Boekverslag : Dirk Bracke - Straks Doet Het Geen Pijn Meer
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 597 woorden.

Titel van het boek: Straks doet het geen pijn meer.

a) Schrijver: Dirk Bracke

b) Uitgeverij: Davidsfond/InfodokGeeft de titel de hoofdzaak weer?

Als je het boek begint te lezen, niet echt. Maar tegen het einde van het boek weet je wel heel duidelijk waarom hij deze titel gekozen heeft.Wie zijn de belangrijkste personen?

-Friedl

-Stef

-Nico

-Marie

Wat voor mensen zijn het?

Friedl is spontaan meisje, ze heeft een vaste relatie met Stef. Het enige probleem is dat ze een groot geheim met zich meedraagt dat ze tegen niemand durft te zeggen omdat ze bang is Stef te verliezen.

Stef is dus de vaste vriend van Friedl. Hij speelt gitaar in een jeugdband.

Nico is de vader van Friedl. Hij is directeur op een school en een geliefd man.

Marie wordt gepest op school omdat ze ros haar heeft, een groepje zit haar constant te pesten daarmee. Ze leert Friedl kennen en dus ook Stef en als snel duikt jaloezie op.In welke relatie staan ze tot elkaar?

Friedl en Stef zijn koppel.

Stef en Marie zijn goede vrienden

Friedl en Marie zijn ook goede vrieden maar zijn jaloers op elkaar.

Nico en Friedl is vader en dochter, maar Friedl moet sinds haar twaalfde niks meer van hem weten.

Gebeurt er iets met hen?

Ja, na de scheiding moet Friedl met haar broer en zus ieder weekend naar hun vader, maar zij is de jongste en de andere twee mochten van de rechtbank kiezen of ze nog naar hun vader gingen. Dus nu was zij alleen met haar vader en haar vader misbruikt haar.

Veranderen ze van karakter in de loop van het verhaal?

Een beetje, Friedl wordt heel emotioneel na dat haar vader haar misbruikt heeft en dat heeft dan gevolgen in haar relatie met Stef. Telkens als hij haar aanraakt denkt ze dat het haar vader is.Heb je al iets dergelijks gelezen?

Niet echt, maar ‘Blauwe plekken’ was in die aard. Maar dan was het mishandeling.Is het verhaal spannend?

Een beetje, als je iets leest wil je dadelijk weten wat er op volgt.Met welke persoon kun je je het meest identificeren? Waarom?

Met Seb (dat is de broer van Friedl) die doet ook nooit iets als ijn zus iets aan hem vraagt.Waar speelt het verhaal zich af?

In onze leefwereld, in België.Wordt door de plaats of het milieu een bepaalde sfeer opgeroepen?

Ja, het is iets uit het dagelijks leven en het is gebaseerd op een echt verhaal.

Bondige korte inhoud:

Friedl haar ouders zijn al een paar jaar gescheiden. In de week woont ze bij haar mama en vroeger in de weekends bij haar papa. Ze was de lieveling van haar papa, hij verwende haar met cadeautjes, uitstappen,… Ze had haar papa graag tot dat ze hem wenend in zetel vond en vroeg wat er scheelde, hij zei:” niemand houdt van mij” waarop Friedl antwoordde “maar papa ik hou toch van je”. Maar hij antwoordde :”maar niet zoveel als mama deed”. “Toch wel” zei Friedl. Dat antwoord veranderde haar leven. Ieder weekend werd ze misbruikt door haar vader. Ze haatte hem van dat moment. Als Stef haar aanraakte krampt ze gewoon in elkaar van de schrik en denkt ze aan haar vader. Stef vindt dat niet leuk en begint een relatie met Marie. Friedl is de opkropping zo beu dat ze naar een vertrouwingscentrum stapt. Dat centrum stuurt een brief naar het hoofdbureau en van dat moment kwam alles aan het licht. Er kwam een gerechtszaak maar haar vader ontkende alles. Toen al de bewijzen tegen hem spraken en ook nog zijn baan verloor, pleegde hij zelfmoord. Een opluchting aan de ene kant voor Friedl maar haar vader zal haar heel haar leven achtervolgen door wat hij haar heeft aangedaan.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen