U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Jurgen Banscherus - Karambolage.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=15186 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 526 woorden.

Primaire gegevens van het gelezen werk:

Auteur: J├╝rgen Banscherus

Titel: Karambolage

Ondertitel:

Opdracht:

Motto:

Verschenen in:

Uitgever:

Verwachtingen vooraf:Samenvatting van de inhoud:

Samen met zijn vrienden, Chris, Loredo en Susanne, loopt Martin door de stad. Als ze met de bus naar huis gaan en in hun woonwijk uitstappen, zien ze een poster hangen waarop staat dat er een soort jeugdhonk in hun woonwijk is. Ze besluiten om er even langs te lopen om te kijken hoe het daar is. Na een rondleiding door de leider van het jeugdhonk, Manfred, gaan ze weer weg en vinden ze de plaats niet echt veel aan.

Een week later zitten ze zonder Susanne bij Chris thuis te praten. Ze gaan naar buiten en lopen langs het jeugdhonk. Ze besluiten naar binnen te gaan, omdat ze anders al naar huis moeten. Ze zien direct dat er wat is veranderd; er staat nu ook een biljarttafel. Ze spelen een potje en raken helemaal verslaafd aan het spel. Twee avonden later gaan ze er weer heen. Nu met Susanne. Al snel blijkt dat ze een natuurtalent is. Dan gaan ze twee tegen twee spelen. Het valt Martin plotseling op hoe knap Susanne eigenlijk is. Hij reageert niet op Loredo zijn praatjes en gaat verder met het spel. Dan gaat het jeugdhonk dicht en lopen ze naar huis. De volgende avonden gaan ze steeds weer naar het jeugdhonk en Martin denkt dat Chris en Susanne iets met elkaar hebben omdat ze heel goed met elkaar op kunnen schieten en allebei erg goed kunnen biljarten.

De volgende ochtend, als Martin van zijn werk naar huis fietst tijdens zijn pauze, ziet hij opeens een groot bord met daarop 'Biljard Salon' staan. Hij gaat naar binnen en speelt tegen zichzelf. De volgende dagen gaat hij steeds weer naar de salon en op een dag vraagt een man of hij ook mee mag spelen. Hij stelt zich voor als Alabama. Na een tijdje krijgt hij wat advies van hem en het biljarten gaat al een stuk beter. De volgende dagen krijgt hij les van hem en Martin wordt langzaam maar zeker wat beter. Hij heeft nu alle tijd, want na een ruzie in het jeugdhonk komt hij daar niet meer. Ongeveer een week later weigert Alabama om Martin nog langer les te geven omdat Martin alleen wil leren biljarten om Chris wat te laten zien en om indruk te maken op Susanne. Hij besluit om toch maar weer eens naar het honk te gaan en daar wordt hij zonder ruzie weer binnen gelaten. Ze beginnen met een potje biljart en Martin doet net alsof hij het helemaal is verleerd totdat hij tegen Chris moet en het partijtje wint. Chris wil een revanche en hij wint dat potje. Dan legt Martin geld op de tafel en wil daarom spelen. Hij wint op het nippertje. Susanne is kwaad en verliest van Martin, terwijl hij zijn best deed om te verliezen. De volgende dag gaat Martin weer naar de salon en ziet daar Alabama met Susanne staan. Hij zegt gedag en wil dan naar een andere tafel gaan om te spelen, maar biedt dan zijn excuses aan, aan Susanne. Ze reageert daarop met de vraag of hij mee wil spelen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen