U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Francine Omen - Hoe Overleef Ik Mijn Eerste Zoen.
Deze versie komt van http://www.verslagen.com/index.php?page=boek_toon&boek_id=646 en is laatst upgedate op 30/11/-0001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 652 woorden.

Titel : HOE overleef ik mijn EERSTE ZOEN ?De titel past heel goed bij het boek want het boek gaat over een meisje dat voor het eerst echt verliefd wordt en voor het eerst zoent. Ze stuurt ook een keertje een mailtje naar een vriendin met daarin “HOE OVERLEEF IK MIJN EERSTE ZOEN “.samenvattingRosa is net verhuisd ,ze vind het erg want woont nu verweg van haar vrienden; Sacha, Esther en Jonas. Ook zit het niet mee thuis, Rosa en haar stiefvader Alexander kunnen het niet goed met elkaar vinden en haar moeder is alleen maar bezig met Rosa’s toekomstige broertje. Ook op school gaat het niet goed met Rosa. Uit verveling chat ze veel en kijkt ze heel vaak uit haar raam met een verrekijker, dan ziet ze opeens een kanjer! Blonde spikes bruine gespierde armen, Rosa is meteen tot over haar oren verliefd. Als ze later wat met die jongen heeft, blijkt dat hij geld van haar stal .Ook wou ze hem een keer verrassen en bij hem op bezoek gaan. Hij was haar buurjongen en ze ging over het dak naar hem toe, maar dan treft ze hem met een ander meisje aan. Rosa schrikt zo dat ze van het dak valt. Gelukkig heeft ze een gluurderige over-buurman, die altijd kijkt wat overal gebeurd. Die ziet haar hangen en belt de brandweer, zo wordt Rosa gered. Alexander slaat haar van schrik en woede.Dan besluit ze weg te lopen naar iemand die ze via de chat heeft ontmoet. Diegene blijkt Jonas te zijn, die ze nog kent van waar ze vroeger woonde. Zij krijgen verkering met elkaar.


hoofdpersoon


De hoofdpersoon van het boek is Rosa van Dijk. Rosa is een keurige vrolijke meid van 14 jaar die net als andere meisjes in de puberteit zit en dus op veel vragen geen antwoord weet. Bijvoorbeeld: Hoe voelt het om verliefd te zijn, hoe moet je zoenen ? Rosa heeft blauwe ogen en lange blonde krullen. Een andere belangrijke persoon is Thomas Wiedema. Hij is een knappe jongen van 17 jaar, die net als zijn vrienden en veel jongens van zijn leeftijd veel drinkt, rookt en stoer probeer te doen.Hij heeft blond haar met spikes erin, donkere wenkbrauwen en een gebruind gezicht. Ook heeft hij in zijn linker wenkbrauw een piercing.tegenstellingen


Rosa was verliefd – Thomas gebruikte haar.Rosa’s moeder kreeg een baby – Rosa’s moeder had minder tijd voor Rosa .Rosa’s buurman redde Rosa – Thomas pestte de buurman .Rosa poetste haar tanden voor het zoenen – Thomas stonk naar sigaretten en bier.Jonas was verliefd op Rosa – Rosa was verliefd op ThomasThomas noemde Rosa blue eyes .Thomas noemde Karien brown eyes.Thomas zoende telkens met Rosa.Thomas stool geld van Rosa.Rosa ging elke avond chatten in de chatbox met Sprookjesprins.Rosa gluurde met haar verrekijker door het raam naar Thomas.Rosa e-mailde elke dag met esther, Jonas, Sas.onopgeloste vragen1. Waarom was de oude vrouw weggelopen toen ze klein was?2. Pesten Thomas de overbuurman nog steeds ?3. Heeft Thomas het geld dat hij gestolen heeft nog terug gegeven ?4. Stal hij ook van Karien ?schrijfsterDe schrijfster van het boek is Francine Oomen. Francine Oomen werd in 1960 op 27 Maart geboren in Laren. Ze heeft haar jeugd doorgebracht in Middelie. Dat is een klein plaatsje bij Edam en niet ver van Amsterdam. Ze woonde aan een dijkje in een stolpboerderij.Sinds ze klein was heeft ze hobby's en die zijn altijd hetzelfde gebleven: lezen, schrijven en tekenenen. Ze heeft als opleiding gevolgd : De Design Academie, in Eindhoven. Ze is dus eigenlijk industrieel ontwerper(dat is praktische dingen ontwerpen voor in de Industrie)Ook heeft ze 3 kinderen: Joris, Lotte en Daan. Ze schrijft voor kinderen in alle leeftijden. Francine’s boeken zijn spannend, grappig en altijd vol verrassingen en fantasie. Ze illustreert en ontwerpt ook boekjes voor peuters en kleuters.

yozgatli_nesrin91@hotmail.com ;)voeg maar toe
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen