U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : A.c Baantjer - De Cock En Het Lijk Op Drift.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=1248 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 711 woorden.

Vooraf

Het Boekverslag gaat over " De Cock en het lijk op drift". Het boek is geschreven door Appie Baantjer. Het is het 49 de boek van de Baantjer serie. Het boek gaat over een vrouw die gewurgd wordt gevonden in een Amsterdamse gracht. De Cock en Vledder moeten de moordenaar gaan zoeken.

Korte inhoud

De familieleden van de vermoorde vrouw ( mevrouw van Nederveld) zijn:
  • Meneer van Nederveld
  • Hun zoon Gerard van Nederveld
  • Hun dochter Evelien van Nederveld
  • Hun tweeling Marcel en Maurice van Nederveld
Op een nacht komt Gerard van Nederveld vermissing van zijn moeder aangeven bij de Cock, de Cock neemt het niet zo serieus, maar een uur later wordt de Cock opgebeld dat er een mevrouw gewurgd is gevonden in de gracht. Het blijkt dan dat dat mevrouw van Nederveld is. Ze komen erachter dat meneer van Nederveld het jaar ervoor op de zelfde plek gewurgd is gevonden. De cock en Vledder gaan de rest van de familie verhoren maar daar vinden ze geen echte aanwijzingen voor de moord mee. Ze komen erachter dat meneer van Nederveld allemaal dingen verzamelde samen met zijn dochter Evelien. Zijn grootste verzameling was zijn muntenverzameling. Meneer van Nederveld dacht door zijn verzamelingen helemaal niet aan zijn gezin. Mevrouw van Nederveld deed samen met Gerard het huishouden. Van mevrouw van Nederveld en van Gerard moest meneer van Nederveld de muntenverzameling verkopen omdat ze geld nodig maar dat wou hij eerst niet doen omdat hij het zonde vond maar na een tijdje zei hij dat hij de verzameling zou gaan verkopen. Toen hij dat gezegd had werd hij gewurgd in de gracht gevonden. Toen mevrouw van Nederveld een jaar later de muntenverzameling wou gaan verkopen bij een muntenhandelaar werd zij ook gewurgd. De Cock bedenkt zich dan dat de moordenaar iemand moet zijn die veel voor de muntenverzamling over had. Midden in het onderzoek wordt Marcel van Nederveld ook gewurgd gevonden op dezelfde plaats. De Cock bedenkt zich dat de moordenaar alleen maar Evelien kan zijn omdat zij altijd met haar vader dingen verzamelde, en dat zij ook veel voor de muntenverzameling over had. De Cock verdenkt haar omdat telkens als iemand de muntenverzameling wou verkopen die gene vermoord werd. De Cock moest gaan bewijzen dat Evelien de moordenaartster was. Hij deed dat door Gerard net te laten doen alsof hij de muntenverzameling ging verkopen, automatisch maakte Evelien een afspraak met Gerard. Toen Gerard naar Evelien ging voor de afspraak hield de Cock met Vledder alles in de gaten. Toen Gerard bij Evelien was hoorden ze een gil en kwam Evelien naar buiten rennen en sprong de gracht in, de Cock viste haar op uit het water en arresteerde haar. Ze had geprobeerd Gerard te wurgen maar dat lukte niet omdat Gerard iets om zijn nek had zodat hij niet gewurgd kon worden. Marcel was vermoord omdat hij te veel van de moordzaak afwist.

De Hoofdpersonen

1)
  • De Cock is een oudere man, in het boek schrijven ze vaak ‘de oudere man’.
  • Vledder is jong en heeft donkerblond haar
2) De Cock en Vledder denken wie de moordenaar zou kunnen zijn.

3) De Cock en Vledder proberen de moordenaar te vinden.

4) Andere mensen vinden dat ze hun werk goed doen.

5) Ik vind dat de Cock en Vledder heel goed bedenken wie de moordenaar zou kunnen zijn, en dat ze op een slimme manier bewijzen wie de moordenaar is.

6) Ik zou niet zo goed kunnen bewijzen wie de moordenaar is.

Waardering

Ik geef het boek een 7.5 omdat ik het een goed boek vind. Het is een boek waarbij je zelf ook kunt gaan bedenken wie de moordenaar is, als je aan het eind van het boek bent en je hebt iemand in gedachten waarvan je denkt dat dat de moordenaar is, blijkt het dat heel iemand anders de moordenaar is, dat vind ik wel leuk. Ik zou anderen dit boek wel aanraden aan anderen, maar je moet wel houden van dit soort boeken.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen