U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Carry Slee - Afblijven.
Deze versie komt van http://www.verslagen.com/index.php?page=boek_toon&boek_id=635 en is laatst upgedate op 11/09/2005.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1096 woorden.

Verslagen

Hoofd »» NederlandsAfblijven - "Carry Slee" (Van Holkema & Warendorf) 10e dr

( 10832 x gelezen) Gerelateerde links

LeesverslagA Algemene gegevens1) auteur : Carry Slee

2) titel : Afblijven

3) uitgever : “Van Holkema & Warendorf”

4) plaats : “Houten”

5) jaar van uitgave: 10e druk 2000

6) genge van het boek: Een spanend drugs verhaal.B Beschrijving van de inhoud1) Wie is/ zijn de hoofdrolspeler(s)?

De hoofdrolspelers zijn; ”Melissa, Jordi, Jim, Katy, Ron, Fleur, Debbie en Kevin.”2) Waar spelen de gebeurtenissen zich af?

De gebeurtenissen spelen zich het meest af in de woonplaatsen van de hoofdpersonen, ook bij de discotheek “de Florida”.3) Wanneer spelen de gebeurtenissen zich af?

De gebeurtenissen spelen zich in het hele boek in een verloop van een aantal maanden af.4) Wat is het belangrijkste probleem in het boek?

Het belangrijkste probleem is Jim die Melissa al die rotzooi wil aan smeren, in dit geval zijn dat harddrugs, zo als LSD en XTC.5) Hoe begint het verhaal?

Het verhaal begint als Jordi een baantje heeft gevonden en het zijn vrienden gaat vertellen in het kooltuinje. (dat is een bar)6) Hoe loopt het af?

Het verhaal loopt af als Mellisa van haar drugs af is en verkering met Jordi heeft.7) Waarop slaat de titel?

De titel(afblijven!) slaat op dat Melissa van de drugs moet “afblijven”Een korte samenvatting:Het boek gaat over Mellisa, dat is een meisje die heel graag danseres wil worden.Ze wordt gevraagd om in een videoclip te dansen, en dat vindt ze natuurlijk heel erg leuk, maar ze durft niet zo goed alleen naar de studio, dus dan gaat Jordi, een goede vriend van haar mee.Als ze binnen in de studio zijn is Mellisa helemaal ontspannen en voelt ze zich al helemaal thuis tussen de andere dansers: “Jim , Katy en Ron”.Jordi vindt Jim een beetje een opdringerig figuur omdat hij doet of hij Mellisa al heel goed kent, dat bevalt hem niet zo.Dan moet Mellisa laten zien hoe ze kan dansen, en gelukkig hoort ze even later dat ze in de clip mag.Maar wat ze niet zo leuk vindt, is dat ze week daarop alles al helemaal moet kunnen dansen.

Voordat Jordi en Mellisa weg gaan, gaan ze nog even wat drinken in de relax ruimte, maar dat loopt een beetje uit de hand.De volgende dag denkt Jordi dat hij naar school moet, maar dat hoeft niet want het is zaterdag.De hele tijd denkt hij er weer aan terug dat Mellisa gisteren toen ze thuis kwam helemaal in elkaar stortte, en dat hij haar naar bed heeft gestuurd.Dan ziet hij opeens Fleur op de bank zitten, Fleur is een meisje uit zijn klas, en dan herinnerd hij zich opeens weer dat hij samen met Fleur aan hun werkstuk moet werken, toen besloten ze om toch maar de volgende dag aan hun werkstuk te gaan werken.Jordi wast ook elke week de auto van Mellisa’s vader, als hij daar mee klaar is gaat hij naar huis en wordt hij opgebeld door de moeder van Mellisa en dan hoort hij dat Mellisa’s oma ernstig ziek is maar dat Mellisa nog steeds niet terug is van het winkelen met haar vriendinnen, dus of hij door wil geven dat haar vader en moeder weg gingen.Jordi vindt het wel een beetje raar dat Mellisa nog steeds niet terug is, want ze zou om elf uur al bij Jim zijn om te oefenen. Maar ze is nog steeds niet terug.

Haar vader en moeder weten niet dat ze in een clip zit, dus ze moest een smoesje verzinnen.

Dan besluit hij om maar even bij Jim langs te gaan.

Als hij bij Jim komt staat de fiets van Mellisa er nog , maar als hij op de bel drukt wordt er niet opengedaan.Het is nu al twee weken geleden dat Mellisa LSD heeft gebruikt, ze zegt dat als ze oefenen dat ze alleen maar blowen, maar Jordi gelooft het niet.

Tijdens de gymnastiekles is Mellisa niet komen opdagen.

Als Jordi thuiskomt, hoopt hij dat Mellisa heeft gebeld, maar dat is niet zo.Even later komt gelukkig Mellisa bij Jordi langs, en dan verteld ze, dat ze met Jim mee mag naar “De Florida” dat is een grote discotheek waar ze ook harddrugs verkopen.Jordi vraagt of Mellisa van plan is XTC te gaan gebruiken, en Mellisa zegt dat het maar voor één keer is gewoon om die kick te hebben.Jordi probeert haar van haar Florida-plan af te houden, en ze belooft er niet heen te gaan.Daarna gaat hij met zijn vrienden voor een beetje afleiding naar de bioscoop.

Mellisa ging tijdens de film naar de WC, maar is nooit meer terug gekomen.

Jordi wist meteen waar zij naar toe was dus gaat Jordi in het holst van de nacht naar de Florida om Mellisa te zoeken.Als hij drie keer De Florida heeft rondgelopen, gaat hij even rustig zitten. Hij komt er niet in, hij weet ook niet hoe Melissa naar binnen is gekomen.Als er al een paar dagen voorbij zijn begint Melissa weer met de XTC aan de gang. Ze raakt er echt verslaafd aan! Al die pillen krijgt ze van Jim.

Na dit alles besluiten Jordi en Fleur maar eens met Jim te gaan praten.Na Melissa’s telefoontje interesseert Jordi zich nergens meer in.

Hij gaat Melissa zoeken, maar het levert niet echt veel op.

Melissa is nu al meer dan twee weken zoek.Ze komen erachter dat Melissa van plan is om naar de housparty in de oude papierfabriek te gaan, dus besluiten ze om een kijkje te nemen.

Als Jordi binnen is moet hij even naar de WC om dat hij gewordt van al die herrie. Als hij in de jongens WC komt hoort hij een harde hoge gil. Het komt uit de meisjes WC, een meisje die hij niet kent komt de jongens WC binnen stormen om de zeggen dat er in de meisjes WC iemand op de grond ligt.

Jordi kreeg het gevoel dat ze maag omdraaide.

Hij kwam er achter dat het Melissa was.Jordi is meegegaan met Melissa in de ambulance.

En als hij Melissa in het ziekenhuis ziet liggen , begrijpt hij hoeveel hij voor haar voelt.

C Eigen mening over het boekIk vind het boek leuk, maar het verhaal is meer leerzaam, omdat je er meer van kunt leren dan je denkt.Ook is het spannend omdat er onverwachte actie’s gebeuren.

Kortom het is een mooi boek, dat veel informatie geeft over met welke figuren je bevriend moet zijn en met welke niet.

En het is gewoon leuk om te lezen!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen