Boekverslag : Carry Slee. - Afblijven
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 811 woorden.

Gegevens:A. Datum van leesverslag: Woensdag 24 Oktober 2001.

B. Titel: Afblijven.

C. Auteur: Carry Slee.

D: Genre: School, Sociaal verhaal, Spanning en

Avontuur, Sport.Inhoud:Wie is/zijn de hoofdperso(o)n(en):

De hoofdpersonen zijn Melissa en Jordi. Zij zijn al jaren goed bevriend met elkaar en zitten bij elkaar in de klas. Melissa is 14 jaar en kan heel erg goed dansen. Jordi is al een tijdje verliefd op Melissa .

Belangrijke bijpersonen zijn:

Jim: Hij is een danser bij de TAT-studios en hij gebruikt drugs en hij handelt daarin.

Kevin: Hij is goede vrienden met Melissa en Jordi en hij is helemaal gek van zijn BMX-fiets.

Fleur: Zij is goede vrienden met Melissa, jordi en Kevin en zij is van top tot teen verliefd op Toine.

Debbie: Zij is bevriend met Melissa, Jordi, Kevin en Fleur en is ook verliefd op Toine en ze is jaloers op Fleur omdat Fleur met Toine verkering krijgt.

Toine: Hij krijgt verkering met Fleur tot dat Debbie hem van haar afpakt.

De Ouders van Melissa: Zij zijn erg druk want Melissa's oma ligt in het zieken huis Melissa maak er soms misbruik van en Jordi gaat iedere zaterdag bij hen de auto wassen.

De Ouders van Jordi: Zij hebben het altijd druk echt altijd.Hoe begint het verhaal:

Bij het begin van de eigelijke gebeurtenissen.Waar speelde het zich af:

Het speelt zich af in het heden dit kan je merken aan de worden "drugs, XTC, walkman etc. Op school, bij de TAT-studios, bij Fleur/ Jordi/ Melissa thuis, buiten op straat en school plein, bij Jim thuis.Wat is het grootste probleem:

Melissa is gevraagd voor een muziekclip. Een jongen die daar aan mee doe is Jim hij zet Melissa aan om drugs te gebruiken eerst blowen en daarna aan de XTC maar Jim is ook een dealer in drugs en daarom gebruik hij Melissa om voor loper te spelen (een soort van binnensmokkelaar)Hoe liep het af:

Melissa kwam door het gebruik van drugs in het ziekenhuis terecht ze overleefde het gelukkig en mocht het ziekenhuis verlaten en kreeg verkering met Jordi en Jim werd opgepakt vanwege het smokkelen en dealen van drugs.Samenvatting:

Melissa mag dansen voor een videoclip ze is heel blij dat zij dat mag doen, haar vrienden Jordi, Fleur Debbie en Kevin zijn heel erg blij voor haar. Maar ze raakt verslaaft aan drugs door een opdringerige drugs dealer hij heet Jim Todd hij heeft er voor gezorgd dat Melissa aan de drugs raakte. Ze kwam op het laatst niets meer na, ze spijbelde zelfs. Jim Nam haar mee naar het Florida, een nog al een racistische discotheek waar ze veel XTC gebruikte hij liet Melissa drugs mee naar binnen smokkelen zonder dat ze het zelf wist. Ze werd toen opgepakt door de politie. Ze mocht toen niet meer van haar ouders op haar eentje naar school toe en ze had huisarrest. Maar ze ging toch weer naar die Jim toe. Toen Melissa opnames ging maken mocht ze niks gebruiken ze moest clean blijven van Jim maar dat kon ze niet aan toen werd ze de clip uit gezet. Jim nam haar toen mee sindsdien was ze twee weken niet thuis geweest, Jordi, Fleur, Kevin, Debbie en Toine hadden heel de stad afgezocht maar konden haar niet vinden. Toen kregen ze een tip dat ze naar een disco feestje ging. Fleur en Jordi gingen stiekem midden in de nacht om 02:00 naar toe toen ze eraan kwamen kregen ze te horen dat er een meisje is gevonden die naar het ziekenhuis moest. Het bleek Melissa te zijn. Na 6 weken mocht ze weer naar huis toe. Jim was op gepakt door de Politie en Melissa en Jordi hebben verkering gekregen.Wat en welke betekenis heeft de titel:

Afblijven betekend: dat Melissa geen drugs meer mag gebruiken maar ook niemand anders want het is gevaarlijk voor je. Dit is een zin uit het boek waar het allemaal om draai: "Wat is nou één pilletje? Maar het is bloedlink. Kijk maar naar Melissa. Afblijven, horen jullie? Afblijven!"Beoordeling:Noem 5 beoordelingswoorden + uitleg:Ik vond dit een heel tof, leuk en spannend boek want ik heb hem met plezier uitgelezen net zoals andere boeken van Carry Slee. Het is ook een heel leerzaam boek want het is iets om duidelijk te maken dat je geen drugs of andere troep mag gebruiken omdat het heel slecht voor je is. Het boek is ook niet moeilijk om te begrijpen het was een niet te moeilijk maar ook weer niet te makkelijk want er stonden ook wat woorden die je niet zovaak tegen komt zoals: dealer, jointje, XTC, lopers maar ik begreep het heel goed. Het is goed geschreven boek je kom er gelijk aan opmaken waar over het boek ging. Het leek ook of het net echt is, dat het echt gebeurd is.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen