Boekverslag : Clive Barker - De Dief Van Altijd
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 716 woorden.


Titelverklaring: De dief van altijd. Harvey vermoordde Risus, Rillus, Minka en Carna. Volgens Lupo hadden deze 'mensen' het eeuwige leven. Hij stal dus het 'altijd'. Lupo steelde de tijd, dat is ook iets eeuwigs en stal dus ook het altijd'.
Samenvatting


Harvey Swick baalt van zijn leven.


Er gebeurt nooit iets in zijn buurt en op school is het ook saai, totdat er op een dag een man genaamd Risus hem vertelt over Lupo's luilekkerhuis. Harvey wil natuurlijk dolgraag mee, maar zijn moeder mag er niets vanaf weten. Hij vertelt aan zijn moeder dat hij bij een vriendje blijft slapen. Risus neemt Harvey mee naar een grote mistige muur waar ze doorheen lopen. Tot Harvey's verbazing schijnt aan de andere kant van de muur de zon.
Daar ontmoet hij mevrouw Griffioen en haar twee katten, een jongen genaamd Wendell en een meisje die Lulu heet. Wendell, Lulu en Harvey worden al snel vrienden.


Harvey merkt al snel., dat er om de twee dagen een nieuw seizoen begint. Hij zoekt hier niets verdachts achter, omdat hij denkt dat het computer-gestuurd is.


Risus had nog twee broers en een zus. Rillus, Carna en Minka. Minka en Rillus had Harvey al een keer ontmoet.


Hij ontmoette Carna op de dag dat hij samen met Wendell wilde ontsnappen van Lupo's luilekkerhuis. Ze wilden daar weg, omdat Lulu verdwenen was en ze niet naar huis mochten, maar daar moesten blijven voor altijd. Dus ze besloten door de muur heen te gaan.


De eerste keer lukte het niet, want ze verdwaalden in de dikke mist en kwamen op hetzelfde punt terug.


Wendell had het idee om een touw om een steen heen te binden en dat vervolgens voor hun uit te gooien. Dat lukte, maar op dat moment ontmoetten ze Carna. Het was een soort draak. Hij greep Harvey bijna, maar ze redden het toch.


Aan de andere kant van de muur namen ze afscheid van elkaar en gaan naar huis. Harvey komt thuis en ziet dat zijn ouders bejaard zijn. Het blijkt dat de tijd voorbij is gegaan. Dagen in Lupo's luilekkerhuis waren jaren in de gewone wereld.


Hij belt Wendell en ook hij had het gemerkt. Ze besluiten terug te gaan naar de muur.


Ze horen van mevrouw Griffioen dat ze Lupo moesten verslaan om de tijd terug te krijgen. Toen Harvey Lupo zocht, probeerden Rillus, Risus, Minka en Carna hem tegen te houden, maar kwamen hierbij om. Harvey liep alleen naar de zolder en daar sprak Lupo tot hem. Harvey schreeuwde dat Lupo zijn tijd had gestolen, maar hij kreeg terug te horen dat hij levens had gestolen.


Na dit gesprek begon het huis te trillen. Harvey rende naar buiten en zag dat Lupo het huis zelf was. Na een lange strijd versloeg Harvey Lupo. Toen Lupo verslagen was kwamen alle zielen van alle kinderen weer vrij en keerden weer terug in hun eigen tijd. Mevrouw Griffioen bleek zelf een van de eerste kinderen te zijn. Ze gaf Harvey een knuffel en vertelde dat ze lang had gewacht tot ze weer kind kon zijn.
Nadat Harvey uit de muur was gestapt verdween de muur. In plaats van de muur lag er een prachtig grasveld waar kinderen stonden te vliegeren. Hij zag ook een bruidspaartje die daar hun bruidsfoto’s lieten maken.


Toen hij beter naar de bruid keek zag hij dat het Lulu was. Ze gaf hem een knipoog en lachte naar hem.


Zij leefde dus veel eerder dan hij. Hij was blij dat hij haar gelukkig had gemaakt en dacht bij zichzelf dat hij meer levens had gered dan gestolen!!
Gebeurtenissen


Er gebeurt veel in het boek. Hierdoor verveelt het niet zo snel. Bijna iedere bladzijde gebeurt er weer iets anders. Hierdoor is het (in ieder geval voor mij) een plezier om te lezen.
Personages


Harvey is natuurlijk de hoofdpersoon. Je ziet het verhaal door zijn ogen en dat is leuk, omdat het een jongen is van mijn leeftijd. Wendell is belangrijk omdat dat z'n enige vriend is die hij daar heeft. De andere bijpersonen zijn ook belangrijk, omdat zij zorgen dat het verhaal loopt.
Onderwerp


Fantasieverhaal, met komische stukjes. Deze afwisseling vind ik wel goed.
Opbouw


Van a tot z. Niet veel flashbacks, maar wel veel open plekken. Lekker mysterieus dus.
Mijn mening


Ik vind dit boek leuk, omdat er veel in gebeurt. Het is ook boeiend, omdat je na de eerste bladzijde er al helemaal in zit en omdat het niet langdradig is.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen