U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Rene Appel - Tegenliggers.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=23 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 187 woorden.

Een baksteen als valbijl

"De bijl pompte spierkracht in zijn arm, hief zijn hand op en nam die mee naar beneden in een daverende klap. Op hetzelfde moment stond hij erbij te kijken: dader, instrument en toeschouwer tegelijk."
Een heftige opening uit "Tegenliggers", de zevende thriller van René Appel, zich dit keer afspelend in de meest saaie aller milieus: de wereld van de auto-rijschool. Het rimpelloze bestaan van instructeur Martin van Leeuwen krijgt een oplawaai als zijn vrouw (niet helemaal onverwacht) bij hem weggaat.
Opeens wordt zijn wereld complex. Leerling Sandra dringt zich op. Een andere rijschool wil hem doodconcurreren. Hij verdenkt een vriendin van zijn vrouw (feministe!) ervan zijn huwelijk te hebben getorpedeerd. De omgangsregeling met zijn kinderen zint hem ook al niet. Martin doet de idiootste dingen om zijn leven weer in eigen hand te krijgen, maar het bederf zit in zijn leven en het noodlot zit hem tegen. Totdat aan het slot iemand zijn leven ingrijpend "verandert". Pas een paar regels voor het eind weten we wie en waarom.

Uitg. Bert Bakker, 233 blz. fl. 29,90

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen