U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Tim Krabbe - Het Gouden Ei.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=296 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 507 woorden.

Bibliografie
Verschenen in: 2000
Aantal blz.: 98
Leestijd: 1 uur
Uitgelezen op: 5 november 2000


Samenvatting
Rex Hofman en zijn vriendin Saskia Ehlvest zijn op weg naar hun vakantiebestemming aan de Middellandse Zee. Ze stoppen bij een tankstation om te tanken. Ze parkeren nog even en later haalt Saskia wat te drinken. Maar ze komt niet meer terug. Rex gaat ook naar het tankstation waar Saskia heen gegaan is, maar daar is ze niet. Ze wordt wel herkend door een medewerker, maar meer hulp krijgt hij niet.

Ondertussen gaat Rex met Lieneke. Lieneke weet van het bestaan van Saskia af. Ook weet ze dat ze geen contact meer met Rex heeft en verdwenen is.

Raymond Lemorne is scheikundeleraar. Hij is getrouwd en heeft twee dochters. Als hij en zijn gezin een dagje uit gaan, redt hij een kind dat in een kanaal licht. Na deze menslievende daad vraag hij zich af of hij ook instaat is om een misdaad te plegen. Hij maakt chloroform en koopt een pistool. Zijn slachtoffer moet een meisje zijn. Hij rijdt en vaak langs benzinestations en stopt daar ook. Zo ontmoet hij een Nederlands meisje dat op zijn dochter lijkt. Zij vraagt hem of hij een frank kan wisselen maar loopt later naar de balie en wisselt. Nadat ze wat gekocht heet ziet ze de sleutelhanger van Lemorne met een R. Ze vraagt hem waar ze die kan kopen. Hij zegt dat hij er in handeld en loopt met hem mee. Als ze even instapt om te wachten, bedwelmd Lemorne haar met chloroform en rijd de parkeerplaats af.
Acht jaar later. Rex woont in een flatgebouw in Amsterdam. Rex gaat nog vaak naar zijn postbus om te zien of er reacties zijn gekomen op zijn Franse advertentiecampagne. Hij hoopt nog op informatie over Saskia.

Rex heeft geen contact meer met Lieneke. Tot dat ze elkaar in de Universiteitsbibliotheek tegen komen. Ze maken een afspraak en blijven een nacht bij elkaar. De volgende ochtend gaan ze naar een koffiebar en Rex koopt een krant waarin iets over Saskia staat. Hij laat het Lieneke lezen, waar hij al snel spijt van heeft. Ze nemen afscheid van elkaar. De volgende ochtend schrijft Rex een brief naar Lieneke.

Rex ontmoet een vijftig jarige heer met kort grijsblond haar. Rex herkent hem als de man ‘met de mitella’ die hij acht jaar geleden een paar seconden heeft gezien.

Lemorne heeft het artikel gelezen en wil in zijn auto erover praten. Hij zegt dat Saskia dood is en houdt het bosje sleutels omhoof. Om te weten wat er met Saskia gebeurt is moet Rex hetzelfde mee maken en moeten ze naar Frankrijk, naar de benzinepomp. Daar aangekomen, moet Rex een slaapmiddel drinken. Als het bekertje leeg is, vertelt Lemorne alles.

Als Rex weer wakker wordt, ligt hij in een kist. Levend begraven.

Lieneke ontvangt Rex’ brief en gaat een week later naar zijn huis. Ze waarschuwt zijn ouders en de politie, want Rex is niet thuis maar de auto staat er nog.
Een paar dagen later staat in de krant zijn foto, naast die van Saskia. Nooit meer wordt iets van hen vernomen.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen