U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Maryn Bakker - Dossier Wouter Both.
Deze versie komt van http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/7443068/ en is laatst upgedate op 02/09/2001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 516 woorden.


Uitgever: Uitgeverij Piramide, Amsterdam
eerste uitgave: Amsterdam jaar 1998
Genre: Detective
Hoofdpersonen: Wauter Both, 16 jaar woont samen met zijn moeder Emmie en hij is hoogbegaafd en de meeste jongens zijn jaloers op hem dus heeft hij geen vrienden. Als hij van Amsterdam naar Utrecht verhuist krijgt hij een vriend Hans en een vriendin Maike.
belangrijke bijpersonen: Hans is ook 16 jaar en woont bij zijn vader en moeder. Zijn vader is moordinspecteur. Hans is de enige vriend van Wauter, hij is echt een meisjesliefhebber want hij krijgt ook de vriendin van Wauter Maike achter zich aan. Soms is hij wel een beetje gemeen.
Maike is Wauters 1e vriendinnetje en wordt door Hans afgepakt. Verder heeft Maike weinig bijzondere karaktertrekken. Ik vind Maike wel aardig.
Camiel: is super gemeen en vermoord op het einde van het verhaal vermoord hij Wauter.
In welke tijd speelt het zich af?: 9 -1 -1982 tot 26 - 3 - 1998
Hoe verloopt de tijd in het verhaal?: per dag. en chronologisch want er zijn alinea's gemaakt. Er zijn ook flash- backs zoals als Emmie verteld hoe Wauter geboren is.
Het verhaal speelt zich in Utrecht af, dat weet je omdat ze naar Utrecht zijn verhuist.
Het verhaal is in de IK -vorm geschreven want als Wauter bijvoorbeeld iets vraagt staat erachter 'vroeg ik'. Dat het in de ik vorm is geschreven is ook belangrijk voor het verhaal omdat het dan echt duidelijk wordt dat Wauter de hoofdpersoon is.
Het verhaal is realistisch want je leeft erg mee met het verhaal.
Verklaar de titel: Het boek gaat over het leven van Wauter waar hij zelf een dossier van maakt.
3 beoordelingswoorden: - Ik vind het boek leuk omdat het makkelijk te lezen was.


- Ik vind het boek spannend toen hij op Camiel af liep om hem te vermoorden maar dat Camiel hem vermoordde.


- Ik vind het boek treurig toen Hans in het ziekenhuis lag als een kasplantje.
Het mooiste moment vond ik dat Wauter Hans heeft opgesloten en dat het plan was dat het toneelstuk in de soep moest lopen maar dat Hans op de een of andere manier is bevrijd en gewoon met het stuk begint.
De samenvatting: Wauter Both woonde eerst in Amsterdam maar daar had hij geen vrienden omdat hij hoogbegaafd is. Emmie en Wauter verhuizen naar Utrecht en daar krijgt hij een vriend Hans. Wauter gaat op vakantie en ontmoet Maike. Maike verhuist ook naar Utrecht en dan zitten ze samen in de 3e klas. Hans vind Maike leuk en heeft al gauw verkering. Wauter en Hans gaan op illegale handel van cd's en cd-roms in die Camiel heeft aangeboden want ze moeten immers geld hebben. Als Wauter de tas eens per ongeluk op school heeft laten liggen en betrapt word moet hij van school af.


Camiel denkt dat Wauter hem verraden heeft omdat ze samen op school moeten komen en eist 500 gulden van Wauter, Wauter heeft zoveel geld niet dus slaat Camiel Hans in elkaar. Hans komt als een kasplantje in het ziekenhuis te liggen. Wauter is zo boos dat hij Camiel wil vermoorden voor wat hij Hans heeft aangedaan maar daarbij moet hij zijn eigen dood er voor inleveren.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen