Boekverslag : Anke De Vries - Blauwe Plekken
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 595 woorden.

Blauwe plekkenJudith zit in het 5de leerjaar en haar moeder slaagt haar. Maar haar moeder doet het niet met opzet! Ze zegt dat ze er niets aan kan doen.

Sinds kort heeft judith een vriend in de klas. Hij noemt michiel. Hij heeft vroeger in amerika gewoont bij zijn vader en nu woont hij bij tante elly en de tweeling. ‘S middags gaat judith bij michiel eten, daar is het echt fijn.

Maar haar moeder mag dat niet weten. Ze slaat haar nu al zo vlug als dat er nog moet bijkomen. Michiel weet niet dat haar moeder, judith slaat.

Haar moeder heeft nog maar pas een vriend : nico. Haar moeder vindt nico heel leuk. Judith niet! Ze had nico al direct door. Nico steelt geld uit moeders portefeuille. En moeder denkt dat judith de dief is. Op een avond komt moeder thuis met nico, nico ging naar beneden en neemt iets uit haar moeders handtas, maar judith kan dat niet zeggen want haar moeder zou haar toch niet geloven.

Michiel gaat zoals elke dinsdag naar de training en de trainer vertelt hem dat hij de plaats mag innemen van de topsporter van de club, tegen het einde van zijn training zit zijn vader daar op een bankje. En hij bleef één nacht in Nederland.

Papa komt hem vertellen dat hij verloofd is met heather, ze is een gymlerares vanaf nu gaat papa ook joggen en doet ook aan sport dat verbaast michiel wel.

De volgende ochtend mag hij niet naar school want hij heeft een keelontsteking, dat vindt hij heel erg want dan kan hij Judith niet zien. Onder de middag komt Judith zoals elke middag langs bij michiel. Michiel is heel blij, hij vraagt hoe het nu is afgelopen met die vriend van haar moeder. Judith vertelt niet alles, maar de grote lijnen. Vanaf kwam nico terug. ’s Avonds laat had mama ruzie met Nico over het geld. Uiteindelijk heeft Nico het geld teruggeven en is vertrokken. In de loop van de volgende dag belt de meester. Hij wil eens met judith’s moeder praten. Moeder zegt dat ze geen tijd heeft. Na veel ontkennen heeft moeder dan toch toegegeven dat ze volgende week wel kon. Maar ze belde juist af voor de afspraak. Dan wou de meester een nieuwe afspraak regelen maar moeder zei dat ze hem wel zou contacteren in de paasvakantie. Michiel komt terug van Amerika en wil direct naar Judith. Hij komt in de straat van Judith en ziet de gluurster aan de overkant van het straat tegen de raam zitten. Ze zegt dat hij even moet komen. Michiel gaat totdaar omdat er geen leven is in dat huis. De vrouw zegt dat ze gisteren zijn vertrokken. Michiel schrikt en denkt <<ik was toch haar vriend>> Hij wil zo vlug mogelijk uit dat huis. Maar de vrouw vertelt ook nog dat Judith werd geslagen thuis, door haar moeder. Michiel holt naar buiten. En neemt 1 diepe adem en springt op zijn fiets. De volgende dag gaat de telefoon. Hij neemt op en ja het was Judith. Ze was in leiden. Hij zij het direct tegen de meester de volgende dag. Die belde onmiddellijk alle scholen in leiden. Ja ze hadden na veel zoeken de school van Judith. De volgende dag mocht Michiel met de trein naar leiden. Hij wachtte Judith op en ging met Judith en koffie drinken. Hij had een cadeautje bij voor Judith een grote pluche beer. De volgende dag ging moeder werken en Judith nam haar boeltje en ging met de train bij Michiel en tante elly wonen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen