U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Anne Rutyne - De Elfen Van Antrax.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=754 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 772 woorden.

Hoe het allemaal begon.Na de inslag van de brokstukken van de komeet Alsem is de aarde onbewoonbaar. Een oeroud ruimtestation fungeert als toevluchtsoord. Met harde hand regeert keizer Hedeon over de twaalf bollen. Zijn dictatoriale aanpak verplicht een jonge elite-eenheid, de jonge verkenners uit

De ark van Alsem, onder te duiken in de biosfeer van Anthrax. Maar de meedogenloze raptors van de keizer komen de verkenners op het spoor. In de weelderige groene wereld van Anthrax wordt overleven de kunst.De elfen van Anthrax, 2000

Wanneer een deel van de verkenners en een deel van de orchioden(mensen uit een andere groep verkenners) de biosfeer verkennen, vinden ze een soort van tempel. Plotseling is er een aardbeving waardoor Kim, de hoofdleider van de verkenner, Tarod, een orchideër, en Martin door de grond zakken. Ze komen terecht in een ondergrondse rivier en worden door de stroming meegesleurd. De rivier gaat alsmaar dieper de grond in. Uiteindelijk belanden ze in een meer. Aan de oever van dat meer bevindt zich een verlaten dorp waarachter een bos reuze paddestoelen staat. De paddestoelen kan je eten en zijn zelfs zeer lekker. Wanneer ze het dorp verkennen, vinden ze een offerzaal. Daarin vinden ze dan weer een diamant. Kim wilt hem schoon wrijven maar van zodra ze de diamant aan raakt, krijgt ze flitsen van het heden en de toekomst. Ze ziet dat Eric, haar vriend en Jason hen aan het zoeken zijn en dat Eric zal verdrinken. Ze lopen te hulp en kunnen Eric en Jason juist op tijd redden. Jason raakt echter gewond en krijgt daardoor hoge koorts. Nu blijkt dat Jason een speciale gave heeft : astrale projectie. Hij kan zijn geest los maken van zijn lichaam en naar een andere plaats sturen.

Hij waarschuwt Rick ,de mentor van de orchioden, dat ze vast zitten.Ondertussen kan Martin er zich niet van weerhouden om de steen aan te raken. Hij wil ook de toekomst zien. Hij ziet dat Eric doodgeschoten wordt door een verrader waarvan hij enkel de hand ziet. Verder ziet hij dat door aan de steen te draaien, je jezelf onmiddellijk kunt verplaatsen naar de plaats waar je naartoe wil. Hij geeft de steen aan Eric en vertelt hem wat de steen kan. Rick komt hen te hulp schieten en help hen naar buiten.Juist voor Eric naar buiten wil gaan, schiet Tarod de ingang kapot zodat alleen hij en Eric zich nog in de grot bevinden. Eric kan ontsnappen door de steen te gebruiken. Terwijl Tarod de raptors gaat halen, die op Anthrax verstopt zijn, waarschuwt Eric de anderen over het verraad van Tarod. Maar dit is niet nodig want gelukkig worden de raptors onverwacht aangevallen door vleesetende vleermuizen. Alleen Tarod kan ontsnappen maar raakt verdwaald in de grot nadat zijn zaklamp uitvalt. Tijdens zijn vlucht door de grot heeft hij een tekst op de grotwand gevonden. Hij kan deze tekst uiteindelijk vertalen en hij leert daaruit dat de steen een sleutel is maar voor wat weet hij nog niet.

Kim die voelt dat Tarod nog leeft, vraagt aan Jason of hij kan zien of hij Tarod kan vinden. Jason wil het proberen maar weet niet of het gaat lukken nu hij verzwakt is door de koorts. Na lange tijd komt hij er toch achter waar Tarod zit maar valt dan in coma.

Kim overvalt Eric door aan de steen rond zijn hals te draaien. Samen flitsen ze naar Tarod en brengen ze hem terug. Nu ondervinden ze dat Tarod gehypnotiseerd was door Keizer Hedeon met behulp van een hangertje dat Tarod gekregen heeft. Dat hangertje heeft hij in de grot verloren. Kim wil Ulf, die zijn geheugen verloren heeft (boek 1: De ark van Alsem), zijn herinneringen teruggeven door hem aan de steen te laten voelen. Ulf blijkt vroeger een raptor geweest te zijn.. Hij is door vergeving te vragen aan een priester bij de tegenstanders van de raptors terecht gekomen. Deze priester was Jason.Wanneer Jason 20 dagen later ontwaakt en de boomburcht, een zeer grote boom in het water waar een soort van bescherm koepel rond staat en dat ’s nachts op een gewone boom lijkt, bijna af is. Bevinden er zich raptors op Anthrax die volop naar hen aan het zoeken zijn. Kim en Eric kunnen op tijd ontsnappen maar Tarod word gevangen genomen en naar de zwarte piramide, plaats waar de magiërs van Hedeon zich bevinden, gebracht. Kim, Eric, Jason en Ulf gaan Tarod redden met de steen.

Tijdens de redding steekt Kim de steen in een glazen vloer in de zwarte piramide, wat de poort blijkt te zijn, en plots is keizer Hedeon dood en is de aarde terug hersteld.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen