Boekverslag : Anne Rutyne - De Ark Van Alsem
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1030 woorden.

Hoofdpersonages :Ulf

De monitor van de verkenners. Medelevend, probeert alles zo goed mogelijk te doen

en voelt zich als een vader voor de verkenners.Verkenners

Kim

Zij studeert in Leuven en is 18 jaar. Ze heeft geen moeder, enkel een stiefvader. Ze is een leiderstype. Ze voert trapezenummers op in het circus en is gewoon van in groep te werken. Merkt dinges op die andere niet opmerken. Ze wordt verliefd op Eric. Ze heeft kort wit blond haar.

Bijzondere eigenschap :

Weet altijd het noorden liggen.Eric

Hij studeert in Leiden en is ook 18 jaar. Hij woont in een tehuis. Hij probeert zo goed mogelijk zijn best te doen en leeft mee met Kim. Hij is eigenlijk verliefd op Kim.

Bijzondere eigenschap :

Fijne motoriekGitte

Zij studeert in Keulen en is eveneens 18 jaar. Zij heeft geen ouders meer. Ze is vlug verlegen, heeft stress, vlug ongerust, onzeker, gevoelig en is een meeloper. Zij kan goed met computers overweg.

Bijzondere eigenschap :

Ze heeft een fotografisch geheugen.Rolf

Hij studeert in Gôteborg en is 18 jaar. Hij heeft ook geen ouders meer. Hij is nieuwsgierig, argwanend en zenuwachtig.

Bijzondere eigenschap :

Hij heeft een sterk gehoor.Martin

Hij studeert in Geneve en is 18 jaar. Hij heeft pleegouders. Hij vertrouwt Kim niet en laat zich opjutten door Suey. Door zijn nieuwsgierigheid breekt hij ergens in.

Hij is argwanend, een betweter en hij rookt. Hij is een goochelaar.

Bijzondere eigenschappen :

Hij heeft gevoelige vingersHenri

Hij studeert in Parijs en is 18 jaar. Hij heeft geen ouders. Hij gelooft in Kim haar onschuld en helpt haar. Hij studeert voor kok.

Bijzondere eigenschap :

Sterke smaakpapillenSuey

Zij studeert in Oxford en is 18 jaar. Zij heeft geen ouders. Geeft altijd als eerste commentaar, doet haar zin, stookt iedereen tegen elkaar op en wilt de leiding hebben.

Bijzondere eigenschap :

Sterke reukHeidi

Zij gaat naar school in Oslo en is 12 jaar. Zij heeft geen ouders. Blijft een beetje op de achtergrond, doet wat haar het beste lijkt en gelooft ook in Kim haar onschuld.

Bijzondere eigenschap :

Zij voelt emoties van andere

Plaats

Het verhaal speelt zich af in een ruimteschip.

Ieder heeft zijn eigen kamer met badkamer. Er is een zeer grote eetzaal voor de verkenners alleen. Er is ook een fitnesszaal, een computerkamer, een klaslokaal, enz…

VerhaalHet speelt zich af in de jaren 30 van de 21ste eeuw. Zonder het te beseffen worden 8 studenten uit verschillende Europese landen voorbereid op een geheim onderzoeksproject. Als de tijd rijp is, worden ze ontvoerd en bij elkaar gebracht. Omdat Martin in een map gekeken heeft, waar hun namen instonden en achter de naam van Kim “Spy” stond, vertrouwt hij Kim niet en de andere geloven hem.

Alleen Heidi, die emoties van mensen voelt, en Henri geloven in Kim haar onschuld. De 8 mogen de ruimte, waarin ze zijn opgesloten, niet uit. Eerst moeten ze een opdracht afmaken. Samen, buiten Kim, proberen de jongeren via de computer erachter te komen door wie ze ontvoerd zijn, waarom ze ontvoerd zijn, waar ze zijn terecht gekomen en waaruit die bijzondere opdracht bestaat.

Kim, die door Ulf als leidster is aangeduid, wordt er tenslotte toch bijgehaald, maar omdat ze een speciaal effect heeft op computers en dat soort dingen, valt de computer uit zodra ze hem aanraakt en vertrouwt Martin haar helemaal niet meer. Ze trekt zich terug op haar kamer.

Eric, die medelijden met haar heeft, komt haar opzoeken. Kim vertelt hem over de tunnel achter haar kast. Eric wil er het fijne van weten en kruipt erdoor. Aan het einde van de gang komt hij op de Noordpool uit.

Nadat hij verkleumt terug uit de gang komt, vertelt hij het tegen de rest. Martin, die het niet gelooft, wil er zelf doorkruipen, maar komt in een snikhete jungle terecht. Ook Kim kruipt erdoor maar zij komt dan weer in de ruimte terecht en beseft dat ze daar ook zijn. Doordat Kim niet komt opdagen in de les gaat Ulf naar haar kamer en ziet het gat in de muur. Onmiddellijk slaat hij alarm en gaat achter Kim aan. Wanneer hij en Kim terug zijn, zegt hij dat ze in een immens groot ruimteschip zitten dat ze gevonden hebben in de ruimte. Het ruimteschip bestaat uit alle verschillende biosferen die hij op aarde kan vinden. Per biosfeer kunnen 40.000 mensen wonen en zij zijn de eerste groep die in één van deze biosferen zullen mogen wonen. Ulf zelf woont er ook. Hij heeft er een grote villa.

Maar dan merkt Kim op dat er een komeet op de aarde gaat inslaan. Zij zijn de enigste die het weten en die het kunnen verhinderen. Ze krijgen opleiding om met een klein ruimteschip te kunnen omgaan. Ze moeten op de komeet schieten zodat die in 2 splijt en de 2 stukken naast de aarde vliegen. Ze kunnen verhinderen dat de komeet de aarde raakt maar de Ark (ruimteschip) wordt door een kometenregen geraakt en daardoor zijn er enkele biosferen stuk zodat ze aan een onbekende biosfeer moeten aanmonden. Ze monden aan aan de biosfeer “Antrax”. Dit is een onbekende biosfeer en blijkt een tuin te zijn waar alles supergroot is. Kim ziet boven in de nok een balk van ongeveer 5 meter breed. Zo kunnen ze de biosfeer oversteken en het zal een stuk veiliger en sneller zijn. Want wie weet wat er in de biosfeer rondvliegt.

Doordat ze Kim niet vertrouwen, Gitte hoogtevrees heeft en Ulf een hersenschudding heeft, gaan zij over de begane grond en Kim over de balk. Zo kan zij de hindernissen zien en hun richtlijnen geven. Na 1 dag in het oerwoud van reuze grote bloemen, kiezen ze toch voor Kim’s idee en gaan ze over de balk. Na Antrax zijn ze allemaal doodmoe en heeft Kim koorts. Nu komen ze in een biosfeer met een nevelzee. Eric bouwt een vlot en roeien ze om de beurt. Doordat hun kompas kapot is moeten ze op Kim haar gevoel af gaan. Hierdoor kan Kim niet slapen en wordt ze nog zieker. Na een tijd worden ze aangevallen door prehistorische vliegende wezens die op een eiland wonen. Ze raken Suey kwijt. Gelukkig voor hun was Heidi niet mee gegaan en kon zij voelen hoe hun toestand was en in welke biosfeer ze zich bevonden.

Ze worden gered en verzorgd en Kim en Eric worden een koppel.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen