Boekverslag : In Karton! - Autobiografie Ingezonden Door: Stephie Categori
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 574 woorden.

Waarschijnlijk is het allemaal begonnen met ‘mijn eerste boekje’ , als je het tenminste een boekje kunt noemen. Je kent het wel , zo een reepje plastic dat je bijeenplooit tot een soort boekje met allerlei dieren op. Heel lief maar dan kun je natuurlijk nog altijd niet lezen. Iets later kwamen de boekjes (in karton!) waar al degelijk het woord ‘poes’ en ‘hond’ in stond, natuurlijk nog wel met het bijpassende kleurrijk plaatje.

Eindelijk was ik toe aan mijn eerste voorleesboek. Tot mijn vaders grote ergernis werd mijn favoriet voorleesboek Sprookjes van Koningin Fabiola. Rond Sinterklaas werd er voorgelezen uit Paulus de hulpsinterklaas (Jean Dulieu) en dan kondigde ik eindelijk aan dat ik zelf kon lezen! Onze speelkamer werd volgeladen met boeken van de heel simpele Tini gaat naar ballet en Tini gaat babysitten collectie met heel veel illustraties tot de toen voor mij moeilijke Moby Dick boeken . Vaak greep ik ook naar een van mijn favoriete boeken Pietje Puk ( Henri Arnoldus ), de bekende postbode uit Keteldorp. In het derde leerjaar ontdekte ik Mark De Bel met zijn schitterend assortiment boeken. Ik las ze allemaal van Het ei van oom Trotter tot zijn recentere werken (ja, ik geef het toe , zelfs nu durf ik uit de bib een boek van Mark De Bel lenen) bijvoorbeeld De Ridders van de Geflambeerde Onderbroek. Ik kon (kan) uren wegdromen bij de levendige inhoud van deze opmerkelijke boeken.

Iets later las ik de boeken waarover iedereen sprak bijvoorbeeld : De koning van Katoren (Jan Terlouw) , Het oneindige verhaal (Michael Ende) en Kruistocht in Spijkerbroek (Thea Beckman) . Maar na een kleine speurtocht ontdekte ik dat deze mensen ook nog andere goede prestaties hadden geleverd. Ik las van Thea Beckman de verhalen over Thule die zich 6 eeuwen na de derde Wereldoorlog afspelen.Hoewel deze boeken erg dik zijn las ik ze alle drie en zo kreeg ik de smaak nog meer te pakken! Oorlogswinter van Jan Terlouw raakte me zo diep dat ik wekenlang mijn opa heb uitgevraagd over hoe hij de oorlog persoonlijk meemaakte. Uit de Lemniscaat jeugdboeken reeks las ik ook de avonturen van Mo, de koe, die vertelt over haar herinneringen aan de tijd dat ze de Spaanse Burgeroorlog van dichtbij meemaakte en over de avonturen met haar vriendin ’La vache qui rit’.Nee, Mo is niet zomaar een koe!Dit alles lees je in Memoires van een koe (Bernardo Atxaga) .

Na een lange tijd niet meer echt een boek gelezen te hebben , heb ik de microbe toch weer te pakken gekregen! Ik las de 4 Harry Potter boeken in het engels en daarna in het nederlands . Persoonlijk vind ik die originele toch stukken beter ( de film is ook leuk trouwens ). Op vakantie las ik de Vijfde Macht van Pieter Aspe en nu ben ik druk ‘lezende’ in de boeken in de reeks over Ramses van C. Jacq. Ik denk dat voorlopig mijn interesse vooral ligt bij historische boeken , al dan niet romans , dus daarvoor is Jacq de schrijver bij uitstek ! Als laatste zou ik hier nog even willen bijvoegen dat het onmogelijk was om al de boeken die ik ooit gelezen heb hier te noteren en of kort te omschrijven. Daarom dus deze selectie . En als allerlaatste nog dit : ‘Boeken zijn als mensen: ze maken een bepaalde al dan niet prettige indruk op ons, nog voor we ze hebben leren kennen’ (C.Buddingh)
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen