Boekverslag : Richie Tankersley Cusick - Someone At The Door / Doodsbang!
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1547 woorden.

Doodsbang!Algemene informatie:Dit boek is afkomstig uit de thriller serie en is geschreven door Richie Tankersley Cusick (zie informatie schrijver), de uitgever is Kluitman. In tegenstelling tot alle andere boeken uit de thriller serie heeft dit boek 223 bladzijden, de andere boeken hebben maar ongeveer 160 bladzijden, dit is dan ook het nieuwste boek uit de serie. De hoofdrol spelers zijn: Hannah, Steffie, Jonathon en Lance. De andere belangrijke spelers zijn: Sam, Ray, Ernie (zie informatie hoofdpersonen en andere spelers).Informatie hoofdpersonen en andere spelers:Hannah: Hannah is de grote zus van Steffie. Ze heeft het net uitgemaakt met haar vriend Ray. Hannah’s ouders zijn op het vliegveld ingesneeuwd en moeten daar voorlopig nog even blijven, ondertussen moet zij voor Steffie zorgen, om de beurt koken ze het eten. Als zij en Steffie op de t.v. een bericht horen over een ontsnapte moordenaar worden ze behoorlijk bang, zeker als ze horen dat hij hun kant opkomt.

Steffie: Steffie is Hannah’s zusje en helemaal gek op Sam. Steffie is nogal eigenwijs en luisterd niet al te best naar haar zus.

Jonathon: Jonathon heeft een ongeluk op de gladde brug gehad, hij is met auto en al van de brug af geslingerd. Hij kon zichzelf uit de auto bevrijden en is naar de oever gezwommen, daar vindt hij onder het puin een jongen. De jongen is bevroren maar leeft nog wel. Jonathon besluit hem mee te nemen naar een huis zodat hij geholpen kan worden.

Lance: Lance is de jongen die door Jonathon op de oever gevonden wordt. Lance is een sterke dappere jongen van ongeveer 18 tot 20 jaar die in het “gekkenhuis” gewerkt heeft, ook heeft hij in een ziekenhuis gewerkt.

Sam: Sam is de hond van Hannah en Steffie, Sam is nog al oud en kan daardoor niet zo goed meer horen, zien en ruiken, maar ondanks dat is het een hele goede waakhond.

Ray: Ray is de ex-vriend van Hannah. Hij is erg boos dat ze uitgemaakt heeft en bedreigd haar met de dood.

Ernie: Ernie is de buschauffeur die Hannah en Steffie iedere dag naar school brengt. Nu hun ouders weg zijn komt hij af en toe kijken of alles goed gaat.Samenvatting:‘S avonds als Hannah en Steffie willen gaan slapen horen ze een luid gebonk tegen de voordeur. Ze gaan kijken wat het is. Beneden aangekomen horen ze iemand iets onduidelijks roepen. Ineens een luide dreun tegen de deur, de deur kraakte en het slot bewoog. Hannah dacht koortsachtig na. Nog een paar van die dreunen en de deur zou het begeven. Wie daar ook achter stond hij mocht niet binnen komen. Vastberaden liep ze naar de deur en begon met al haar kracht te duwen. Steffie kwam naast haar staan om haar te helpen. ,,Misschien proberen ze in te breken, omdat ze denken dat er niemand thuis is,” fluisterde Steffie.

Op dat zelfde ogenblik klonk er een oorverdovend geerinkel. De scherven vlogen in het rond. Een van de ruitjes van de deur was ingeslagen!

Daar kwam Sam aangehold. Met z’n reusachtige poten schraapte hij langs de deur, waardoor

de splinters in het rond vlogen, hij begon woest te blaffen.

,,Alstublieft, we hebben hulp nodig,” smeekte de stem. ,,Misschien is het echt waar,” fluisterde Steffie angstig. ,,Misschien... Ssst!” siste Hannah.

De deurknop ging heen en weer, en Hannah’s ogen richtte zich op de grendel erboven. Weer dreunde er iets tegen de deur. Hij kraakte en het slot bewoog. Jankend deinsde Sam achteruit.

,,Help ons, alstublieft,” klonk de stem vlakbij Hannah en Steffie. Hannah hoorde de wanhoop in de stem. ,,Wil niemand ons helpen...? We moeten iets doen,” zei Steffie ineens en voordat Hannah ook maar iets kon doen had Steffie de deur al open gedaan en kwamen er twee jongens naar binnen strompelen. Een van de twee jongens viel voorover op de grond en belande op zijn rug. ,,Doe de deur dicht,” commandeerde Hannah Steffie. ,,En het licht aan!”

De jongen op de grond lag zo stil dat Hannah geschrokken haar adem inhield. ,,Is hij... is hij dood?” fluisterde Steffie angstig. Hannah schudde haar hoofd en knielde naast de jongen neer.

Hannah herinnerde zich de tweede persoon en keek om zich heen, ze trof de tweede persoon in een hoek aan. Sam hield hem grommend in de gaten. ,,Wie ben jij?” Hannah sprong overeind.

,,Wat moeten jullie hier?” Angstig greep ze Sam beet. Sam, die Hannah’s hand op zijn nek voelde, viel de jongen meteen aan. Hannah hoorde een scheurend geluid en een kreet van pijn.

,,Roep hem terug! Ik zal jullie niks doen... Wie ben je?” vroeg Hannah opnieuw. ,,Jonathon,” zei de vreemde jongen. ,,Alsjeblieft...” hij knikte naar de jongen op de grond. ,,Help hem, alsjeblieft.” Hannah pakte Sams halsband stevig beet en beval hem te gaan zitten.

Met z’n drieën hielpen ze de jongen. Hannah vertelde ze dat ze de volgende dag weer weg moesten.

De volgende dag: het sneeuwde nog steeds veel te hard en de jongens moesten dus nog even blijven. Lance hielp Jonathon met z’n been dat hevig bloedde, hij maakte het schoon en deed er wat verband omheen. Hannah ging kijken of er nog post was en vond een briefje:

Je gaat met iemand anders he?

Achter mijn rug om met andere

uitgaan he? Jij vuile bitch!

Ik weet dat jij en Steffie alleen

thuis zijn, wacht maar af! Ik ga

je vermoorden!!! Zo gemakkelijk

kom je niet van me af. Ik vermoord

je nog liever dan dat je met een ander

omgaat. Jij wordt weer de mijne,

wacht maar af.

-xxx- Ray!!!

De volgende dag waren Jonathon en Hannah in de garage opzoek naar Petroleum kachels. Ze vonden in de auto die daar stond een trui van Hannah met daarin een dooie rat helemaal onder het bloed. Later waren de kachels aangestoken net als het haardvuur.

‘S avonds sliepen ze allemaal beneden in de huiskamer rond het vuur.

De volgende dag gingen Lance en Steffie Sam zoeken (die ineens verdwenen was).

Later vond Hannah Ray’s auto en ging op onderzoek uit, ze brak de kofferbak open en vond het lijk van Ernie, ze schrok zo erg dat ze hard wegrende naar haar huis.

Twee dagen later werd Sam in de garage gevonden door Lance. Hij had een flinke snee in z’n zij.

Enkele dagen later waren Hannah en Lance in de garage opzoek naar iets en ineens viel de deur in het slot. Later vertrouwde Hannah Lance niet meer en sloeg hem met een pook op z’n hoofd, hij was bewusteloos. Ze rende hard weg maar kon niet naar binnen, met een schep sloeg ze een ruit in en ging binnen opzoek naar Jonathon en Steffie. Steffie vond ze even later in de voorraadkamer aan, ze was vastgebonden en had een prop in haar mond. Ineens kwam er een man met een bijl naar Hannah toe en hief zijn bijl op, hij miste. De tweede keer was raak, de bijl sloeg in op haar schouder en het bloed stroomde eruit. Toen kwam Lance binnen hij kon met enige moeite de bijl van de man afpakken, maar het blad raakte de man en hij viel dood op de grond. Lance hielp Hannah en Steffie. Later zaten ze met z’n vieren gezellig rond de tafel.

Alles was goed afgelopen.Informatie over de schrijver:Naam: Richie Tankersley Cusick.

Geboorte datum: 19-07 1942.

Geboorte plaats: Los Angeles. (USA).

Land: Amerika.

Familie: vrouw, de rest is onbekend.

Op vroege leeftijd begon hij al met schrijven. Eerst schreef hij wat kleine verhaaltjes en later begon hij echte boeken te schrijven.

Hij was helemaal gek op thrillers en deed dus mee met de thriller serie. Hij heeft in korte tijd al enkele boeken geschreven waaronder De strandwacht, Ben ik de volgende?, Een wurgende omhelzing, De achtervolger en Doodsbang (zie boekverslag) al deze boeken komen uit de thriller serie.

Helaas was er niet meer informatie te vinden, ik heb in de bibliotheek, op internet en bij de uitgever gekeken.Mijn mening:Ik vond het een goed boek, omdat het van begin tot eind heel erg spannend was, ook kon je jezelf als een van de spelers indenken.

Ik denk dat ik dit boek nog veel vaker zal lezen, omdat gewoon echt een heel tof boek is. Ik las hem in een keer uit, ik kon gewoon niet stoppen, omdat het zo spannend was.

Ik vind dat dit boek de moeite waard is om te lezen en zeker voor de thriller fans.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen