Boekverslag : Richie Tankersley Cusick - Trick Or Treat / Ben Ik De Volgende?
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 637 woorden.

uitgever:kluitmantitelverklaring: Mandy aldoor denkt dat zij de volgende is die vermoord wordt. Ze wordt heel bang gemaakt en elisabeth lijkt als twee druppels water op Mandy en die is ook vermoord.de hoofdpersonen zijn:

Mandy: zij lijkt heel erg op elisabeth en wordt heel bang gemaakt. ze is bijna vermoord.

Conor: dat is de stiefbroer van Mandy en helpt haar zoveel hij kan. Zelf is hij ook bang maar dat laat hij niet merken.

Lynn: Zij is de beste vriendin van Mandy maar later blijkt dat ze haar wil vermoorden.

Brain: Hij is de neef van Lynn en trekt veel met Mandy op.

Greg: Hij is de oom van Lynn en Brain en is de mentor van Mandy.

de vader van Mandy en Sally: Die gaan al in het begin van het boek op vakantie.plaats:het speelt zich vooral af in het huis, in het bos, op school, op de oude begraafplaats en het montuarium.tijd: het is niet in het verleden maar ook niet in onze tijd. Ze hebben wel wat moderne apparaten maar niet zo heel veel.

er verloopt ongeveer 1 maand.Samenvatting:Als Mandy met haar vader naar een nieuw huis in bedford, midden in een donker bos gaan wonen omdat haar vader en Sally samen willen wonen krijgt Mandy ook een stiefbroer die ze eerst niet mag maar later gaat ze hem toch wel aardiger vinden. In het huis is weinig licht en zat daarom vol met schaduwen. Ze voelt zich niet op haar gemak en ze vindt het heel griezelig. Ze vindt het dan ook niet leuk dat haar vader een opdracht voor zijn journalistenwerk in Hawaii krijgt en Sally meeneemt. De eerste nacht werd ze gebeld en degene aan de telefoon zei telkens kijk eens naar buiten, jij bent de volgende! Buiten hing toen een vogelverschrikker met een mes door het hoofd. Die middag viel ze in slaap met haar lamp aan maar toen ze wakker werd was haar lamp uit en stond haar kast wijd open. Conor is ook gaan kijken en ondekte een geheime gang die liep van haar kamer naar de keuken. Er werd ook een keer brand gesticht met het gasfornuis terwijl Conor zeker wist dat die die avond had uitgezet. Ze is ook een keer uitgeweest maar ze had geen sleutel mee dus liep ze om het huis heen en zag een flauw schijnsel in haar kamer en een schaduw. Toen iedereen de school uit was moest ze haar boek nog pakken maar toen ging het licht ineens uit en hoorde ze werd achtervolgd ze kon nog net ontsnappen door de lerarenkamer maar ze is wel van de trap gevallen en heeft haar arm gebroken. Op het Halloweenfeest kreeg Mandy weer een telefoontje, ze hoorde zwaar hijgen en een stem die zei dat er niemand thuis was terwijl Conor thuis moest zijn omdat hij ziek was.Brain en Greg hebben haar naar huis gebracht maar toen ze naar de kamer van Conor liep hoorde ze voetstappen en zijn ze via een geheime gang ontsnapt, ineens zagen ze rook komen dus zochten ze snel een uitweg die leidde naar het montuarium daar was het zwarte gedaante weer en snee met een groot mes in de schouder van Conor. OP dat moment kwamen Brain en Greg binnen. Die zagen dat het Lynn was.Waar het om ging:Lynn was jaloers op Elisabeth omdat ze met Dennis verkering had terwijl ze zelf met Dennis verkering wou en heeft toen Elisabeth vermoord en ze dacht dat Elisabeth terug was gekomen omdat Mandy sprekend op Elisabeth lijkt.Thema:JaloezieMijn mening:

snel verteld Ze blijft niet een hele tijd bij hetzelfde onderwerp maar gaat van het ene naar het andere daarom vind ik dat zo leuk

Het is ook wel griezelig omdat je je er zo in kan inleven alsof je het zelf meemaakt.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen