U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag :  - Dood Tij.
Deze versie komt van http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/1473164/ en is laatst upgedate op 23/01/2003.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 431 woorden.


Dood Tij is een boek van Pieter Aspe en is uitgegeven bij Manteau/standaard. Het grote succes zorgde ervoor dat er reeds in november 2000 een tweede druk kwam. Vermits het boek behoort tot de afdeling thrillers, is het eerder geschikt voor lezers vanaf vijftien à zestien jaar. Door de vlotte schrijfwijze is het ook te lezen door iets jongere lezers.

Het verhaal begint bij de verkrachting van Myriam na een avondje stappen. Onder druk van haar vader dient ze geen klacht in. Dat vindt de commissaris maar verdacht. De volgende dag wordt er op het strand van Zee-brugge.
Het gaat om een man die volledig tot aan zijn nek begraven ligt in het zand. Hier wordt natuurlijk een groot onderzoek naar ingesteld. Ondertussen hebben Myriam en haar vader een helse ruzie, waarbij Myriam valt een zich bezeert aan het hoofd. Ze dient klacht in tegen haar vader, die haar zou vermoorden hebben. Terzelfdertijd komt er nog en moord aan het licht. Hier rijst de vraag: is het moord of zelfmoord? De commissaris komt tot de constatatie dat er een verband bestaat tussen de beide moorden. Uiteindelijk worden de beide moorden opgelost maar hoe dat precies gebeurt, lees je in het boek.

Het hoofdthema van het boek is moord. Het gehele verhaal speelt zich voornamelijk af op het politiesecretariaat. Wat ook in de verf wordt gezet is het onderzoek.

De belangrijkste personages in het boek zijn commissaris Van In, Versavel en de lijken. Een belangrijke rol is ook weggelegd voor Myriam.
Commissaris Van In pluist alles tot op het bot uit. Wanneer hij denkt dat er iets louche is, dan gaat hij op onderzoek uit. Versavel is zijn rechterhand, hij helpt Van In waar het nodig is en springt hem altijd bij. Myriam is een bescheiden meisje dat na een avondje stappen zogezegd verkracht wordt. Haar ouders zijn gescheiden en zij woont nu bij haar vader, die een bekende deurwaarder is. Ze moet zijn reputatie dan ook hoog zien te houden.

Het boek is zeer vlot geschreven, men leeft er echt in mee en kan zich alles heel visueel voorstellen. Men heeft een echte drang om het vervolg te kennen. Het is zeer spannend en het is zeker de moeite waard.

De kaft is zeer mooi uitgewerkt. Wanneer men het boek heeft uitgelezen, snapt men de illustratie van de kaft en de keuze van de titel wel beter. De kaft spreekt ook mensen aan om het te lezen.

Dit is het eerste boek dat ik met plezier gelezen heb. Het is heel vlot en dus heb ik het in een korte periode uitgelezen. Mijn besluit: Aspe is een prima auteur!!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen