U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Anoniem, - Beatrijs.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=1736 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 316 woorden.

TITELVERKLARING:

Het verhaal gaat over de non Beatrijs, de titel slaat dus op haar.

KENMERKEN: Beatrijs is een middeleeuwse legende. Je kan zien dat het in de middeleeuwen geschreven is, want er gebeurt namelijk een wonder in (=mirakel): Maria vervangt de plaats van de non Beatrijs als zij voor veertien jaar uit het klooster verdwijnt. Al die tijd merkt niemand daar wat van, want als Beatrijs bij iemand vraagt over de non die veertien jaar geleden uit het klooster verdween, is diegene verontwaardigd dat zij zo slecht spreekt over het klooster. Hij zegt dat er nooit zulke rare dingen gebeuren in het klooster.
Beatrijs bevat ook een moraal: Als je in Maria blijft vertrouwen en tot haar blijft bidden, kan je op haar steun rekenen en zal ze je nooit vergeten.

PLOT:

De non Beatrijs vlucht op een nacht, samen met een jeugdliefde, uit het klooster. De sleutels en haar habijt laat ze bij het beeld van Maria achter. Beatrijs en haar man krijgen twee kinderen en maken zeven jaar van voorspoed door. Zodra er slechte tijden aanbreken laat haar man Beatrijs achter met de kinderen. Ze besluit als prostituée te gaan werken om zo proberen te overleven. Nadat ze dit zeven jaar heeft gedaan, gaat ze bedelen. Uiteindelijk komt ze in de buurt van het klooster waar ze vroeger zat. Ze krijgt een visioen dat vertelt dat ze terug moet keren. Beatrijs wacht af totdat ze het visioen drie keer heeft gekregen (dan gelooft ze het pas echt) en besluit uiteindelijk terug te keren naar het klooster. Eenmaal terug in het klooster blijken haar sleutels en haar habijt weer bij het beeld van Maria te hangen en blijkt dat niemand haar heeft gemist: Maria heeft haar plaats al die tijd dat Beatrijs weg was vervangen, omdat Beatrijs altijd tot haar is blijven bidden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen