U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Gericht Tegen Amerika - Toekomstige Oorlog Amerika Irak Ingezonden Door: Astrid .
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=681 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 550 woorden.

Bush beschuldigt Iran, Irak en Noord-Korea ervan dat ze massavernietigingswapens ontwikkelen ( gericht tegen Amerika ) en dat ze het internationale terrorisme steunen.

Bush zegt dat chemische, biologische of nucleaire wapens niet in de verkeerde handen mogen vallen, als dit wel zo is, moeten ze optreden, zoniet zullen ze bewust worden van hun vernietigende kracht voor het te laat is. Ze mogen de fout niet herhalen door te traag te reageren zoals op het gevaar van Osama bin Laden.

De VS is voor een preventieve aanval boven afschrikking.Saddam Hoesein heeft al een waarschuwing gekregen en het is duidelijk dat Irak het eerste doelwit zal zijn.

Saddam Hoessein maakte in 1998 een einde aan de wapeninspecties waarmee hij na de Golfoorlog had moeten instemmen. En ze willen geen ins

pecties laten uitvoeren totdat de sancties tegen Irak zijn opgeheven.

Sommige Amerikaanse functionarissen hebben Bush opgeroepen om van Irak het volgende doelwit te maken in de wereldwijde oorlog van de president tegen het terrorisme.Maar de militaire capaciteit van de VS is op dit moment niet groot genoeg om Irak aan te vallen. Door de bombardementen op Afghanistan is de voorraad munitie geslonken en is de druk op de strijdkrachten groot. Om beiden tot volle sterkte op te bouwen, is zeker een jaar nodig.

De VS heeft de steun van Brittanië. Nederland is ook bereidt om mee te werken.

Zelfs Jordanië heeft toegestemd om op beperkte schaal Amerikaanse militairen toe te laten op zijn grondgebied als de VS een aanval uitvoeren op buurland Irak. De rest van Europa hun legers zijn er niet voor toegerust en ze hebben ook geen geld om dit te veranderen.Zo'n oorlog zou echter enorme problemen stellen; de conflicten in Israël, Afghanistan en Kasjmir zouden verhevigen. De regimes in Saudi-Arabië en zelfs Egypte zouden kunnen imploderen.

En er is geen grondig bewijs dat de Iraakse leider de wapens ook echt tegen het Westen kan inzetten.De VS heeft reeds een aanvalsplan; dit plan omvat een aanval met soldaten van land-, lucht- en zeemacht vanuit drie richtingen aan te vallen: het noorden, zuiden en westen. Tienduizenden soldaten en landingsstoottroepen zouden Irak binnenvallen vanuit Koeweit. Honderden oorlogsvliegtuigen zouden een luchtaanval ontketenen tegen duizenden doelwitten.Speciale troepen of geheime CIA-medewerkers zouden depots of laboratoria viseren waar vermeende wapens voor massavernietiging gefabriceerd worden of opgeslagen liggen. Ook de raketten om die wapens te lanceren, zouden zij voor hun rekening moeten nemen.

Het Amerikaanse leger gaat misschien gebruik maken van een experimenteel wapen dat een zeer sterke bundel microgolven uitzendt. De microgolven dienen om computers, radarinstallaties en andere elektronische apparatuur uit te schakelen.Maar wat na de val van Saddam Hoesein? De VS wil hem vervangen door een democratisch regime, dan de Palestijnse kwestie oplossen en tenslotte, een opmars maken van goed bestuur en democratie in de hele Arabische wereld.Mijn meningIk ben geen voorstander van deze toekomstige oorlog. De Amerikanen zijn zelfs niet zeker dat Irak hen wil aanvallen en de helft van de Amerikaanse bevolking is er tegen. Hiermee gaan ze de vrede niet winnen.

Saddam Hoessein is inderdaad een dictator die beter wordt afgezet, hij heeft al een aanval met gifgas gedaan tegen Halabja en acht jaar oorlog tegen Iran gevoerd.

Maar ook Amerika heeft anthrax en andere naar Irak gevoerd.

En de directe oorlog verklaren aan Irak is immers strafbaar onder internationaal recht.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen