Boekverslag : Theo Hoogstraaten - Ijzige Poppen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 771 woorden.

Titel

Ijzige PoppenAantal bladzijden

124Uitgever

SjaloomSamenvatting

De twee vriendinnen Anne en Gea gingen naar de stad. Toen ze de V&D in gingen, wilden ze de nieuwste cd van Clouseau stelen. Ze durfden het niet.Ineens zagen ze de broer van Anne lopen Ze vroegen aan Louis of hij weleens wat gestolen had.Ze besloten die cd toch te stelen. Gea stopte hem onder haar jas. Net toen ze de winkel uit wilde lopen, liep ze tegen een vrouw met een klein meisje op. Ze liet de cd vallen en rende weg.

Een paar dagen later keken Anne en haar ouders naar het nieuws. Er was een opsporingsbericht van een klein meisje van een jaar of 5 op. Anne schrok. Het was het meisje waar Gea tegenop gebotst was. Louis en Gea moesten dit weten.

Gea kwam de volgende dag, maar kon zich niets herinneren. Die middag gingen Gea en Louis naar de bioscoop. Toen ze eruit kwamen stopte Louis in een keer.Hij zag de vrouw, de vrouw uit de V&D.Ze besloten haar te volgen. Ze ging naar de C&A en zocht naar kinderkleding. Toen de vrouw Gea in de gaten kreeg,schrok ze. Ze rekende snel afen smeerde hem. Ze ging naar een winkel "speelgoedhuis speelland".

Ongeveer een week later was er weer een opsporingsbericht op de televisie.Nu was het een klein jongetje. Het jongetje was gaan fietsen en is nooit meer thuis gekomen. De volgende dag werd er een lijk in het water gevonden. Het was een zwerver met een fiets en een kinderfietsje. Precies zo een als de moeder beschreven had.

Gea, Anne en Louis besloten de volgende dag eens naar "speelland" te gaan. Toen ze daar aankwamen, kwam het winkelmeisje Birgit, Gea heel bekend voor. Het was ooit een schoolvriendinnetje van haar geweest. Gea greep haar kansen waar en vroeg Birgit wie haar baas was. Gea vroeg haar ook of ze Gea kon bellen als haar baas er niet was. Birgit wist het niet zeker maar besloot er over na te denken. Ze heette mevrouw van Dijk. Birgit vertelde Gea hoe blij mevrouw van Dijk was als haar nichtje Marijke kwam. Marijke en haar moeder woonde twee flatten verder dan Gea. In de brandaris.

Gea en Louis besloten de volgende dag te gaan kijken bij de brandaris. Toen de volgende dag aangebroken was gingen ze heel vroeg weg.Ze hadden lange tijd staan wachten toen er eindelijk iemand aan kwam. Ze dachten dat het de vrouw en haar dochtertje Marijke waren, maar het was een oude man met een hond. Na nog een paar uur gewacht te hebben, kwam er eindelijk een vrouw naar buiten met een klein meisje. Gea wist het bijna zeker dat ze dat meisje in de V&D gezien had. Ze besloten naar de politie te gaan. Dit hadden ze al een keer eerder gedaan, om te vertellen van het meisje van t.v. Naar de politie gaan hoefde al niet meer, want de politie kwam de lift al uit. De politie zei tegen de twee dat ze op moesten houden met eigen rechter spelen. De politie besloot een oogje in het zeil te houden op mevrouw van Dijk en gingen met een boot het meertje tegenover de winkel op. Ze zagen dat mevrouw van Dijk wegreed en schakelden de andere post in. Die achtervolgden haar met de auto. Ze ging naar haar zus in de Brandaris. Samen laadden ze de auto in en haar zus stapte met Marijke de auto in.

De volgende ochtend belde Birgit, Gea op. Ze vroeg of ze zin had om een dagje te komen helpen in de winkel. Dat wilde Gea maar al te graag. Samen liepen ze de winkel in en deden de lichten aan. Ze schrokken toen ze binnen kwamen. Onder de deur van het grote poppenhuis kwam vies water door. Ze maakten de deur open en ze gilden het uit. Achter de deur lagen twee kinderlijkjes, een meisje en een jongetje.

Snel belden Gea en Birgit de politie. Ze arriveerden snel. Ook zij schrokken zich een ongeluk van wat ze zagen.

De zaak werd onderzocht en het bleek dat het pand vroeger een slagerij was geweest. De vriezer zat er nog .... achter de geheime deur. Een paar dagen voordat dit allemaal ontdekt werd, was de stroom een tijdje uitgevallen, dus de lijkjes waren ontdooit. Nog nooit had de politie zo iets ergs meegemaakt.

Die middag ging Gea meteen naar Anne om het verhaal te vertellen. Degene die het mysterie op zou lossen, werd beloont met f 75000,=

De drie jongelui waren dus in een klap rijk.

 Diezelfde middag werden ze opgehaalt om een live persconferentie te houden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen