U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Wim Hofman - Wim.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1489 en is laatst upgedate op 02/12/1999.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 646 woorden.

Titel

WimSchrijver

Wim HofmanHoofdpersonen

Wim, MeisjeBij personen

Hein, Vader, MoederAantal bladzijden

94Geschreven in

1976ISBN nummer

9001 54917 9Uitgever

Wolters-NoordhoffNominaties

Zilveren Griffel 1977 Nienke van Hichtumprijs 1977Samenvatting

Wim woont in een probleem gezin. Zijn moeder is getrouwd maar ondertussen heeft ze een andere vriend, Wim z'n vader heeft tegelijker tijd ook een andere relatie. Wim is vaak alleen thuis met zijn broer waar hij het niet zo goed mee kan vinden.

Wim gaat vaak alleen op pad, meestal naar het strand. Daar ontmoette hij ook een meisje, van wiens naam niet bekend was.

Wim beleefte iedere dag wel iets, zoals op een dag wanneer hij een kikker had gevangen terwijl zijn fiets werd vernielt door een stel jongens.

Omdat de problemen iedere dag erger werden tussen vader en moeder, en omdat Wim vaak ruzie had met zijn broer Hein, besloot Wim om weg te lopen. Wim is toen meegelift in een vrachtwagen. De aardige chauffeur in de vrachtwagen die overigens Simon heete bleek wat minder leuke vrienden te hebben, daar kwam Wim achter toen ze in een wegrestaurant waren. Simon vroeg aan een van z'n vrienden of Wim met hem kon terugliften, alleen wou Wim dit zelf niet. Wim bedacht een plannetje om weg te komen. Hij zei tegen Simon dat hij naar de w.c. moest en hij wist zo te ontsnappen zonder dat ze het merkten. Na een tijdje rondgedwaalt te hebben besloot Wim maar eens een "onderdak" te zoeken. Hij vond in een sloot wat materiaalen om een hut inelkaar te zetten, en besloot dat dan maar te doen. Ondertussen had hij toch behoorlijk wat honger gekregen. Hij heeft toen geprobeerd om bij een boerderij een eindje vederop een wortel te stelen, alleen dit mislukte. Bij de boerderij deed niemand aardig, behalfe een meisje van een jaar of 8/9. Zij heeft Wim ook onopgemerkt laten slapen in de schuur die nacht. Omdat het meisje alles aan haar moeder had vertelt wat Wim had vertelt was de moeder van het meisje niet boos meer. Ze haalden die ochtend Wim op en besloten hem te helpen om weer thuis tte komen. Na een tijdje vragen stellen aan Wim hadden ze het telefoonnummer. Wim zijn vaders vriendin nam op, ze vertelde dat Wim z'n vader niet thuis was maar dat ze hem zal ophalen vanaf het station. Die middag werd Wim opgehaalt door zijn vaders vriendin.

EindeMening

Leuk maar toch wel een beetje simpel boek, wel handig om voor de boekenlijst te lezen i.v.m. het kleine aantal bladzijden. Einde vind ik een beetje te snel, omdat je niet kunt weten hoe het afgelopen is tussen Wim zijn vader en moeder... Maar ja, misschien is er wel een deel 2 over een tijdje.Schrijverinformatie

Geboren: 2 februari 1941

Debuut: Welwel, de zeer grote tovenaar & zes andere doldwaze verhalen over ridders, tovenaars, matrozen, krentenbollen, cowboys en indianen en over een planeet (1961)

Genres: Verhalen, jeugdliteratuur, vertalingen, illustraties.

Bijzonderheid: Hij had een dagboek en een nachtboek waarin hij alles opschreef. In het nachtboek schreef hij alleen in het donker.

Citaat: 'Ik neem het op voor kinderen. Bij voorbaat vind ik dat ze in de knel zitten.' (TV Studio, 19 juli 1997)

Recent werk: Een ABC en Suusje Pietsz (kinderboek, 1996), Zwart als inkt is het verhaal van Sneeuwwitje en de zeven dwergen (1997)
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen