U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag :  - Robert Swindells Ingezonden Door: Sarah Van Walleghem .
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=674 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 368 woorden.

Robert Swindells had tot nu toe al een bewogen leven

Hij werd geboren in Bradford, England op 20 maart 1939. Op 15-jarige leeftijd verlaat hij de school. Het jaar ervoor deed hij mee aan een wedstrijd, waarvoor hij een essay moest schrijven. Tot zijn grote verbazing won hij. Zijn prijs was een boek, dat hij na al die jaren nog altijd in zijn bezit heeft. Daarna oefende hij verschillende jobs uit. Wanneer hij 30 is, begon hij aan een lerarenopleiding. Hij deed er twee jaar over om het nodige diploma te behalen waardoor hij zou toegelaten worden in zo`n lerarenopleiding. Gedurende die tijd studeerde hij `s avonds en ging hij overdag werken in een fabriek. De dag dat hij vernam dat hij geslaagd was, schreef hij een brief naar een hogeschool in zijn buurt. En hij werd toegelaten om daar te beginnen. Dat veranderde zijn leven drastisch: nu ontdekte hij de rijkdom in kinder- en jeugdboeken. Hij las er heel veel en hield er erg van. Als scriptie schreef hij een jeugdroman die later werd gepubliceerd. Andere boeken volgden snel. Wanneer hij als leraar werkte, vond hij `s morgens een beetje tijd om te schrijven, maar om nog meer te kunnen schrijven en lezingen te geven, stopte hij met lesgeven. In 1986 ging hij opnieuw studeren, aan de universiteit van Bradford.

Hij won verschillende prijzen in Engeland

Voor zijn boek Brother in the land won hij de Children`s Book Award en The Other Award, én een eervolle vermelding voor de Carnegie Medal. Hij kreeg daarna nog enkele andere prijzen.

Waarover gaan zijn boeken ?

Vroeger was Swindells actief lid van verschillende vredesbewegingen en natuurverenigingen. Nu voelt hij zich daar te oud voor, maar toch kan je in zijn boeken dikwijls maatschappelijk problemen zien terugkomen. Zo schreef hij al boeken over: milieu, kernenergie, kernafval, daklozen, racisme, drugs... Hij is er van overtuigd dat hij hiermee ook zijn steentje bijdraagt en dat zijn boeken ook effect hebben. Al zijn het geen grote acties zoals bv. van Greenpeace, toch kunnen zijn boeken misschien enkele jongeren helpen. En dat vindt hij heel belangrijk. Zijn boeken zijn spannend en aangrijpend geschreven. Robert Swindells is op dit ogenblik een van de beste Engelse auteurs.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen