Boekverslag : Tom Clancy - Acts Of War / Daad Van Terreur
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 327 woorden.

Algemen informatieHet boek is geschreven door Tom Clancy en Steve Pieczenik, het is in 1997 door Bruna uitgegeven.

Het is uit het engels vertaald door Jan Smit, de oorspronkelijke engelse titel is ôActs of warö.

Het genre is Techno-Thriller.

Er is geen echte hoofdpersoon omdat het boek uit allemaal kleine stukjes bestaat waarbij je van iets van vijfentwintig mensen de gedachten maar verder niets te weten komt.

De gebeurtenissen spelen zich voor het grootste gedeelte af ronde de grensstreek van SyriÙ en Turkije en in Washington.

Het hele verhaal speelt zich in de midden jaren Æ90 af.

Het hele boek draait om de instabiliteit van het Midden oosten en de hoogexplosiviteit ervan.

Het verhaal begint met een groep Koerdische terroristen die de Ataturk dam in Turkije gaan opblazen. Het einde van het boek is een grootscheepse reddingsoperatiee om de gijzelaars van de Koerdische terroristen te redden.

De titel Op-center slaat op het supergeheime crisis centrum van waaruit de Amerikaanse actie in het boek wordt geleid.SamenvattingEen groep Koerdische terroristen blaast een dam in Turkije op om hiermee een oorlog in het Midden oosten uit te lokken om tijdens de vredesbesprekingen een eigen staat te regelen.

Wat de Koerden niet weten is dat in de buurt een Regionale versie van het Op-center (ROC) rondrijdt. Aan boord van het ROC zijn twee militairen en drie onderzoekers. Als ze in het ROC doorkrijgen dat Koerden een aanslag op een dam hebben gepleegd gaan de militairen met behulp van satelliet verbindingen de Koerden te pakken proberen te krijgen.

Dit lukt niet en de Koerden krijgen het ROC in handen. De Amerikanen vinden dit erg gevaarlijk en proberen met een raket en een reddingsoperatie het ROC te redden of te vernietigen.SpeciaalHet valt me op dat de Amerikanen eerst besluit om het ROC te vernietigen maar later willen ze het ROC weer redden. Dit lijkt me gevaarlijk omdat de reddingsploeg dan tegelijk vernietigd kan worden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen