U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Betoog - Mag Er Op School Gerookt Worden ?.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=643 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 271 woorden.

Mag er op school gerookt worden?


Een probleem dat toch wel redelijk gevoelig ligt bij sommigen. Leraren vinden van niet, sommigen van wel. Hier volgt mijn mening.
Wanneer je even de voor- en nadelen van roken bekijkt, denk ik dat voor iedereen de beste keuze snel duidelijk is. Toch zijn er enorm veel mensen die zich iedere dag vergrijpen aan deze drug, de tabak. Het kost je bergen geld, je maakt er je lichaam mee kapot en het stinkt. Blijkbaar zijn deze redenen niet goed genoeg voor de jongeren. Ze zien hun ouders en iedereen in hun omgeving roken, dus waarom zouden zij het niet doen? Dat probleem doet zich ook voor in scholen. Wanneer een school het toelaat dat de leerkrachten roken, zelfs al is het maar in de leraarskamer, maar het de leerlingen verbiedt, is er sprake van discriminatie. De leerlingen zien hun leerkrachten roken en besluiten dan dat er niets verkeerd mee is, maar zij mogen het niet doen.


Een school moet ofwel iedereen toelaten te roken, ofwel niemand. Persoonlijk kies ik optie 2, waar niemand last heeft van elkaar en zo breng je de gezondheid van de anderen niet in gevaar.Als de school echt wil dat er mensen kunnen roken, dit natuurlijk zonder de anderen te storen, kunnen ze altijd een lokaal voorbehouden voor rokers. Daar kunnen de leerlingen die het fijn vinden hun longen kapot te maken zich daarmee bezighouden.
Ik denk dat het duidelijk is dat ik geen voorstander ben van roken, en zeker niet op school. Maar ik begrijp ook dat er mensen zijn die in deze stresserende maatschappij wel eens willen ontspannen, met of zonder hulpmiddel.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen