U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Rene Appel - Tweestrijd.
Deze versie komt van http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/6436854/ en is laatst upgedate op 26/08/2001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 437 woorden.


Motto : -


Jaar van uitgave : 1998


Gelezen druk : 1e


Aantal blz. : 300
Fabel


Manon is een meisje van achttien jaar en werkt in slagerij van haar vader. Nadat ze een avond uit is geweest wordt ze bijna verkracht, maar ze wordt geholpen door een jongen (Roy) op wie ze stapel verliefd wordt. Ze gaat met hem samen wonen en alles is fantastisch totdat ze er achterkomt dat Roy illegaal werk doet, hierbij een grote schuld aan iemand heeft en op een gegeven moment zelfs iemand vermoordt. Manon is zwanger van Roy, maar besluit hem toch aan te geven bij de politie. Roy wordt, ondanks de getuigenis van Manon, vrijgesproken. Hierna gaat Roy Manon achterna, maar hij wordt zelf ook achterna gezeten. Manon gaat met een vriendin (Wendy) onderduiken in de Bijlmer. Roy probeert ondertussen zijn schuldeiser te vermoorden om van zijn problemen af te komen, maar dit mislukt zonder dat hij het door had. Hierna gaat hij proberen Manon te vermoorden met hulp van o.a. Rolf, de broer van Manon die enkele jaren geleden is verdwenen. Rolf weet echter niet dat het zijn zus is. Roy zet Wendy bij Rolf vast en gaat achter Manon aan. Wendy vertelt Roy alles en ze gaan proberen om Manon nog te redden. Roy en Rolf raken in de Bijlmerflat in een gevecht verwikkeld om Manon. De schuldeiser van Roy heeft alles gevolgd en doet nu ook mee. Hij pakt Roy op en gooit hem van de flat waarna alles dus goed afloopt.
Personages


Manon : Een meisje van achttien jaar met kort rood haar. Ze is onzeker, bang, twijfelachtig, maar ze heeft wel een goed hart en lef.


Roy : Een iets oudere jongen met een mooie kop, donkere krullen en heldere lachende ogen. Hij lijkt aardig en lief voor Manon, maar blijkt later gewelddadig, gauw boos en niet zo slim.


Wendy : Een zeer donker, Surinaams meisje. Ze is heel vriendelijk, behulpzaam en ze laat zich door niemand aan de kant schuiven.
Thema : Misdaad


Toelichting: Het verhaal gaat over misdaden die Roy heeft begaan en wat voor gevolgen dit heeft op het leven van Roy èn Manon.
Motieven


Liefde : Manon wordt stapel verliefd op Roy waarna haar leven een heel andere draai krijgt


Angst : Manon werd na een tijdje steeds banger voor Roy, zeker nadat hij was vrijgesproken. Roy was bang voor zijn schuldeiser en wat deze met hem zou doen als Roy niet zou betalen.


Vriendschap : Zonder de vriendschap van Wendy was het voor Manon heel anders afgelopen.
Vertelwijze


Perspectief : meervoudig


Chronologisch/niet chronologisch : chronologisch


Begin : ab ovo


Einde : open
Waardering


Ik vond het een heel goed boek. Het verhaal was zeer spannend en de schrijver wist het ook spannend te houden zo niet spannender te maken. De personages waren ook heel sterk.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen