Boekverslag : Tineke Hendriks - Aangespoeld
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 566 woorden.

Titel van het boek: Aangespoeld, schrijver van het boek Tineke HendriksHoofdgedachte: Hoe komen Mike Iris en Chantal van het onbewoonde eiland af?Iris gaat samen met haar vader en zijn vriendin.Op vakantie naar Canada. Iris kan niet goed met haar vaders vriendin opschieten. Ze voelt haar dan ook helemaal niet fijn als ze met haar in Canada zit. Als haar vader en zijn vriendin een weekend voor hun zelf willen, wordt Iris gedumpt bij Mike en zijn ouders. Daar logeert al een meisje, Chantal. Zij zit bij Iris in de klas en ze kunnen helemaal niet goed met elkaar opschieten. Chantal en Mike hebben al genoeg aan elkaar en vinden het dus ook niet geweldig dat Iris er de hele tijd bij is. Als ze met zijn drietjes gaan zeilen, zonder dat iemand het weet, gaat het onweren en heel hart waaien.Als ze alle drie van de boot vallen spoelen ze aan op een onbewoond eiland. In het begin leek het nog wel leuk maar als ze na een paar dagen honger krijgen en zwak worden willen ze zo snel mogelijk gevonden worden. Gelukkig loopt het allemaal goed af.

In dit boek zijn drie hoofdpersonen. Dat zijn: Iris Mike en Chantal. Iris is een aardig meisje en word op school gepest omdat dat ze niet met jongens en make-up bezig is zoals de andere meisjes uit haar klas. Zij vindt het leuk om allerlei verhalen te horen over indianen. Die verhalen vertelt het zusje van de vriendin van haar vader aan haar. Ze weet ook heel veel over de natuur omdat ze vroeger, toen haar vader nog geen vriendin had, altijd met hem door de natuur fietste. Haar vader vertelde dan veel over alle planten die ze dan tegenkwamen. Maar nu die vriendin er is doen ze dat nooit meer. Mike is een leuke jongen die al heel veel heeft gereisd. Hij is geboren in Nederland maar omdat zijn vader voor zijn werk altijd naar verre landen moet verhuisd hij heel vaak. Hij heeft ook een hondje waar hij heel erg aan is gehecht. Dat hondje heet Nessie. Hij vindt in het begin Chantal helemaal geweldig maar als ze op het eiland zitten komt hij erachter hoe verwend ze wel niet is. Chantal is een beetje verwaand. Haar moeder is altijd heel bezorgd om haar en doet soms nog alsof ze een klein kind is. Chantal vindt Mike heel erg leuk. En als op het eiland blijkt dat hij Iris opeens interessanter wordt ze erg jaloers. Ze vindt Iris een beetje raar. En kan niet begrijpen wat ze toch zo leuk aan indianen vind. Maar als ze al 3 dagen op het eiland zitten zijn ze niet alleen zwak en hongerig maar ook hele goede vrienden.

Ik vind het boek heel spannend omdat er steeds weer iets spannends gebeurt. Bijvoorbeeld als ze aanspoelen en er achter komen dat Chantal bewusteloos is. En als Iris verdwaald is en vast zit met haar voet en dat ze dan meer dood dan levend wordt gevonden door Mike en Iris.

Ik vind het ook heel erg nieuwsgierig makend omdat je niet kunt stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het met ze afloopt. En of ze wel weer levend terug worden gevonden. Ik vind het ook werkelijk want dit kan allemaal echt gebeurd zijn. Het is ook echt gebeurd namelijk.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen