Boekverslag : J.r.r. Tolkien - The Lord Of The Rings: The Two Towers / In De Ban Van De Ring: De Twee Torens
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 724 woorden.

Samenvatting

De Uruk-hai ontvoeren Pepijn en Merijn naar Rohan, achtervolgd door Aragorn, Gimli en Legolas. Merijn en Pepijn slagen er echter in te ontsnappen aan de Orks en Uruks die hen gevangen hadden genomen, en vluchten het woud Fangorn in.

Hier ontmoeten ze Boombaard, een Ent. Enten zijn oeroude en (normaliter) trage wezens, de herders van de bomen. Boombaard neemt hen mee naar de witte tovenaar. Dit blijkt niet Saruman te zijn, als wel Gandalf, die herrezen is als Saruman zoals hij had moeten zijn. Hem is de opdracht gegeven weer naar Midden-aarde terug te keren voor het volbrengen van zijn opdracht, de krachten van het goede bij te staan tegen het kwaad van Sauron. De Hobbits trekken verder naar de woonst van Boombaard. Uiteindelijk zal Boombaard een Entmoet bijeen roepen, dat is een vergadering tussen Enten. Door toedoen van de Hobbits ontwaken de Enten tot grote 'haastigheid' en trekken ten strijde tegen Saruman. Saruman streeft naar macht en wil de Ring krijgen. Aragorn, Gimli en Legolas steunen de mensen van Rohan in hun strijd tegen het leger van Saruman. Gandalf voegt zich bij hen. In Rohan aangekomen kunnen ze koning Théoden bevrijden van Grima, een spion van Saruman. De koning wil het volk naar Helmsdiepte leiden, om hen te beschermen. In Helmsdiepte weerstaat het leger van Rohan de legers van Saruman, bestaande uit 10 000den Uruks. Na de veldslag trekt het leger van Rohan naar Saruman; daar aangekomen blijkt die door de Enten verslagen, met hulp van Pepijn en Merijn. Gandalf ontneemt Saruman zijn macht. In een laatste poging om Gandalf te verwonden, gooit Grima een Palantír, of een kijksteen, naar Gandalf, maar hij mist. Maar na afloop kijkt Pepijn in de Palantír die Saruman gebruikte om met Sauron te communiceren. Sauron denkt dat Pepijn Frodo is en stuurt zijn leger dus naar Gondor.

Het verhaal van Sam en Frodo begint in de bergen van Emyn Muil. Hier treffen ze op een nacht Gollem die hen probeert te beroven van zijn ‘lieveling’ ( de Ring). Ze nemen hem gevangen omdat Frodo, door medelijden, niet in staat is hem te vermoorden. Gollem zweert dat hij hen naar Mordor zal leiden. Gollem leidt hen door de moerassen, waarin de lichtjes waken van gestorven schepselen. Van daaruit komen ze bij de poort van Mordor, deze blijkt gesloten. Gollem zegt dat hij nog een andere weg weet, Sam vertrouwt Gollem niet, maar Frodo vindt dat ze hem moeten volgen. Deze weg is de weg via de trappen van Cirith Ungol. Op hun weg naar de andere toegang worden ze gevangen genomen door Faramir, de kapitein van Gondor en de broer van Boromir. Hij neemt hen mee naar een geheim meer. Gollem wordt daar gevangen genomen door de mannen van Gondor. Frodo zorgt ervoor dat Gollem niets wordt aangedaan, maar Gollem’s vertrouwen in zijn meester Frodo is geschaad. Faramir laat hen vrij en ze vervolgen hun tocht naar Mordor. Gollem leidt hen de hoge trappen op naar Torech Ungul. De hele tocht is het steeds moeilijker voor Frodo geworden om door te zetten, de last van de ring drukt zwaar op hem. Hoe dichter ze bij Mordor komen hoe moeilijker hij het krijgt. Als laatste leidt Gollem hen een pikdonkere tunnel in. Hierin zorgt Gollem dat Frodo en Sam hem kwijt raken. In de tunnel woont namelijk Shelob, een oeroud en uiterst kwaadaardig wezen, een reusachtige spin. Gollem heeft haar beloofd Frodo en Sam te sturen om op te eten. Hij wil hiermee de ring bemachtigen. Wanneer ze Shelob achter zich horen pakt Frodo het sterrenglas van Galadriel (het geschenk dat hij kreeg). Dit geeft hen even de tijd om van Shelob te ontvluchten. Maar Gollem springt bij Sam op de rug en Shelob valt Frodo aan. Wanneer Sam Gollem heeft afgeschud en ziet wat Frodo wordt aangedaan wordt hij met woede vervuld en verwond Shelob. Deze trekt zich terug in haar hol. Sam denkt dan dat Frodo dood is. Hij besluit verder te gaan om de queeste af te maken. Hij ontneemt Frodo de ring. Dan ziet hij dat de Orcs Frodo meenemen en gaat hij achter ze aan. Hij hoort dat Frodo niet dood is, maar alleen bewusteloos door Shelob’s gif. Hij rent achter de Orcs aan, maar net voordat hij ze bereikt heeft valt de poort voor hem dicht en verdwijnen de Orcs met Frodo hierachter.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen