Boekverslag : Carry Slee - Afblijven
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 516 woorden.

Titel: Afblijven.

Auteur: Carry Slee.

Uitgever: Van Holkema & Warendorf.

Plaats en jaar van uitgave: 1998

Gelezen druk: 5e druk 1999

Genre: LiefdesromanSamenvatting

Op een dag kwam Melissa Jordi vertellen dat ze in een clip mocht spelen van haar ouders. Maar eerst moest ze naar de studio om te zien of ze het wel goed kon. Ze werd aangenomen, maar ze moest meer oefenen. Jim (een danser) wou haar wel helpen met twee andere dansers: Katy en Ron. Na de les gingen ze wat drinken met Jim. Jim gaf Melissa een sigaret en Melissa nam het aan. Jordi vertrouwde Jim niet. Na het relaxen Maakte Jim een afspraak met Melissa.De dag waar de afspraak was, bracht Jordi haar bij Jim. Hij ging terug naar huis en belde een paar uurtjes huis van Melissa en vroeg aan haar moeder of Melissa thuis was. Dat was niet zo, dus ging hij naar het huis van Jim en belde aan. Melissa kwam naar buiten en zei allemaal rare dingen tegen Jordi en zei ook dat ze LCD heeft gebruikt. Jordi wist dat er zoiets zou gebeuren.Elke dag ging ze oefenen bij Jim en kwam met een bleek gezicht naar Jordi toe en vertelde dat ze XTC gebruikte. Jordi werd boos op haar en Melissa zei dat ze het niet meer zou doen, maar ze deed het nog steeds. Ze had ook beloofd dat ze morgen niet naar de Florida (een disco) zou gaan.De volgende dag wou Jordi controleren of Melissa echt niet naar de Florida is geweest. Hij belde de moeder van Melissa en ze zei dat ze bij Fleur (een vriendin van Melissa) ging logeren. Hij belde Fleur en ze zei dat Melissa hier niet was. Hij begreep meteen dat het een smoes was en ging naar de Florida. Hij zag Melissa daar dansen en wist meteen dat ze XTC heeft gebruikt, want ze had XTC in haar zak. Die avond werd ze gepakt door de politie, omdat ze XTC in haar zak had.De volgende dag de hele klas en de ouders van Melissa en Jordi ongerust over Melissa. Ze werden woedend op Melissa en Melissa kon er niet tegen. Iedereen wou dat Melissa stopte met XTC, maar Melissa stopte maar niet. Na schooltijd kwam Jim naar school en nam Melissa mee. Vanaf die dag is ze spoorloos verdwenen.

Mening en argumenten over het verhaal: Ik vond het een aantrekkelijk boek, omdat je het verhaal wel een beetje van te voren kon voorspellen.In hoeveel tijd speelt het verhaal zich af? In tegenwoordige tijd

Wanneer speelt het verhaal zich af? Op vrijdag.Waar speelt het verhaal zich af? : In het ziekenhuisDe bijpersonen: Vrienden van Jordi en Melissa: Fleur, Debby, Toine, Kevin, Frank, Kelly.

Vijanden van Jordi en Melissa: Jim, Katy en Ron.Uiterlijk en karakter: Melissa en Jordi zijn even lang. Melissa heeft lange, bruine haar. En Jordi heeft korte, verspreidde en bruine haar.

Melissa is altijd kalm en Jordi is ongerust tegen zijn vriendin en is niet stoer tegen zijn vrienden.De hoofdpersonen: De hoofdpersonen zijn Jordi en Melissa.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen