U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : R.h.schoemans - Soesapoeza.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=606 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 374 woorden.

Jan Mertens sringt onder invloed van XTC van een trap op school.


Soesapoeza (of Suzy Poelman) en haar Turkse klasgenoot Selim Ozgut zien het ongeluk gebeuren. Leraar wiskunde 'Van Rompuy' geeft Selim de schuld, terwijl hij er helmaal niets mee te maken heeft. De politie stelt een onderzoek in.


Selim en Soesapoeza worden bedreigd door een groepje medeleerlingen. Die medeleerlingen houden het zeker niet bij woorden. Selim wordt meerdere malen op onverwachte momenten aangevallen. Het kon zo niet verder, dus gaan Soesapoeza en Selim zelf op onderzoek uit. Niet ongevaarlijk, want ze komen in contact met drugsdealers, voetbalhooligans en racistische knokpartijen .Tijdens een aanslag op een voetbalwedstrijd kan de trainer een van de hooligans oppakken en naar het politiebureau brengen. Na enkele ondervragingen valt hij door de mand, hij bekende dat hij, samen met enkele vrienden in drugs dealt, meer krijgt de politie er niet uit. Soesapoeza en Selim willen echter meer weten, en ze houden het groepje hooligans in het oog. Zo komen ze te weten dat 'Van Rompuy' samen met zijn schoonbroer (Kelderman) een racistische partij willen oprichten.


Maar Kelderman wil veel meer dan gewoon een partij oprichten, hij huurt een aantal drugsdealers (die klasgenoten)in om aanslagen te plegen op Selim. 'Van Rompuy' echter gaat daar niet mee akkoord, want hij wil enkel de buitenlanders weg, hij is tegen die aanslagen en tegen drugs.


Ondertussen ontvoert Kelderman Tanya Mertens (de zus van Jan Mertens) omdat zij uit die bende drugsdealers is gestapt en hij was bang dat Tanya alles aan de politie zou vertellen.


Kelderman dacht dat alles op wieltjes liep, maar dat was dan zonder Soesapoeza en Selim gerekend, die te weten waren gekomen waar Kelderman zich bevond. Kelderman wilde weeral een aanslag plegen, maar weer kwam 'Van Rompuy' in protest. Kelderman smeet de leraar een zware asbak naar het hooft en voerde 'Van Rompuy' en Tanya weg om ergens langs de straat achter te laten. Ondertussen hadden Selim en Soesapoeza wel al de politie verwittigd, en zo vonden ze de leraar en Tanya.


Vervolgens werd Kelderman gearresteerd.


Hij had dus alle aanslagen georganiseerd.


Ook de drugsdealers werden naar een instelling gestuurd.


Het was nu duidelijk dat Selim niets met de dood van Jan Mertens te maken had, de drugs die hij gebruikte kwam van een bende racistische drugsdealers.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen