U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Veronica Hazelhoff - Fenna.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1411 en is laatst upgedate op 03/11/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 601 woorden.

FENNA1. Hazelhoff, Veronica Fenna 1986 Utrecht Sjaloom2. Fenna ontdekt een gruwelijk iets over het verleden van haar moeder en vriendinnen.3. Fenna een 15 jarig meisje woont alleen met haar moeder.4.Dit boek heeft 14 hoofsstukken en is ingedeeld met toen en nu dit is de indeling:

Nu hoofdstukken 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Toen hoofdstuk 9

Nu hoofdstuk 10

Toen hoofdstuk 11

Nu hoofdstuk 12

Toen hoofdstuk 13

Nu hoofdstuk 14

De hoofdstukken zijn aangegeven met cijfers 1 tot en met 14 in 160 bladzijdes.5. De enige tijd die wordt aangegeven is Nu en Toen een andere tijd is dus niet bekend.6.Fenna is een 15 jarig meisje dat bij haar moeder Emmie woont omdat haar ouders zijn gescheiden. Op een dag was Emmie heel kwaad op Fenna en als haar moeder weer aan het werk is belt Fenna een hulptelefoon, een gesprek van mens tot mens, een man aan de andere kant van de lijn geeft haar de raad “doe aardig tegen haar alsof je een vriendin bent van haar. Fenna volgt zijn raad op en noemt haar moeder Emmie en zo komt Fenna te weten dat ze naar een oude schoolvriendin van haar moeder is genoemd. Daardoor denkt Emmie aan haar oude schoolvriendinnen en gaat ze allemaal zes opzoeken. 6 meiden Els Hanna Susanne Mirjam Emmie en Fenna. Fenna is dood gegaan op haar vijftiende Emmie was verhuisd en zo is de club uit elkaar gegroeit. Zo gaan Emmie en Fenna naar Hanna Hanna heeft een dochter Hazel. Dan naar Susanne en daarna naar Els. Na Els gaan ze naar Mirjam zij heeft een zoon Daan en een dochter Jiske. Bij elk bezoek doen de meiden nogal raar als ze de naam Fenna horen vooral Mirjam doet dan heel raar. Emmie en Mirjam krijgen ruzie. Met kerst organiseert Gerard de man van Mirjam een reünie. Als Daan en Fenna samen in de keet in het bos zitten wordt er met een bijl op de keet geramd. Het is Mirjam ze is weer helemaal doorgedraaid. Dat komt door de keet daar zat de club vroeger voor Fenna dood was. Vroeger deed de club een spel bewijs dat je bij de club hoort en zo moest je een opdracht doen en Fenna moest in de keet slapen met de deur dicht en dat durfde Fenna nooit. Toen Fenna eruit wilde gaan duwde Mirjam de deur dicht en dat een uur en na drie kwartier was het helemaal stil. Fenna was dood alleen omdat ze in die keet zat.7. De boodschap aan dit boek volgens mij zit er geen boodschap aan dit boek.8. dit boek is in de vertel-vorm geschreven.9. Dit boek heet Fenna omdat om twee Fenna’s dit boek draait.10.Veronica Hazelhoff is geboren op 22-2-47 in Groenekan waar ze ook nog steeds woont. Ze heeft veel boeken geschreven zoals AUWWW!, Elmo, Boze Ogen, Ster, Heibel, Hierzo, Mooie dagen, Oma, Waar blijft de taart?, Naar Nebressa, In Sara’s huis Noue moe!, Een klein kreng en kinderkamp Utopia.

Bekroningen: Het boek Nou moe! Is in 1982 bekroont met d e zilveren Griffel en in 1983 met het Gouden Ezeloor(best verkochte boek in een jaar)en in 1984 is AUWWW! bekroont met de Gouden Griffel.

Meer informatie is er niet bekend.11. Fenna is een heel mooi boek om te lezen omdat je er helemaal binnenin komt te zitten ik heb hem daarom ook in een stuk door gelezen. Dit boek is gewoon fantastisch echt heel mooi.

Dit is nu echt een aanrader.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen