Boekverslag : Rosanne Hawke - Re- Entry
De taal ervan is Engels en het aantal woorden bedraagt 1075 woorden.


RE-

ENTRY

Naam:

Klas:

Docent:

Titel: Re- Entry

Auteur: Rosanne Hawke

Uitgave: 1995

uitgever: Albatross Books Pty Ltd

Plaats uitgave: Australia en Nieuw Zeeland

Aantal blz. boek: 187Woorden per verwerkingsopdracht: 32Verwerkingsopdracht: A13Afbeelding 1:Op deze afbeelding zie je Danny en Jaime.

En de reden dat ik deze afbeelding erbij heb gezet is, omdat Danny en Jaime veel bij elkaar zijn. Vooral in het begin, in de periode dat Jaime nog erg onzeker is over hoe ze zich moet gedragen. Nog een reden is dat Jaime op sommige momenten niet weet of ze verliefd is op Danny. Maar als ze dan weer gaat nadenken dan komt ze er toch achter dat ze niet verliefd is. En daar rommelt ze bijna gedurende het hele boek mee.

Afbeelding 2:Op deze afbeelding zie je Shezad een Moslimse jongen en een andere jongen uit Austalia. Ze vechten om de hoofdreden dat ze een andere cultuur hebben. En de aanleiding was dat Jaime(die overigens ook Australisch is) viel over hun bier. Dat kwam omdat de bal die ze wou vangen te hoog was. De jongens waren dronken en pakten Jaime en Rosina vast. Toen kwam Shezad eraan plus nog een Moslimse jongen die, die middag in de Moskee was, en begonnen ze te vechten.Ik heb deze afbeelding erbij gezet omdat er nog erge cultuurverschillen zijn in Australia. En daar zit Jaime ook erg mee in haar maag.

Afbeelding 3:Deze afbeelding heb ik erbij gezet omdat Jaime van oorsprong australisch is, maar haar hele leven in Pakistan heeft gewoond. Sinds kort is ze weer terug en moet ze nog erg wennen aan hoe men hier leeft.Toevallig komt ze in een situatie waarvan ze het gevoel heeft dat ze moet helpen. De agenten proberen het klein jongentje de politie auto in te krijgen wat niet lukt. Hoe de agenten hun best ook doen de jongen begint alleen maar harder te huilen. Jaime ziet dat en loopt naar de agenten toe en vraagt wat er aan de hand is. Waarop ze antwoorden dat hij verdwaald is. Jaime begint heel rustig tegen het jongetje te praten waardoor hij rustig wordt. Ze gaat weer naar de agenten toe staan en zegt dat de jongen bang voor ze is, omdat waar hij vandaan komt de politie alleen maar geld van hun wil hebben.

Woorden per verwerkingsopdracht: 392Verwerkingsopdracht: B72

Ik herschrijf het fragment van afbeelding twee:Ik stond daar met Rosina buiten en allebei wilden we wel meedoen maar durfde het niet te vragen. Gek natuurlijk want de jongens Shezad en een vriend van hem(tenminste, geloof dat het een vriend van hem was) waren ongeveer onze leeftijd. De jongens kwamen steeds meer onze richting op zonder dat ze het echt doorhadden. De bal komt eraan, Zal ik hem pakken…oh… Rosina pakt hem al. Oh daar is hij al weer nu pak ik hem hij was erg hoog en ik moest dus achteruit lopen zoals je ook in films ziet. Ik hoorde Yasmeen (mijn vriendin waar ik met mee was naar de Moskee) nog iets vaags roepen maar schonk er verder geen aandacht aan. O nee, nu weet ik al wat ze riep. Dat ik niet verder moest draven omdat er een stel jongens achter me lagen. Te laat. Ik viel over op de punt van de toren die ze aan het bouwen waren. Het deed heel zeer aan mijn kont.

Ik denk:,, De jongens zullen wel boos zijn’’, maar begonnen heel hard te lachen. Ik schaamde me dood, maar moest ook wel lachen ondanks de pijn in mijn kont.

Shezad kwam heel boos op de jongens af en begon ze uit te schelden. Het bleek dat ze expres de toren daar neer hadden gezet. En de pijn aan mijn kont was niet de punt van de toren maar een pot verf wat ze in die toren hadden gezet. Mijn hele kleding zat onder de verf en kon er dus niet meer uit gewassen worden. De jongens stonden op en begonnen terug te schelden. Shezad draaide zijn hoofd weg, door de stank die van de jongens afkwam. Ik vroeg me af wat die geur was, maar daar kwam ik al snel achter. Ze hadden namelijk paardenpoep aan hun broek hangen zonder dat ze het zelf door hadden dus lagen we met zijn allen in een deuk.Woorden per verwerkingsopdracht: 721Verwerkingsopdracht: C90-Mijn mening:

Ik zou mezelf een 8 geven voor verwerkingsopdracht A13, omdat ik vind dat ik best wel mooi en duidelijk getekend heb. En daarbij heb ik vrijwel goed uitgelegd wat de afbeeldingen betekenen.

-Mening medeleerling:

Ik vind dat afbeelding 1 meer beloofd dan er werkelijk aan de hand is.Afbeelding 2 hoort bij het verhaal.Afbeelding 3 geeft het verhaal goed weer.Ik geef haar een 7,5. Twee van de opdrachten geven het verhaal goed weer. Dat zou betekenen ca. 3 punten per afbeelding. Het is echter heel mooi getekend, vandaar de 7,5.

-Mijn mening:

Ik zou mezelf een 6 geven voor verwerkingsopdracht B72, omdat ik vind dat het een te lang verhaal is. Ik probeer wel enigszins in te korten maar dan klopt het verhaal niet meer.

Meestal kan ik redelijk goede verhalen verzinnen maar op de een of andere manier kan ik geen goede draai vinden in dit verhaal. Daarom zou ik mezelf een zesje geven omdat ik er gewoon niet tevreden over ben, maar niet zou weten wat ik eraan zou moeten veranderen.

Mening medeleerling:

Ik was verbaasd haar eigen mening te lezen, omdat ik het wel een goed verhaal vond. Kon mij goed voorstellen wat er gebeurde. Ik zou zeggen een 7.

Woorden per verwerkingsopdracht: 209Mening boek:Mijn mening over dit boek is vrij positief. In het begin dwaalde ik nog wel een s af maar dat was later helemaal niet meer zo. En dat komt omdat ik vond dat Jaime goed met dingen omging. Ze was erg behulpzaam en probeerde ook zo weinig mogelijk mensen te kwetsen.

Ze respecteerde hoe mensen over dingen dachten, waardoor ze haar ook respecteerde. Wat ze zelf niet altijd doorhad. Ze dacht ook veel na over discriminatie en dat vind ik iets goeds, omdat ik daar zelf ook op tegen ben.

In plaats dat ze niks met andere mensen met een andere achtergrond te maken wou hebben, zocht ze die juist op. Ze probeerde zich zoveel mogelijk te verplaatsen in de gedachten van andere mensen, en daardoor werd ze door iedereen gerespecteerd.Woorden per verwerkingsopdracht: 133

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen