U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Theodor Holman - Hoe Ik Mijn Moeder Vermoordde.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=584 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 307 woorden.

Hoe ik mijn moeder vermoordde - Theodor Holman
Samenvatting:


Het verhaal gaat over Theo en zijn moeder. Zijn moeder heeft in een jappenkamp gezeten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Theo moet elke keer als hij langskomt de verhalen daarover aanhoren en daar wordt hij langzamerhand een beetje gek van. Dan neemt hij zijn vriendin Karen een keer mee. Zij vindt de verhalen van zijn moeder wel interessant en luistert er graag na. Ze vindt ook dat Theo niet zo moet zeuren en geen ruzie met zijn moeder moet maken. Ze hebben vooral ruzie over het feit dat zijn moeder euthanasie wil en Theo dat helemaal niet ziet zitten. Karen en Theo krijgen ruzie want Karen blijft hem een zeurende vent vinden en daarom gaat ze bij hem weg.
Ervaringsverslag :


Personen:


De hoofdpersonen in het verhaal zijn Theo,Karen en Theo zijn moeder. De relatie tussen Karen en Theo was goed maar na al die ruzies over zijn moeder gaan ze toch uit elkaar. Tussen Theo en zijn moeder is de relatie niet meer zo goed want hij is al die verhalen een beetje zat maar hij komt er niet onderuit. De relatie tussen Karen en moeder was wel goed want zij vond dat je daar over moest praten en zij wilde graag luisteren.
De tijd:


Het speelt zich hoogstens een paar jaar geleden af want toen was er nog een grote discussie over euthanasie of het nou wel of niet was toegestaan.
De plaats:


Het speelt zich ergens in een stad in Nederland maar de plaats geeft het verhaal geen extra betekenis.
Het vertelstandpunt:


Het verhaal is niet aan een persoon gebonden want je krijgt de mening van alle personen te lezen. Maar zoals de schrijver het heeft geschreven wordt Theo heel zwart afgeschildert en moet je medelijden krijgen met zijn moeder en dan moet je eigenlijk nog de kant kiezen van Karen die opkomt voor zijn moeder.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen