U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : David Herbert Lawrence - The Fox.
Deze versie komt van http://huiswerk.leerlingen.com/boekverslag/21684/ en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Engels en het aantal woorden bedraagt 799 woorden.

The Fox geschreven door David Herbert Lawrence.David Lawrence is in 1885 geboren in Nottinghamshire in Engeland. Toen hij klein was schreef hij veel over families en hun problemen. Schrijven was in die tijd een hele nieuwe manier om geld mee te verdienen. In 1912 ontmoette hij zijn vrouw, Frieda von Richthofen. Zij had al een man en kinderen. Maar ze werden toch verliefd. Ze zijn naar duistland gegaan. Ze hadden bijna geen geld maar verhuisden toch vaak. In 1930 ging Lawrence dood.Hoofdpersonen:

Banford: zij draagt een bril, was klein en dun en was vaak ziek.March: zij is de 2e vrouw op de boerderij, zij was eigelijk het tegenovergestelde van banford. Zij was sterk, mooi, draagt geen bril en gedroeg zich als een man.Henry: hij is een jongen die op march valt hij ziet er mooi uit (volgens het boek). Hij houd ervan om s’nachts met een geweer op vossen te gaan jagen.De titel the fox heeft veel met het verhaal te maken: henry heeft de sluwheid van de vos dus vandaar de naam the fox.De genre van dit boek is: romantisch want er komen heel veel liefdesverwikkelingen in voor

Samenvatting:De 2 meisjes March en Banford wonen samen op het baileyfarm. Daar hadden ze veel kippen maar ook een vos die kippen wel een lekker hapje vind. Dus meisjes wilden de vos doden. Maar ze hadden alleen nog maar de staart van de vos gezien. En ze vonden hem nooit. Op een avond zag March de vos toen ze weer aan het jagen was. Hij sprong en rende weg. Op een avond zaten de meisjes bij de openhaard. Er kwam een jongen binnen hij zij hallo. March dacht het is de vos, zijn ogen ze zijn als die van de vos. Hij kwam om zijn grootvader te zoeken. Die had hier gewoond. Na uitgebreid met de man te hebben gepraat vroegen ze of hij wou blijven slapen. Op die avond hoorde march de vos ze ging naar buiten en stond oog in oog met de vos en toen wist ze het zeker henry (de jongen) was de vos. Hij mocht march wel en ook mocht hij nog een paar nachtjes blijven slapen. Op een nacht dacht hij ineens ik wil march ik, wil dat march mijn vrouw wordt. Hij vroeg aan march of ze met hem wilde trouwen. 1e keer: nee, 2e keer: nee. Dus hij dacht van niet. Na het eten ging banford naar bed. En march wou ook gaan maar werd tegen gehouden door henry, hij gaf haar een kus en vroeg wil je met me trouwen. 1e keer: geen antwoord, kus, 2e keer: ja alles wat je wilt (dit zij ze om van hem af te zijn). De volgende ochtend zij henry, march en ik gaan trouwen. Banford was heel boos en ging naar boven. Toen hij later die avond in bed lag hoorde hij de meisjes praten en hij ging kijken en al snel merkten hij dat ze het over hem hadden. Hij kan hier niet leven als hij hier met jou gaat wonen. Hij wil me vermoorden begrijp dat dan, hij wil de boerderij voor zichzelf. Henry kon niet meer slapen en ging daarom maar jagen op de vos. En daar zag hij de vos, hij richt, schiet en treft. En march zij dat het dezelfde vos was. Later die avond vroeg banford aan henry: hoelang blijf je nog. Henry zij nog 2 dagen, en waar ga je dan heen vroeg banford: naar Canada en gaat march met je mee: ja. March zij dat heb je me helemaal niet verteld. Ik moet erover nadenken. Maar we kunnen dan van tevoren al trouwen zij henry. Die ochtend ging banford naar de stad ze kwam terug met veel spullen en march kwam haar helpen met de spullen. Henry stond te kijken achter een boom. Hij haatte banford. Banford zij herny gaat een slechte echtgenoot zou woorden, maar march dacht van niet. Die avond toen march naar bed wou gaan vroeg henry of march mee ging naar buiten en dat deed ze henry zij we gaan met 1e kerstdag trouwen en in april naar canada. Die dag daarna ging henry weg en 9 dagen later kreeg hij een brief. March schreef daarin dat ze niet konden trouwen. Henry ging op de fiets naar de boerderij toe. March was daar een boom om aan hakken, henry nam het van haar over en liet de boom (niet met opzet) op banford vallen. March begon te huilen als een baby. Henry zij als we getrouwd zijn ga je het beter krijgen in canada. Daarop antwoorden March ik weet het nog niet.Mijn mening:

Ik vind het een beetje saai boek maar als je van romans houd dan is het zeker aan te raden.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen