Boekverslag :  - Dear Nobody
De taal ervan is Engels en het aantal woorden bedraagt 490 woorden.

Verslag van Engels over Dear Nobody.1 Wie is de hoofdpersoon?

Eigenlijk zijn er twee hoofdpersonen. Dat zijn Chris en Helen.2 Beschrijf karakter Personen?

Chris: Een jongen van 17 jaar die erg veel van Helen houd. Hij wil graag samen met helen het kind opvoeden, en hij wil Hlen niet graag verliezen. Hij houd veel van sport.

Helen: Een meisje van 17 jaar die niet weet wat ze doen moet nu ze in verwachting is. Ze houd veel van Chris maar denkt toch dat het beter is om het ui te maken, ze wil een alleenstaande moeder zijn. Het enige wat ze wil is dat het kind van haar gaat houden. Ze is erg emotioneel naar haar baby als ze er brieven naar schrijft.3 Wat weet je van de schrijver?

De schrijfster Berlie Doherty werd geboren in Liverpool als jongste van de drie. Als kind schreef ze al stukjes voor de regionale krant, maar het echte schrijven begon pas op de universiteit. Ze werd lerares Engels, maar het schrijven nam veel tijd in beslag dus ging ze parttime werken. Inmiddels schrijft ze fulltime.4 Wat is het thema van het boek?

Het thema is: zwanger zijn als tiener.5 Uit welk perspectief is het geschreven?

Het word uit het ik perspectief geschreven, maar de ene keer uit die van Helen en de andere keer uit die van Chris.6 waar speelt het zich af?

Het speelt zich af in Sheffield.7 Hoe eindigt het verhaal?

Chris schrijft nog een laatste brief aan Helen en dan gebruikt hij haar vader als postbode. Helen krijgt de brief van haar vader onder de weeen. Helen vraagt aan Robbie om een pakketje met brieven naar Chris te brengen. Dan blijkt dat in dit pakketje de brieven van Helen aan Nobody zitten en Chris leest de laatste brief. Dan blijkt dat de laatste brief vlak voor dat Helen naar het ziekenhuis gaat is geschreven. Dan sprint Chris op zijn fiets naar het ziekenhuis om Helen op te zoeken.

En dan schrijft Chris vanuit zijn studentenhuis in Newcastle een brief naar zijn dochter (Amy) dat hij toegeeft dat hij er nog niet aan toe was om een kind te verzorgen en dat hij alleen maar aan Helen dacht.

En Helen schrijft als laatste een brief naar Chris dat ze heel blij is en dat ze op precies de goede plek is waar ze wou zijn in haar leven.

Het is een gesloten einde, want het eindigt niet middenin het verhaal.8 Is het een boek om anderen aan te raden, waarom wel/niet?

Ik vond het niet echt een heel leuk boek, vooral omdat het Engels is geschreven en ik niet alles echt goed begreep. Ik denk als ik hem in het Nederlands zou lezen dat hij dan een stukje leuker zou zijn omdat ik er dan wat meer van begreep, het is opzich wel een leuk verhaal omdat het jezelf ook kan gebeuren.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen