U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : -- - Rotzooi In Mijn Hoofd.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=14374 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1074 woorden.

Algemeen

De titel van het boek is Rotzooi in mijn hoofd.

De schrijver heet Arno Bolmeijer.

De uitgever is Leopold Amsterdam.

Het boek is in 1999 uitgegeven.1. De hoofdpersoon heet Abi2. Abi is dyslexies en heeft het moeilijk en verzint romantische avonturen met een hoofdpersoon uit een soapserie.3. Abi krijgt het heel moeilijk op school en probeert er alles aan te doen om niet naar het ILK te hoeven gaan.4. Het boek speelt zich thuis en op school af.5. Het boek speelt tussen 26 augustus en eind mei af.6. Het boek was makkelijk leesbaar.7. Er zijn geen stukken die ik over zou willen slaan omdat het heet leuk is.8. Het spannendste stuk is dat ze erachter komt dat haar vader homo is terwijl haar moeder pas een paar jaar dood is.9. Het boek is spannend, droevig, rustgevend, werkelijk, herkenbaar, zet me aan het denken, voor mijn leeftijd, verrassend, interessant en rieel.10. Ik zou het boek zeker aanrden want het is spannend en het gaat over iemand die dezelfde leeftijd als mij en m’n klasgenoten heeft (Abi is 13 jaar).11. Ik zou een 9 geven omdat het een leuk boek is om te lezen.De samenvatting:

Abi wordt wakker op zondag 26 augustus omdat haar zusje San herrie maakt. Haar vader klopt op de deur en zegt dat ze haar haar moet wassen. En zoals altijd zegt ze nee daarop. Abi gaat naar beneden en ziet Wilma (San’s vriendin) en San tasjes van vilt maken. Als Abi maandag weer op school is kan ze weer gezellig kletsen met Sil, haar vriendin, over wat er in het weekend gebeurde. Tijdens de mentorles viel Mr. Denekamp van zijn stoel af.Dan moet ze iets voorlezen wat haar niet lukt omdat de woorden zweven en dan zegt ze een woord dat even stilstaat en de hele klas barst in lachen uit. Ze wordt door de bel gered en nu is het pauze en staat ze helemaal alleen op het schoolplein. Als ze eenmaal thuis is vraagt haar vader welke vakken ze morgen heeft. Dan blijkt dat ze het rooster niet volledig overgeschreven heeft en belt Erna omdat zijn bij haar in de klas zit. Na dit telefoontje gaat ze naar Tom en Fennie, haar buren, om te snoepen. Maar ze moest weer snel naar huis om te eten. Na het lunchen zet ze de tv aan om naar Lifeguard te kijken en vooral na Rick. Voor de tv viel ze in slaap en droomde over Rick. Rick moest 2 mensen redden maar kan er maar 1 tegelijk doen dus kwam Abi om die andere te redden. Dan wordt ze wakker omdat haar vader riep voor het eten. Na het eten denkt ze aan haar overleden moeder, May. Even later gaat ze naar bed en droomt weer over Rick. Rick neemt haar mee naar huis. Dan is het alweer ochtend en gaat ze naar school. Met Mevr. Onstein gaan ze een rugtas van patchwork maken. Na deze les hebben ze biologie. Ze gingen naar een proefdiervrije winkel. Als ze weer thuis is zet ze de tv aan. Dan vraagt haar vader of haar huiswerk af is. Vlug gaat ze naar buiten naar Donna om te roken. Snel moet ze weer naar huis. Als ze ’s avonds naast haar vader zit zegt haar vader dat hij op een man verliefd is en heeft hem een brief gestuurd. Dan gaat ze naar boven. Toen ze de volgende morgen wakker werd vroeg ze zich af wanneer er weer herfstvakantie is. Tijdens landbouw denkt ze na over haar vader en vertelt het tegen Sil en de zus van Sil, Neeltje, dat haar vader homo is. Toen ze thuiskwam zette ze de tv aan om naar Lifeguard te kijken dan moeten ze eten. Na het eten gaat ze naar Fennie en daarna naar Donna om te roken. ’s Avonds vraagt ze of de opa’s en oma’s het ook weten van haar vader. Het antwoord daarop was ja. Daarna ging ze naar boven om wiskunde te maken en ziet dat er een ander handschrift in haar schrift staat en rent ze naar beneden en vraagt wie dat heeft gedaan en dat was vader en snel rent ze weer naar boven. Dan gaat ze op haar bed liggen en droomt weer van Rick. Abi ontmoet Santa (Rick's moeder) en zij maakt eten. Na het eten wijst Rick haar slaapkamer aan. Dan gaat de wekker en wordt ze aangekleed wakker.

Snel kleedt ze zich om en gaat naar school. Tijdens de lessen denkt ze aan Rick.

De bel ging dus loopt Abi het lokaal uit en ziet ze haar vader staan. Dan zegt hij dat hij een afspraak heeft met Mr. Denekamp. Thuis zegt haar vader waarom hij daar was, het gaat slecht op school bij Abi. Dan is het weekend maar dat vliegt voorbij. Op school is ze niet wakker en haalt slechte cijfers. Weer droomt ze over Rick, ze ligt op het strand toe te kijken hoe de strandwachten werken. De middag is weer voorbij en gaan ze naar huis. Ze proeven het heerlijke eten van Santa en proppen zich helemaal vol. Dan wordt ze wakker want ze moeten Lars

(de man waarop haar vader verliefd is) van de station ophalen. Ze maken kennis en Lars blijft eten en gaat dan weg.

Toen San op bed lag vroeg haar vader of ze naar een soort dokter wil omdat ze slecht leert. Dus gaan ze naar Mevr. Bloemendaal en komen ze erachter dat haar begaafdheden in de verkeerde hersenhelft zit.

Haar vader gaat zeuren dat ze naar het ILK moet maar dat wil ze niet. Weer droomt ze over Rick. Er was een voorleesfeest waarbij iedereen 1 fragment uit een boek moest meebrengen. Diep in de nacht was er nog 1 fragment over dat heette: Afscheidsbrief. En dat was van Abi. Toen ze wakker werd en naar school moest deed ze extra haar best en haalde hogere cijfers. Lars belde ’s avonds op om te zeggen dat hij hun niet meer wilde zien. Haar vader had het ILK gebeld voor een afspraak maar later vinden ze een bijleslerares en snel blijkt dat ze niet naar het ILK hoeft en hier is ze heel blij mee.De schrijver:

Arno Bolmeijer werd in 1956 geboren en toen hij 25 jaar was begon hij met boeken schrijven. Nu heeft hij 2 dochters. Nadat zijn vrouw overleed stopte hij met les geven. Hij gaf Engels en Frans. De boeken die hij geschreven heeft ontstaan altijd uit de werkelijkheid.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen