U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Nancy Werling - Schuldig.
Deze versie komt van http://huiswerk.leerlingen.com/boekverslag/21632/ en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1501 woorden.

1. Nancy Werling: SCHULDIG

Alkmaar, Nederlandse editie.

2. Nancy Werling

Nancy Werlin is geboren en opgegroeid in Peabody, Massachusetts.

Tegenwoordig woont ze in South-Boston.

Nancy is afgestudeerd in Engels aan de universiteit van Yale. Ze werkte als technisch schrijfster en redactrice voor verschillende computer software- en internetbedrijven. Op dit moment werkt ze voor Cognistar Corporation.'Schuldig'('The Killer's Cousin', zoals het boek in het Engels heet) was Nancy's tweede boek.

Pas na vijf jaar en vijf martelende, gruwelijke, pijnlijke versies was het boek éindelijk klaar.

In de eerste twee versies was David 26 jaar en geschiedenisleraar op een middelbare school. Hij had een ex-vriendin, alleen was ze nog springlevend! Lily's verhaal was al wél helemaal hetzelfde als in het uiteindelijke boek.Na een hele tijd had Nancy door wat het probleem was in die eerste versies. David was aardig, hij maakte zich zorgen om zijn nichtje - maar tijdens het lezen werd je niet betrokken bij het boek. Je had meer iets van: "Ja, én…?"Nancy liet het boek voor wat het was en ging met een ander boek aan de slag.

Maar een paar maanden later kreeg ze opeens een gouden inval!

Ze maakte David een heel stuk jonger, liet door het hele boek heen doorschemeren dat hij een supergeheimzinnig verleden had en schreef David's verhaal en dat van Lily aan elkaar. Zo is het uiteindelijke boek ontstaan.Nancy Werlin heeft voor 'Schuldig' heel wat prijzen gekregen, waaronder:* 1999 De Edgar Award voor het beste jeugdmysterie

* 2001 De Garden State Teen Book Award

* ALA Best Book for Young Adults

* ALA Teens' Top 10 Best Book Pick3. De titel is schuldig. Het is een logische titel want David, de hoofdpersoon, is schuldig van een moord, terwijl hij nog steeds vrij rond loopt, hij is vrijgesproken.4. DE INHOUD VAN HET BOEK:Hoofdstuk:1.

David rijdt naar zijn nieuwe woonplaats, Cambridge, hij kon niet meer thuis wonen omdat hij daar verdacht werd van de moord op zijn vriendin. Hij ontmoet Lily, zijn nichtje en zijn oom en tante. Lily doet al meteen hatelijk tegen hem.

2.

Lily vraagt aan David: “Hoe voelde je je toen ze tegen de vlakten ging?” daardoor raakt hij erg van slag.

3.

Hij denkt terug aan zijn vriendin Emily. Hij ontmoet zijn buurmeisje, Riana.

4.

David word tot zijn verrassing uitgenodigd voor het eten. Hij merkt dat er iets merkwaardigs is aan de familie. Als Julia iets zegt, moet Lily het tegen Vic zeggen, als tussenpersoon.

5.

David gaat voor het eerst naar zijn nieuwe school. Hij moet zich eerst aanmelden.Hij denk weer terug aan Emely. Frank Delgado word in het boek voorgesteld.

6.

Hij is berucht op zijn school, iedereen kent immers zijn naam van de krant. Hij vindt het niet fijn dat hij steeds moet reageren bij het aflezen van zijn naam.

Hij probeert er achter te komen waarom de vader en moeder van Lily ruzie hebben.

7.

Zijn eerste schooldag. Iedereen gaat ver van hem af zitten in de klas. David krijgt een briefje van thuis.

8.

Er zijn 4 weken voorbij gegaan. David gaat hardlopen. Ze gaan plannen maken voor Thanksgiving. De ouders van David zouden gaan eten bij de ouders van Lily. David probeert de situatie tussen Vic en Julia te verbeteren, wat lukt.

9.

Het gaat over Frank, dat hij geen vrienden had, alleen de leraar hem wel zag zitten.

10.

Alles is geregeld voor Thanksgiving. Lily krijgt een woede aanval tegen David, ze is boos dat David met haar vader had gepraat. Lily zecht weer iets waar David, bang van wordt, David zegt: “Ik zou je nooit pijn doen” Lily andwoorde: “Weet je dat wel zeker”.

11.

David dacht terug aan het proces, wat zijn vader tegen hem gezecht had en zijn vriend Greg tegen de rechter. Hoe hij het proces gewonnen had.

12.

Bij geschiedenisles moest David een persoon uit de geschiedenis kiezen waar die hij moest beschrijven, hij koos Maimodes.

13.

David leert Raina beter kennen. Hij gaat bij haar thee drinken.

14.

-

15.

Het is Thanksgiving, de ouders van David zijn gekomen.\16.

Het gaat weer goed tussen Vic en Julia, ze praten weer met elkaar, wat Lily helemaal niet leuk vindt.

17.

Raina gaat bij David op bezoek. Lilly word steeds meer gespannen.

18.

David en zijn vader praten over de dood van Kathy, het nichtje van David. Zij had iets van ammoniak gedronken. En later sprak David ook daarover met zijn moeder.

19.

David krijg een zoen van Raina. Hij voeld zich verward.

20.

David ziet Raina steeds meer. Ze zoende niet meer, wat hem teleur stelde. Lily is haar ouders aan het afluisteren.

21.

David meent dat Lily hulp nodig heeft, maar durft er niet over te beginnen tegen Vic. David komt Frank tegen, en hij gaat er wat mee eten in een heel duur restaurant, de vader van David trakteerde. Julia nodigd David en Raina uit om met haar en Vic te gaan eten.

22.

David krijgt een nachtmerrie dat Lily Kathy had gedood.

23.

David en Raina gaan eten bij Julia en Vic. Naderhand komt David nog even binnen bij Raina, David geeft Raina een kus, en Lily –die zich in de kamer had verstopt- hed hen betrapt.

24.

David gaat praten met Julia en Vic, die tijdens het gesprek heel erg boos worden.

25.

Lily had tegen haar ouders gezecht dat Raina en David niet alleen kuste, daarom dreigde ze Raina het huis uit te zetten, waardoor Raina weer boos werd op David. David probeert Vic en Julia te overtuigen dat het onzin is, wat niet lukt.

26.

Lily is op de kamer van David geweest en heeft de computer van hem kapot gemaakt. Met het doel dat Vic en Julie denken dat David gek is, zodat hij weg moet.

27.

Lily heeft de sleutel van David’s kamer en haalt allerlei streken uit. Hij kan er ook niets van tegen Vic zeggen. Hij zegt er toch iets van, maar zonder resultaat. En Julia drijgt hem het huis uit te zetten.

28.

David gaat denken dat hij gek is maar dan weet hij het toch zeker, Lily heeft Katy vermoord.

29.

Hij bedenkt hoe Lily de moord heeft kunnen plegen. Hij vind een plakboek gemaakt door Lily over Katy. Hij weet niet wat hij er mee moet doen.

30.

Lily had heel de kamer overhoop gehaald. David word helemaal gek: hij krijg de schuld, hoe kon immers een meisje van 7 zoiets aanrichten. Hij moest naar huis.

31.

Ze ruimen de kamer weer op. David gaat nog met Lily praten, het gaat over de moord, Lily bekent dat zij Kathy had vermoord.32.

De vader van David arriveert, om hem op te halen. Ze gaan slapen in een hotel. David gaat vertellen wat er allemaal is gebeurd.

33.

De vader van David geloofd hem. In zijn slaap hoort hij de hele tijd: Lily HELP HELP Lilly HELP enz. Hij kan het gebonk niet meer aan, hij gaat maar hardlopen. Een brandweerwagen passeert. Het huis van Julia en Vic staat in brand, Lily is nog binnen...

34.

David weet langs de brandweermannen af te komen, en rent het huis binnen. Hij rent de trap op naar de badkamer. Daar vind hij Lily in precies dezelfde houding als Kathy toen zij stierf. David pakt de tegenstribblende Lily en rent uit het huis. En ze overleven het net.

35.

David ligt in het ziekenhuis en wil naar Lily, allen dat mag nog niet. Frank zou proberen een boodschap door te geven aan Lily.

36.

De ouders gaan verhuizen zodat David weer naar school kan en zij bij hem kunnen zijn.

37.

Frank staat opeens midden in de nacht met Lily in zijn kamer. Ze spreken af dat ze elkaar zouden helpen als ze zich er rot over zouden voelen.4b. Er staan een paar schuine stukken in, die gebruikt de schrijver als er iets

geschreven staat of voorgelezen wordt. .5. David heeft een moord gepleegd. Hoewel hij vrijgesproken is, wordt hij wel steeds

achtervolgd door gedachten daarover en mensen kijken hem vreemd aan enzo.6a. De belangrijkste persoon is David, het gaat vooral over hem, hoewel hij een moord

heeft gepleegd is hij helemaal niet aggressief en is hij een nette jongen.Daarnaast Lily, zij is een jong meisje van 7. Zij heeft problemen want zij heeft ook een moord gepleegd. Zij deed het omdat ze zich toen machtig voelde.6b. Eerst probeert Lily David het zo moeilijk mogelijk te maken, maar als David haar

redt kan ze niet meer zonder hem, zij wil praten over de moord die zij allebij

gepleegd hebben.7. Het speeld zich af in Cambridge, een plaatsje in Amerika. Rond deze tijd.8. Ik vond het een heel mooi boek, goed bedacht, het lijkt net of dat boek echt

gebeurd is, misschien is dat ook wel zo. Alleen soms wel moeilijk om te

lezen, er worden moeilijke woorden in gebruikt. Het is wel heel spannend, vooral

dat laatste stuk, in dat brandende huis.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen