U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Los Van Al Mijn Commentaren - Heer Doos Ingezonden Door: Tensor Categorie:.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=544 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 363 woorden.

“Niemand wist waar de zwervers vandaan waren gekomen. Ineens waren ze er, net als spreeuwen die zich op de raarste plaatsen verzamelen als de winter er aankomt”
Dit zijn de eerste zinnen uit >>Heer Doos<<, een boek geschreven door Willem van Toorn. Erwin, een student, heeft genoeg van school, dan ontmoet hij de zwervers in het park van zijn stad. Hij maakt algauw kennis met Heer Doos. Waar hij al vlug een band mee schept. Maar wat doet zo’n keurige heer als Heer Doos tussen de zwervers…?
Het alledaagse herhalende patroon van een jongen die het gedaan maakt met zijn vriendin en die zijn leven niet meer ziet zitten. Zonder haar is alles zinloos. Het is nogal cliché. Maar dit cliché wordt wat doorbroken omdat hij een man leert kennen tussen de zwervers die net zoals hijzelf ook probeert te ontsnappen aan het hedendaagse patroon. Ook leert hij een ander meisje kennen, Anita, zij is fotografe en hij voelt zich aangetrokken door haar.
Je kan dit verhaal plaatsen in de realiteit, het zijn levensechte personages. Wel is het veel te voorspelbaar, het is een
- eind goed, al goed - verhaal, wat ook alweer cliché is, nooit kan er eens wat fout gaan. Happy End, het hoofdpersonage heeft op het eind van het verhaal weer een vriendin, het mysterie >>Heer Doos<< is opgelost, zonder tegenwind te hebben ondervonden.
Willem van Toorn is niet zo’n bekende schrijver, wat niet nalaat dat hij de schrijverstalenten in zich heeft, hij schrijft zeer vlot, heeft een mooi beeld weer van de personages en de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Vooral de eerste zinnen van zijn boek vind ik zeer mooi. Alhoewel het beter zou geweest zijn indien hij een wat creatiever onderwerp had gekozen voor zijn boek. Hij is naast schrijver ook een dichter, en ik vind zijn gedichten stukken beter.
Ik ben toch blij dat ik dit boek heb gelezen, en het is wel een aanrader (los van al mijn commentaren), en terwijl je het boek leest, moet je vooral letten op zijn schrijfstijl. Als je graag rustig, in je zetel, een niet al te moeilijk verstaanbaar boek leest, dan is het boek “Heer Doos” zeker aan te raden.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen