Boekverslag : Pieter Aspe - De Kinderen Van Chronos
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 861 woorden.

TAAK: Huislectuur
TITEL: De kinderen van Chronos
AUTEUR: Pieter Aspe
JAAR: 1997
UITGEVERIJ: Manteau
Bespreking van het hoofdpersonage.
Het hoofdpersonage in dit boek is commissaris Pieter Van In, die het onderzoek leid. Hij is getrouwd met substituut Hannelore Martens. Hij brengt alles tot een goed einde al is dit niet altijd even orthodox. Soms gaat dit zelf in tegen de wet. Hij pluist alles uit en ontziet niets of niemand. Hij aarzelt ook niet om bekende figuren het vuur aan de schenen te leggen. Hij is meestal een vriendelijk en vredelievend man. Hij houdt van zijn vrouw, alsook van zijn beste vriend, agent Guido Versavel. Hij is niet meer bij de jongste, hij is ergens midden in de 40. Maar door zijn jongere vrouw gaat hij zich ook jonger gedragen. Van In is dikwijls te vinden in café L’estaminet, waar hij geregeld menig ijskoude Duvel binnengiet. Daardoor komt hij dikwijls te laat op zijn werk. Hij zou graag ooit hoofdcommissaris worden en laat dit geregeld merken.
Interview met een personage.
De geïnterviewde persoon is substituut Hannelore Martens. Ze is de vrouw van commissaris Van In. Ze is een zelfverzekerde jonge vrouw. Ze is voor de eerste keer zwanger en daarom moet ze een alcohol- en sigarettenvrij dieet volgen.
Ze kan Pieter vaak helpen omdat ze in gerechtelijke kringen verkeert en geregeld aan informatie van bovenaf kan verkrijgen.
Hannelore, hoe is dit spannende onderzoek begonnen?
Het is allemaal begonnen toen Pieter werd opgeroepen omdat er in de tuin van de familie Vermast beenderen waren gevonden. De hyperkinetische dochter van meneer Vermast was in de tuin van de boerderij aan het spelen en had per ongeluk de beenderen opgegraven. Mevrouw Leen Vermast die verpleegkundige is had direct gezien dat het over menselijke resten ging. Want het zou niet de eerste keer zijn dat iemand de politie belt omdat hij de stoffelijke resten van een schaap heeft opgegraven. Pieter moest op zoek naar de moordenaar, alsook naar de reden.
Wat was jullie eerste conclusie toen jullie het lijk zagen liggen?
We dachten eerst dat het ging om het slachtoffer van een seriemoordenaar, dus hebben we de mensen van de gerechtelijke politie het hele terrein laten openleggen. Pieter en ik waren blij dat die opdracht aan de gerechtelijke politie werd overgelaten, want het was toen een snikhete zomerdag.
Want als er meerdere waren, dan kon het evengoed zijn dat er één of andere seriemoordenaar al zijn slachtoffers gewoon ergens willekeurig begroef. Maar aangezien er maar één skelet was moesten we verder in het verleden teruggaan dan we gedacht hadden. En heel de geschiedenis van De Love uitzoeken.
En wat is de geschiedenis van De Love?
De Love was vroeger eigendom geweest van meneer Vervoort, vroeger werd het gebruikt als buitenverblijf voor hun familie.
Achteraf heeft het nog lang dienst gedaan voor jeugdbewegingen, die er op weekend gingen. Later deed het vervallen boerderijtje dienst als lustoord voor de rijkere klanten van het bordeel De Cleopatra. De hogere klassen die konden dan zeer discreet naar De Love gaan en daar hun lusten botvieren. Zelfs met de discretie was rekening gehouden, want er was een elektrische poort geïnstalleerd zodat de klanten niet te lang op straat moesten wachten. Achteraf is de boerderij verkocht als woonst. Zoals ze nu nog steeds gebruikt word.
Wie was het lijk dat in de tuin begraven lag?
Het lijk is Dani Baert, de broer van onze ex-collega agent Baert. Vroeger noemden ze Desmedt, maar op hun éénentwintig hebben de broers hun naam laten veranderen in de naam van hun moeder, want ze hadden een bloedhekel aan hun vader. Dani had in 1986 enkel plastische operaties ondergaan en daar door was het normaal erg simpel geweest om hem op te sporen. Aangezien er in die tijd maar weinig van dat soort operaties gebeurden. Maar de dochter van de familie Vermast had twee siliconen zakjes gevonden toen ze het skelet had gevonden, maar ze had die bijgehouden omdat haar broer, een autist, in rare voorwerpen spaart en ze had hem die dan gegeven. Als we van in het begin wisten dat Dani een transseksueel was, dan was heel het onderzoek zeker veel vlugger afgerond.
Wat waren nu de redenen van de moorden?
Provoost, een gerespecteerd advocaat in het Brugse, is vermoord door ex-agent Baert. En dit om twee redenen. Vroeger in de lagere school hadden Provoost, Aerts en Vandaele de twee broers gekneveld en gepest. Alsook de tweede reden; Aerts, de uitbater van De Love wou Provoost en minister Brys een loer draaien, want ze hadden hem jaren als het vuil van de straat behandeld. Provoost en Brys waren naar De Love gekomen en ze vroegen aan Aerts het beste vlees dat hij in huis had. Na een triootje had Dani bekent dat hij eigenlijk een man was. Provoost werd razend en er ontstond een gevecht. Dani is toen op de rand van het bed gevallen en gestorven. En na al die jaren heeft agent Baert dus wraak kunnen nemen.
Hannelore bedankt voor dit interview en nog veel succes met je zwangerschap.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen