Boekverslag : Paul Van Loon - Gezicht In De Mist
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1076 woorden.

Gezicht in de mist.Titel: Gezicht in de mist.Schrijver: Paul van Loon.Uitleg titel: Kiezel speelt fluit en als hij op zijn fluit

speelt dan krijgt hij een soort visioen . Hij ziet dan

een soort gezicht in de mist.Andere boeken van de schrijver:

-Een droom van een oom.

-1995 door kinderjury uitgekozen van Nederland,

de boeken: Meester kikker en Nooit de buren bijten.

-In 1996 was Griezelbus het best verkochte boek.

Daar heeft Paul van Loon zelfs in zijn vakantie aan gewerkt.

-Vampier in de school.

-In 1997 mocht Paul van Loon een boek schrijven

voor Kinderboekenweekgeschenk dat werd Lyc-dorp.Hoofdpersoon: Kiezel, hij is 15 jaar. Hij heeft een

beetje raar uiterlijk, hij heeft een heel bleke huid, licht groene ogen en ze staan wat ver van elkaar af, zijn

haren zijn bijna wit.Andere hoofdpersonen: Jessie is net zo oud als Kiezel. Zij is van huis weg gelopen omdat haar stiefvader haar wou aanranden en haar moeder is een junkie.

Korg is ook een belangrijk persoon, hij is een onderdaan van een demoon. Korg wil Kiezel het liefst vermoorden.

Het is een grote en sterke man, zijn haren strak

achter over gekamd in een staart.Waar en wanneer speelt het verhaal zich af:

Het speelt zich af in een grote stad zoals Amsterdam.

Wanneer? Ik denk rond deze tijd, er staat nergens een precieze data of jaartal.Echt gebeurd: Ik denk het niet, omdat je niet zo maar even uit je ziel komt om met je vader te praten.Korte inhoud: Kiezel woont 15 jaar op het platteland, hij is daar 15 jaar geleden gebracht door

een onbekende man.

Armando is de man die hem zolang heeft verzorgt. Maar naar al die jaren is Armando oud geworden.

Als Kiezel een keer buiten aan het fluitspelen is komt er een vreemde grote dikke man uit een zwarte auto naar hem toe en hij zegt opgelucht:,, Nu heb ik je en jij gaat met mij mee”. Kiezel wil niet mee en zo komen ze in gevecht. Armando lag op het ziekebed maar die rende naar buiten om Kiezel te redden van Korg [zo heet de grote man]. Later overlijdt Armando aan wonden van Korg, zijn laatste woorden waren dat Kiezel naar de stad moest gaan om uit te zoeken wie hij nou eigenlijk was.

In de stad heeft hij geen onderdak maar als hij wat rond heeft gelopen komt hij Eberhart tegen en die neemt hem mee naar een oud gebouw daar zegt

Eberhart zegt tegen Kiezel dat hij om 6 uur zijn medicijn krijgt.

Jessie woont bij mevrouw Regenbaum, omdat haar stiefvader haar wou aanranden is ze weggelopen.

Op een dag is ze in het park en komt er een man naast haar staan en zegt dat ze een jongen moet redden van de Drugs, de jongen zat bij het station boven aan de trap. Ze wou antwoord geven en hij verdween zomaar in het niets. Eerst wilde ze niet naar het station maar veranderde van gedachte. Bij het station gekomen zag ze allemaal junkies op de trap zitten. Ze zag ook jongen die heel blond haar had en een heel bleek gezicht. Ze had de vreemde jongen mee naar huis genomen en tegen mevrouw Regenbaum gezegd dat de jongen haar broer was.

Ze hielp Kiezel van de Drugs af te kicken en in die tijd werden ze vrienden. Hij had veel nachtmerries, dat hij in een mistige ruimte was en dat er een gezicht was. Jessie dacht hij gewoon aan het ijlen was de koorts die hij had.

Jessie had Kiezel verteld dat ze opzoek was naar haar broer die was lid van Cyril Cobraham.

Toen Kiezel verbeterde gingen ze naar een museum daar zagen ze een vitrine van de sjamanen, Kiezel verstijfde helemaal en ging dagdromen over dat gezicht in de mist, op de achter grond hoorde hij een trommel en een fluit spel het leek op de fluit die hij had.

Een schoonmaker die voorbij liep leek heel erg op de man van het park die in het niets verdween, nadat Kiezel weer normaal werd gingen ze de schoonmaker achterna maar verdween weer in het niets.

Toen ze thuis waren werd Jessie ontvoerd door de Cobraham leden, Kiezel merkte er niets van omdat hij in bad was. De Cobraham leden hadden mrv. Regenbaum neergeslagen. Kiezel is op zoek gegaan naar Eberhart om informatie te krijgen over De Vriend want hij dacht dat die man de stiefvader was. Eberhart had Kiezel meegenomen naar De Vriend die had Kiezel gevangen genomen en wilde hem afleveren aan Korg en de demoon. De moeder van Jessie helpt Kiezel om vrij te komen. Als hij buiten is komt er een man naar hem toe en die legt hem uit dat hij wel een sjamaan is. Ze zijn naar een speciale plek gegaan en de ziel van Kiezel ging naar de andere wereld en sprak met zijn vader en die zei dat Kiezel de demoon moest vernietigen met zijn fluitspel. De man die hem heeft geholpen was de engel Gabriƫl, hij lijde Kiezel naar de demoon waar Jessie ook was. Jessie had haar broer gezien maar die had zijn hersenen gespoeld dus die herkende haar helemaal niet.

Kiezel moest heel veel gangen door om Jessie en de demoon te vinden. Hij hoorde gesprekken van de stiefvader van Jessie en Korg en de demoon, Korg vermoorde de stiefvader omdat een te grote mond had en niet na zijn afspraken wam omdat hij Kiezel kwijt raakte.

Toen Kiezel eindelijk bij de demoon was zie hij :,, Ein-

delijk ontmoet ik je , want we beginnen zo met jou vriendin. “

En Kiezel zag het licht van Jessie’s opstijgende ziel die de demoon innam. Toen Kiezel dat zag pakte hij zijn fluit en speelde zo mooi dat de demoon ophield en verdween in het niets, Korg ging met hem mee. Alle zielen van alle Cobraham leden gingen terug waar ze hoorden, en Jessie werd ook weer helemaal normaal. Na al dit ging Jessie haar moeder opzoeken en Kiezel mocht bij mevrouw Regenbaum en Jessie blijven wonen.Mijn eigen mening:

Ik vond het boek in het begin moeilijk te begrijpen.

Het was wel een boeiend, spannend boek.

Het was wat gevoelig en sentimenteel

Ik kon goed meeleven met Jessie.

Het liep precies af hoe ik het dacht.

Er zat veel fantasie in.

Er zat niet veel humor in.Dit boekverslag is gemaakt door:

Thijs van der Most

Datum: 10-01-2002Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen