Boekverslag : -- - Beowulf
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 408 woorden.

Het verhaal begint met een koning uit Denemarken die Meadhall heeft laten bouwen waar vaak wordt gefeest tot laat in de nacht. Veel mensen gaan er ook naar toe. Maar als iedereen dan een keer slaapt, komt er een monster, genaamd Grendel, en eet hij enkele mensen op.

Op een dag komt dan een schip met soldaten uit Noorwegen en 1 van die soldaten is de dappere Beowulf. Hij is gekomen om tegen Grendel te gaan vechten. Op een avond komt Grendel weer langs en dan begint Beowulf tegen hem te vechten. Beowulf rukt zijn arm uit en dan gaat Grendel weg. De volgende dag volgen ze dan het bloedspoor van Grendels arm en ze zien dat dat bij een meer uitkomt en gaan dan terug naar het kasteel.

’S Avonds komt Grendels moeder en die neemt dan 1 soldaat mee en de volgende morgen gaat Beowulf weer naar hem meer, maar nu met andere soldaten. Hij gaat dan het water in en vindt zo Grendels hol.

Daar gaat hij vechten met Grendels moeder en wint daarvan. Dan gaat hij weer terug naar het land waar al zijn mannen staan te wachten.

Vele jaren gaan voorbij en Beowulf is ondertussen koning geworden en heeft Wiglaf leren kennen. Dan is er weer een monster waar het volk bang voor is en dit keer is het een draak. Beowulf, Wiglaf en enkele soldaten gaan naar de grot om de draak te doden.Het wordt een zwaar gevecht (want Beowulf is ondertussen veel ouder geworden) en Beowulf doodt de draak, maar sterft uiteindelijk zelf ook. Wiglaf neemt dan zijn lichaam mee terug naar het kasteel en dan verbrandden ze zijn lichaam op een heuvel zodat heel het dorp het kan zien. En dan wordt Wiglaf de koning.

EIGEN MENINGIk vind het op zich wel een leuk verhaal, maar wel ongeloofwaardig. Maar ik kan me voorstellen dat mensen toentertijd zulke verhalen heel mooi vonden en er plezier in hadden om ernaar te luisteren.

Het verschil met moderne literatuur is dat er nu meestaal verhalen worden verteld die meer realistischer zijn en waar je dan jezelf in kan verplaatsen. Het valt me wel op hoe Beowulf zeer geliefd is en tegen al die monsters op kan en dat vind ik wel een beetje vergezocht. Het verhaal was ook best moeilijk te begrijpen via tv. Ik vind dat we beter zelf het boek konden lezen. Maar het is dus toch wel een leuk verhaal, die wel moeilijk te begrijpen was.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen