Boekverslag : Anthony Horowitz - Bolwerk
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 646 woorden.

Korte SyntheseAlex Rider is een jongen van veertien jaar die al goed en atletisch gebouwd is, zijn haar is kort geknipt met twee dikke lokken op z’n voorhoofd en blond. Zijn ogen waren bruin en ernstig. Hij verneemt dat zijn oom Ian Rider is overleden door een auto-ongeluk, hij had z’n gordels niet om was de verklaring wat Alex vreemd vindt omdat zijn oom een zeer voorzichtig man was. Na de begrafenis van zijn oom komt Alex te weten dat zijn oom een spion was en geen bank-directeur zoals hij altijd geweten had en dat hij helemaal niet om was gekomen bij een ongeval maar vermoord werd.Speciale Operaties van MI6, de overheidsinstelling waar Ian Rider voor werkte, ziet in dat Ian Rider van kindsaf Alex eigenlijk opleidde voor het spionageleven zonder dat hij het eigenlijk in de gaten had en daarom besluit MI6 hem de opdracht waar zijn oom mee bezig was in de schoenen van Alex te schuiven. Die opdracht bestaat erin om als de 14-jarige James Sprintz, die een prijs heeft gewonnen en zo naar Saylecom mag, naar Saylecom (een bedrijf dat gespecialiseerd is in computers) te gaan en zo trachten te achterhalen waarom Herod Sayle, een Egyptenaar die miljardair is, een Bolbliksem (supersnelle pc) aan elke school cadeau doet, volgens Sayle als dank voor het land dat hem goed heeft opgevangen. Zodra Alex bij het bedrijf aankomt en op Sayle wacht in de leefruimte ziet hij een opmerkelijk ding: een immens groot aquarium met een Physalia physalia (een zéér grote kwal) erin. Het bedrijf bestaat uit vier grote gebouwen met elk hun functie. Alex ontdekt al snel dat op een gang tussen twee gebouwen een trap die naar beneden gaat. Nieuwsgierig als Alex is hij is trekt hij erop uit en ontdekt hij een grote ijzeren deur waar iets mysterieus achter blijkt te zitten.Uiteindelijk ontdekt Alex wat er juist wordt geproduceerd en dat kost hem dan ook bijna zijn leven, maar hij weet net op tijd te ontsnappen aan de dood en op een toch wel originele manier de schurk te vatten en Engeland zo voor een zeer grote ramp kan voorkomen en daarna, ja daarna gaat het leven terug z’n gewone gangetje en terug op de schoolbanken.


Evaluatie v/h boek • Ik vind het verhaal spannend en boeiend omdat de schrijver de situatie zeer gedetailleerd weergeeft en alle spannende scènes zeer boeiend weet uit te leggen.

 • Het verhaal zit logisch in elkaar omdat de schrijver niet al te vaak van de ene gebeurtenis naar de andere springt, het toch wel realistisch overkomt alhoewel er wel een beetje fantasie gebruikt wordt en omdat het boek zeker niet moeilijk is.

 • De personages zijn zeer goed beschreven en zijn ook geloofwaardig (alhoewel er toch wel zeer buitengewone gevallen tussenzitten) maar komen daarom ook niet noodzakelijk sympathiek over.

 • De stijl vind ik zeer goed omdat het om een detective verhaal gaat en dat spreekt me wel aan.

 • De woordkeuze vind ik persoonlijk niet moeilijk, het is dan ook duidelijk dat het meer om een tienerboek gaat.

 • De zinsbouw was zeker ook niet moeilijk, er zaten zéér weinig tot écht geen moeilijke zinnen in.

  bv.:- blz. 109 r. 27: Het kwam alleen door het…

 • Er komt wel beeldspraak in voor, het zijn vooral versterkingen van iets:

  bv.:- blz. 71 r. 1: De zilvergrijze…

  bv.:- blz. 109 r. 27: Het kwam alleen door het…

 • Er zit volgens mij geen diepere betekenis in het boek.

  Het verhaal behoort tot de thema detective

 • Ik vind het verhaal al zo goed geschreven dat ik het echt niet op een andere manier zou kunnen vertellen.

 • Ik geef dit boek 8/10.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen