Boekverslag : Brigitte Minne - Als Rozeblaadjes Vallen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 282 woorden.

Verklaring van de titel:
--------------------------
Je moet het leven bekijken zoals een roos. Zowel een mens als een roos zijn levende wezens, die soms heel breekbaar zijn!Dat wordt in het boek ook heel goed weer gegeven. Roos ( de moeder van Guus) krijgt te horen dat ze een gezwel heeft in haar hoofd. Zo wordt in het boek haar hele levensweg verteld. Hoe haar leven echt aftakelt en dat kun je ook heel goed vergelijken met een roos. Een roos is het mooist als ze op het topje van haar bloei staat, maar zodra ze begint te verwelken, gaan ook al haar blaadjes één voor één beginnen afvallen! Van zodra een mens in een pijnlijke situatie komt kun je merken hoe zwaar de aftakelingsweg is. Zijn moeders naam is Roos en daardoor werd(denk ik) ook de link gelegd naar de bloem of de titel.
Verklaring van de ruimte:
--------------------------
Het verhaal bevindt zich op verschillende plaatsten. De meeste gebeurtenissen gebeuren in hun woonplaats te Gent, deze woning is dan ook heel fleurrijk, met vele bloemen en een grote weelderige bloementuin. Het wordt bewoont door twee personen (Guus en zijn moeder Roos). De andere ruimte waar het andere deel van het verhaal zich afspeelt is un de instelling. het is er heel ongezellig en er hangt en vijandige sfeer. Mohammed is de enige vriend die hij (= Guus) daar heeft.
=> In de flashbacks worden sommige plaatsen weer herinnerd: zoals de fietstocht naar zee(je krijgt beschrijving van het restaurant waar ze mosselen gaan eten, het caféetje waar Roos haar eerste joint rookte, de hotelkamer waar ze verblijven). Er is ook een herinnering aan het zwembad waar Guus schrik had om te zwemmen (of eerder om te verdrinken).Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen