Boekverslag : - - Odysee
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 510 woorden.

OdyseeDe film begon met de geboorte van Odysseus z’n zoon. Griekenland is in oorlog met Troje, Odysseus gaat tegen de Trojanen vechten. Hij spreekt met Penelope af, dat als hij niet teruggekeerd is, voordat bij zijn zoon de baard begint te groeien, ze met een andere man zal gaan trouwen.Odysseus vecht samen met Achilles tegen Hector. Achilles dood Hector. Na zeven jaar wordt Achilles zelf gedood door de Trojanen. De Trojanen komen met het paard van Troje binnen de poorten van Odysseus en zijn mannen. Ze vechten.

Odysseus denkt dat hij machtiger is dan de Goden, de Goden zullen hem hier voor straffen.Als Odysseus weer op weg is naar Itica verdwaald hij. Hij belandt in het land van de Cyclopen. Polyhmus (een cycloop en zoon van Poseidon) sluit Odysseus en z’n bemanning op in een grot. Hij eet één van de bemanningsleden op. Odysseus bedenkt een plan. Hij geeft Polyhmus heel veel wijn te drinken. Toen Polyhmus sliep staken ze met een stok in z’n oog.Odysseus en zijn bemanning belanden op het eiland van Aelus(God van de wind). Odysseus krijgt van hem een zak wind, de wind zal hem weer terug op Itica brengen. Maar onderweg opent één van de bemanningsleden de zak en ze belanden weer op een ander eiland. De hebzucht van de mens zal gestraft worden, Poleitus verandert Odysseus’ bemanningsleden in dieren.Om de bemanning weer tot mensen te laten veranderen, moet Odysseus één nacht met de Godin naar bed. Dit doet hij, maar als hij wakker wordt, zijn er niet een paar dagen, maar een paar jaar verstreken.Op Itica pleegt de moeder van Odysseus zelfmoord, door in zee te lopen.Odysseus gaat de onderwereld in. Hij moet naar Tirisius, omdat hij hem de weg naar Itica zal vertellen. Odysseus neemt een giet mee en loopt door het schimmenrijk. Tirisius vertelt hem dat het leven een hele reis is. Odysseus komt zijn moeder tegen in het schimmenrijk, zij vertelt hem dat hij op moet schieten. Odysseus en zijn bemanning gaan weer op zee, maar onderweg komen ze een draak met drie koppen tegen, die alle bemanning opeet.Odysseus strandt op het eiland van de Godin Calypso. Calypso wil Odysseus niet laten gaan, totdat Hermes komt en tegen Calypso zegt dat ze hem moet laten gaan. Odysseus bouwt een schip en gaat weer op weg naar Itica. Poseidon roept:’’Zonder de Goden is de mens niets’’.

Odysseus is weer op Itica.Athene (Godin van de wijsheid) verandert Odysseus in een oude man, zodat niemand hem zal herkennen, alleen zijn eigen zoon zal hem herkennen.De zoon van Odysseus verliest een gevecht.

Op de dag van de bruiloft, wordt degene gekozen, waar Penelope mee zal hertrouwen. Degene die de pijl door twaalf ringen kan schieten wordt het. Niemand lukt dit, totdat Odysseus komt. Iedereen kijkt verbaasd op en Odysseus verandert weer in een jonge man.Samen met zijn zoon vermoordt hij de mensen die zijn eiland wilden veroveren.Als Penelope ziet dat Odysseus leeft, valt ze flauw in zijn armen, dit is het einde van de film.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen