Boekverslag :  - Blauwe Plekken Ingezonden Door: Wimpie Categori
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 368 woorden.

Judith wordt geslagen door haar moeder.
Judith snapt niet waarom, want ze doet alles voor haar moeder.
Ze mag niet zeggen dat ze geslagen wordt en raakt al haar vrienden kwijt. Als het mishandelen te veel opvalt wordt Judith naar een andere school gestuurd. Ze zit nu op een leuke school, omdat er een nieuwe jongen in haar klas zit, Michiel. Hij vindt Judith heel fijn, omdat ze op z’n vroegere buurmeisje lijkt. Ze doen veel samen en Judith gaat vaak na school een broodje met hem eten.
Op een dag, als Judith voor de zoveelste keer is geslagen en daarom thuis blijft, komt Michiel op ziekenbezoek. Als Judith de deur opendoet ziet Michiel haar blauwe wang. Judith zegt dat ze gevochten heeft met een paar jongens, maar Michiel gelooft dat niet helemaal. Hij snapt ook niet waarom hij nooit langs mag komen.
Dan komt Judith’s tante een week bij haar thuis logeren. In die week wordt er van alles duidelijk voor Judith. Ze snapt nu waarom ze wordt geslagen: Het broertje van haar moeder was verdronken, terwijl ze op hem moest passen. Judith’s moeder wou daar niet meer aan herinnerd worden. En omdat Judith op haar oom lijkt wordt ze geslagen.
Op een dag moet Michiel naar de leraar gaan, want hij wil weten wat er met Judith aan de hand is. Michiel verteld wat hij weet en probeert samen met de leraar erachter te komen wat er nu echt gaane is. Het is het einde van de herfstvakantie en Michiel komt terug van zijn vakantie. Hij gaat naar Judith toe, maar niemand doet open. De buurvrouw verteld hem dat ze zijn verhuisd. Ze verteld ook dat Judith wordt geslagen. Dit verteld Michiel ook aan de leraar. Ze weten niet waar Judith naar toe is, maar dan belt ze op een dag en zegt dat ze in Leiden woont.
Michiel krijgt van de leraar vrij om Judith op te zoeken. Hij neemt een teddybeer mee voor haar. Als Judith thuis komt, is Michiel al naar huis en maakt haar moeder de teddybeer kapot. Dit vindt Judith zo erg dat ze al haar spullen pakt en weer naar Den Haag gaat. Daar gaat ze tenslotte bij Michiel wonen.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen