Boekverslag : Gerda Van Erkel - Leven Op De Rand
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 579 woorden.

Korte inhoud

Jasper moet overdag naar Plansjee, een opvangcentrum voor kinderen en jongeren die thuis problemen hebben. En de situatie bij hem thuis is inderdaad niet erg rooskleurig.

Zijn vader is werkeloos, zijn broertje Dries heeft de ziekte van Down. Jaspers moeder kan het echt niet meer aan.

In het centrum kan Jasper terecht bij Lukas en Maya, die luisteren en proberen te helpen. Hij komt er wat tot rust.Op een dag verschijnt Margreet, met kaalgeschoren hoofd, een blauw oog en volledig in het zwart. In het begin trok ze zich heel erg terug in haar eigen wereldje maar na verloop van tijd slaagt Jasper er toch in met haar te praten. Hij wordt zelfs verliefd op haar.Als Margreet al een tijdje in Plansjee is, komt er weer een nieuwe, Tim. Hij is er met zijn vader die kapitein is op een schip en die voor een aantal maanden naar Frankrijk moet. Die namiddag vraagt Margreet om met Tims vader te vechten, om zich af te reageren op iemand die even struis is als haar vader maar die haar begrijpt. Ze vecht met Tims vader en leeft er echt helemaal van op.Maar dan betrapt Margreets vader haar met Jasper als ze samen in slaap gevallen zijn op haar kamer en hij stuurt Jasper naar buiten terwijl hij Margreet slaag geeft.

De volgende dag is Margreet niet in Plansjee en de dag daarop ook niet.

Na twee weken verschijnt haar moeder in Plansjee en vertelt hen dat Margreet weggelopen is.Jasper heeft, na vele weken wachten op Margreet, wel een vermoeden waar ze heen is.

Ze is naar Frankrijk Tims vader gaan zoeken.Wat Margreet niet weet, is dat Tim’s vader een ongeluk heeft gehad en dat hij in het ziekenhuis ligt, in België. Jasper besluit om haar te gaan zoeken.

Eerst kijkt hij, samen met zijn oma, vanwaar Margreet allemaal tekeningen heeft gestuurd zodat hij haar reisroute een beetje kan volgen. Als alle voorbereidingen getroffen zijn en hij zijn moeder heeft overhaald om weg te mogen gaan, gaat hij eerst met Evelien, een vriendin uit Plansjee, naar de stad op zoek naar een geschenkje voor Margreet.

Bij het vertrek krijgt hij nog een brief en een tekening mee van Kari, het jongste meisje uit Plansjee.In Frankrijk vraagt hij in elk dorp waar ze heen is. Hij heeft wel geleerd dat hij moet zoeken in de kleine straatjes en niet op de dijk of tussen de grote hotels. Bij “Le Philosophe” blijft hij een tijdje en die kan Jasper het meest vertellen over Margreet.

“Ze is op zoek naar zichzelf, net zoals jij,” vertelt hij Jasper.Jasper vindt Margreet in het volgende dorp. Ze logeert bij Teresa, een zwangere vrouw. Bij haar vindt Margreet wat ze bij haar eigen moeder miste. Door Teresa graag te zien vergeeft ze stilaan haar eigen moeder.

Jasper vraagt haar mee terug te komen naar België omdat iedereen haar mist. Hij vertelt ook dat haar moeder en vader besloten om te gaan scheiden.

Dat klinkt haar als muziek in de oren.

Maar ze kan nog niet terug mee. Ze moet nog heel eventjes in Frankrijk blijven. Zichzelf vinden. Dat vindt Jasper spijtig maar hij legt er zich toch maar bij neer en besluit volop te genieten van de paar dagen dat hij bij haar is.Dan nemen ze afscheid en Jasper moet iedereen de groeten doen. Ze zal gauw terugkomen maar ze wil wel bij de geboorte zijn van Teresa’s kindje.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen