Boekverslag :  - Hemel Zonder Engelen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 599 woorden.


Samenvatting:


De Willies zijn de bergen rondom Winnerow en Winnerow is het plaatsje waar de mensen wonen, die zich dat tenminste kunnen veroorloven.

Heaven woont in de Willies samen met haar broer Tom en zusje Fanny, haar opa Toby en oma Annie, haar stiefmoeder en haar vader Luke Casteel die er eigenlijk nooit is.

De familie Casteel heeft in de jaren dat ze daar wonen een heel slechte naam opgebouwd.

Tom en Heaven zijn 2 kinderen die heel goed kunnen leren, maar doordat ze zo arm zijn en familie van de Casteels zijn worden ze uitgekotst door de mensen in Winnerow.

Fanny bewijst met haar gedrag dat ze een echte Casteel is. Doordat ze met iedereen het bed in duikt.

Later krijgt Heaven ook nog een broertje en zusje. Keith en Onze Jane. Dat zijn echt twee handen op een buik.

Doordat de Casteels zo arm zijn, kunnen ze zich dus geen schoolboeken veroorloven, maar gelukkig hebben Tom en Heaven een hele lieve juf die ze haar boeken leent. Zo kunnen toch leren. Op een gegeven moment komt er een nieuwe jongen op school. Hij woont in Winnerow en zijn ouders hebben een apotheek. Hij heet Logan Stonewall. Zodra hij Heaven heeft gezien is het liefde op het eerste gezicht tussen hen. Ze wijken mekaar vanaf dat moment geen moment meer van elkanders zijde.

Als Heavens stiefmoeder het niet meer aankan dat haar man de hele tijd vreemd gaat en zij er telkens helemaal alleen voor staat loopt ze weg en komt niet meer terug. Aangezien haar oma ook al overleden is en haar opa helemaal in zichzelf gekeerd is staat Heaven er alleen voor. Ze kan niet meer naar school omdat ze voor Onze Jane moet zorgen die met de dag zieker word en niet meer naar school kan. Ze moet nu het hele huishouden staande houden en wachten op haar vader tot die weer eens terug komt om voedsel te brengen, maar hij komt maar niet en de situatie wordt steeds slechter.

Als hij dan eindelijk rond kerst weer terugkomt brengt hij een “leuk” kerstcadeautje mee. Hij heeft een idee om van zijn zorgen af te komen.

Hij gaat de kinderen verkopen. Voor 500 dollar per kind.

Als eerste gaan Onze Jane en Keith weg. Ze blijven wel bij elkaar. De volgende is Fanny. Zij wordt verkocht aan de dominee van Winnerow. Tom wordt verkocht aan een boer die hem als slaaf behandelt. Dan is Heaven als laatste en zij mag uiteindelijk kiezen tussen een oud stel en een jong stel. Ze kiest voor het jonge stel. Zij heten Kitty en Cal Dennison.

Dit blijkt echter niet zo’n goede keus want ook zij word als slaaf behandeld.

Omdat ze zo eenzaam is en op school geen vrienden kan maken, krijgt ze een relatie met Cal.

Kitty krijgt te horen dat ze borstkanker heeft en sterft daar uiteindelijk aan.

Omdat Heaven toch wel nieuwsgierig is naar haar familie heeft ze in de tijd dat Kitty nog leefde samen met hem naar een adres gezocht waar zij zouden wonen.

Zodra Kitty dan ook begraven is gaat ze meteen naar haar echte opa en oma in Farthingale Manor (Farthy). Dit zijn echter hele rare mensen. Haar oma mag ze niet oma noemen en die is alleen maar bezig met haar uiterlijk. Haar opa is wel heel vriendelijk.

Dit boek heeft een open einde en hier eindigt het dan ook mee.

Mijn mening.


Ik vind alle boeken van Virginia prachtig en de een is nog mooier als de ander.

Ik blijf hierin doorlezen. Ik ben blij dat ik de omnibus heb gekocht. Kun je namelijk in een keer doorlezen en het is echt het aanraden waard om de vervolgboeken te lezen!!!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen