Boekverslag : Virginia Andrews - Butterfly
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 417 woorden.


Genre


De genre is drama.

Gebeurtenissen


Sanford een eigenaar van een glasfabriek en zijn vrouw Celine een vrouw die in een rolstoel zit door een auto-ongeluk maar eerst een hele goede ballerina was willen een dochter adopteren en dat wordt Janet. Janet is 13 jaar. In het begin is ze heel blij dat ze eindelijk een gezin heeft maar al gauw blijkt dat Celine hele plannen heeft voor Janet. Ze moet een ballerina worden. In het begin vind ze dat wel leuk. Maar tijdens de balletlessen merkt ze dat het wel heel erg zwaar is maar voor Celine gaat ze door met dansen. Madame Malisorf is Janet ’s balletlerares en als Celine ook met Janet in het weekend wil trainen zegt Madame er iets van maar Celine luistert niet naar Madame en traint wel met Janet in het weekend. Op haar verjaardag mag ze van Sanford een feestje houden maar van Celine,die dat feestje eigenlijk niet goedkeurde. Niet lang daarna word ze ziek en moet ze thuisblijven van school maar van Celine moet ze s’ middags toch dansen. In de zomer mag/moet ze naar een zomerballetschool maar vlak voor ze naar de auditie gaan krijgt ze haar eerste menstruatie. De dokter komt, en van de dokter mag ze niet naar de auditie. Celine wordt daarover boos en de volgende dag wordt ze helemaal hysterisch en blijft alsmaar lachen en rijdt met haar rolstoel tegen de muur. Later verteld Sanford dat ze dit al een keer eerder had gedaan maar dat het was gestopt toen ze had bedacht dat ze een dochter zouden adopteren en daar een ballerina van zouden maken. Daarna verteld Sanford haar dat ze helaas niet hier kon blijven omdat hij niet voor haar en Celine kon zorgen. De volgende dag brengt hij haar naar een groepspleeghuis.

Personen


De belangrijkste personen zijn:
Janet zij is geadopteerd door Celine en Sanford. En moet perse van Celine ballerina worden.

Celine ze is door een auto ongeluk in een rolstol gekomen. Door om moet Janet haar dromen waar maken.

Sanford Celine’s man hij heeft een eigen glas fabriek.

Plaats


De plaats waar het gebeurt is: In een groot landhuis.

Tijd


De tijd waar het gebeurt is: in deze tijd.

Begin


Het boek begint een proloog daarin wordt verteld kort hoe janets leven was.

Probleem en afloop


Het grootse probleem in het boek is dat Janet ballerina moet worden. En het loopt slecht af voor Janet ze gaat terug naar een soort van weeshuis.

Titel


De titel is butterfly want Janet vergelijkt haar leven met dat van een vlinder. En vlinder is in het engels : butterfly.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen