Boekverslag : - - Hello This Is Je Moeder
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 510 woorden.Dit boek is geschreven door Cees Rutgers en uitgegeven door uitgeverij ploegsma uit Amsterdam in 2001 en was door de kinderjury 2002 genomineerd.De hoofdpersoon is kjeld hij houd van beschuit met mayonaise en daar op dunne plakjes augurk, niemand mag dat weten wand het is zijn geheime snack. Voor de rest word er niet erg veel over hem verteld.Een heel belangrijke bij persoon is zijn zus peggy. Zij schaatst veel en is ontzettende fan van schaatser jeroen huigsloot.Ook belangrijk is vader hans hij is gescheiden en woont met de 2 kinderen en tootje, een in wonende, samen.

Het hele boek bestaat uit zeven hoofdstukken: maandag, dinsdag, woensdag, donderdagochtend, donderdagavond, vrijdag, zaterdag, zondag, maandag.In het boek verstrijkt dus ruim 1 week. En in het hele boek komen geen flashbacks / forwards voor.Ik vond het een mooi boek want het zou zomaar in het echt kunnen gebeuren, daardoor kun je je goed inleven in het verhaal. Dat is ook de bedoeling van de schrijver geweest wand achter op het boek las ik het volgende: “ Cees Rutgers schrijft over ´ gewone ´ jongeren in ongewone situaties. Dat doet hij op bijzondere wijze, in eigentijdse bewoordingen.De gevoelens van de personages maakt hij voor iedereen herkenbaar, en zijn scherpe dialogen vertellen meestal meer dan er gezegd word.“ Ik vind het een geslaagd boek!Alles op een rijtje:

Titel: Hello, this is je moeder

Schrijver: Cees Rutgers

Uitgeverij: Ploegsma

Jaar van uitgave: 2001

Illustraties: Irene Goede

Aantal bladzijden: 90

ISBN: 90216 1633 5

Hoofd personen: Kjeld, Peggy, Hans en tootjeSamenvattingAls Kjeld op een dag alleen thuis is, gaat de telefoon. Kjeld neemt op. "Hello", zegt een vrouwenstem. "This is je moeder". Niets bijzonders zul je zeggen. Maar wel voor Kjeld. Want die heeft zijn moeder nog nooit van zijn leven gezien.Althans, hij herinnert zich niets van haar. Kjelds moeder woont al jaren in Amerika. Ongeveer tien jaar geleden ging ze weg. Sindsdien hebben Kjeld en zijn zusje Peggy niets meer van haar gehoord. Ze zijn opgevoed door hun vader Hans, met behulp van opa en oma.Laura, zo heet de moeder van Kjeld, wil voor een weekje overkomen uit Amerika. Met het driejarige halfbroertje van Kjeld en Peggy. Laura zegt dat ze over een week zal terugbellen om te horen wat ze ervan vinden.Maar Kjeld durft er niks over te zeggen tegen zijn vader. En Peggy wil er niks van horen. Wat haar betreft kan haar moeder doodvallen. En dus gaan ze gewoon carnaval vieren zonder dat ze praten over het telefoontje.Omdat het Kjeld maar niet lukt om over het gesprek met zijn moeder te vertellen doet Peggy het tenslotte. Hun vader Hans schrikt eerst. Hij heeft Laura al die jaren ook niet gezien. Maar daarna beginnen ze aan het idee te wennen.

Er gebeurt nog van alles in het boek. Ze gaan nog naar een musical, en naar schaatswedstrijden in Friesland, het hele huis wordt geschilderd, en dan is eindelijk de week voorbij. Hoe het verder gaat met Kjeld, hoe het weerzien met zijn moeder wordt, dat kom je niet te weten.Het boek eindigt waarmee het begon: een telefoontje.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen