Boekverslag : Anoniem (alice) - Onkruid En De Bloem Dagboek Van Een Verslaafd Meisje
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1767 woorden.

Titel: het onkruid en de bloem dagboek van een verslaafd meisje

Naam schrijver: Remco Campert

Mijn naam: Sanne Oomen

Uitgeverij: Octopus

Belangrijkste personages: Alice, het boek gaat over haar leven. haar vader, haar moeder, haar zusje Alex en haar broertje Tim.

Soort boek: Dagboek

Samenvatting:

Alice is 15 en niet veel anders dan haar leeftijdgenoten: ze haalt goede cijfers op school, maakt afspraakjes en probeert af te vallen. Wanneer haar vader voor zijn werk ergens anders heen moet, gaan ze verhuizen. Alice is daar wel blij mee, zoveel vrienden had ze hier toch niet, en daar kon ze een nieuwe start maken. Maar als ze er eenmaal zijn valt alles vies tegen, op school negeert iedereen haar en thuis zijn haar ouders zo druk bezig met het huis dat ze niet zien dat Alice zich verveelt en zich eenzaam voelt. Ze ziet het nut er niet meer van in om te blijven lijnen en ze komt dus steeds meer aan, en ze wast haar haren nog maar 1 keer in de week, zodat het eruit ziet als vettig touw.
Dan ontmoet ze een meisje, Beth, waar ze goed meer op kan schieten.
De zomervakantie komt eraan, en Beth gaat 6 weken naar een zomerkamp.
Wanneer Beth weg is komt ze een meisje van school tegen, Jill, en die vraagt haar of ze zin heeft om naar een feest te komen. Alice kan het niet geloven, wat moest Jill nou weer met haar?
De dag erna gaat ze naar Jill. Wanneer ze daar aankomt voelt ze meteen een intens vriendelijke en ontspannen sfeer. Jill zegt dat ze maar rustig moet gaan zitten, later stelt Jill voor om het spelletje "Ra-ra-ra wie heeft de bal" te gaan doen. Alice heeft geen idee waar ze het over hebben, maar aangezien iedereen dol enthousiast is doet ze maar mee, ze wil immers niet dom lijken. Jill geeft iedereen een cola. Alice kan zich nog herinneren dat ze vroeg wanneer ze dan met dat spel gingen beginnen, en hoe de anderen toen allemaal begonnen te lachen. Ze wist niet goed wat ze nou verkeerd gezegd had, en ze begon een beetje zenuwachtig haar cola op te drinken.
Iedereen zat naar haar te staren, en Alice voelde zich steeds ongemakkelijker, tot ze opeens iets raars in zich zelf voelde, een soort storm. Haar handpalmen begonnen te zweten, Alice dacht: "O nee, ze proberen me te vergiftigen." Het was ongewoon stil in de kamer. Alle spieren in haar hele lichaam waren gespannen, en er kwam een griezelig angstgevoel over haar heen dat haar naar adem deed snakken. Toen ze haar ogen opende, besefte ze dat het alleen maar Bill was, een jongen van het feest, die een arm om haar heen had geslagen. Toen zei Bill: "Je boft." Alice snapte toen absoluut niet waar hij het over had, maar als ze er nu aan terug denkt snapt ze niet hoe ze zo stom heeft kunnen zijn.
Opeens begon Alice hysterisch te lachen, en zag ze vreemde veranderende figuren op het plafond. Toen zag ze hoe de figuren overgingen in kolkende kleuren, grote, rode, blauwe en gele velden. Ze probeerde de anderen te vertellen wat ze zag, maar haar woorden kwamen nat en druipend uit haar mond of ze smaakten naar kleuren. Verder kon ze alleen maar lachen.
Eeuwigheden later kwam Alice weer terug op de wereld. Iedereen ging naar huis. Ze vroeg Jill wat er was gebeurd, en ze zei dat er in 10 van de 14 flesjes cola LSD had gezeten en "Ra-ra" wie zou het krijgen. Alice was blij dat ze een van de gelukkigen was.
Alice probeert zichzelf er nog van te overtuigen dat het slikken van LSD haar een verslaafde aan de verdovende midelen zou maken, maar ze vraagt zich toch af hoe marihuana zou zijn. Ze belooft zichzelf dat ze maar 1 keer marihuana zou roken, en daarna zou ze het hele drugsgedoe vergeten. Maar het kan natuurlijk geen kwaad om op de hoogte te zijn en te weten hoe iets echt is.
Een week later vraagt Bill haar mee uit. Aangezien Alice benieuwd is wat er zou gebeuren zegt ze ja. Die vrijdag geeft hij haar peppillen en zondag speed. Het is allebei alsof je op een vallende ster door de melkweg vliegt, alleen miljoenen en miljarden keren fijner. Alice vond de speed eerst maar eng omdat Bill die in haar arm moest spuiten, maar nu kan ze niet wachten op haar volgende trip. Alice gelooft zichzelf dat ze ermee stopt, zo gauw ze weet hoe alles is.
Dan krijgt haar opa een lichte hartaanval, en stort ze zich daar een tijdje op. Jill belde haar nog wel een paar keer op mar Alice had gezegd dat ze voor haar grootouders moest zorgen. Twee weken later geeft ze toch toe en gaat weet naar Bill. De ouders van Bill waren naar de stad en kwamen pas om een uur of 1, 2 terug. Ze waren met z 'n zessen bij Bill. Ze namen alle vijf LSD, Alice besloot dat ze net zo goed een laatste trip kon nemen. Hierna zou ze niets meer gebruiken.
De trip was te gek, Alice kon niet begrijpen hoe elke trip beter kon zijn dan de vorige, maar het is zo. Drie dagen later gaat ze even langs Bill z 'n huis, om hem te vertellen dat ze geen drugs meer zou gebruiken, hoe fijn ze het ook had gevonden. Maar toen ze bij Bill voor de deur stond en hij vroeg of ze toevallig zin had in een trip kon ze geen nee zeggen.
Alice voelde eerst niets van de trip het duurde veel langer dan normaal, tot ze plots heel wild wilde dansen en vrijen. Ze wist niet eens dat ze zoveel voor Bill voelde. Het lijkt nog steeds niet echt te zijn, ze is geen maagd meer! Ze had zich vroeger altijd voor genomen om te wachten tot ze getrouwd was, en nu was het zo plotseling gebeurd. Alice vraagt zich af of seks zonder LSD ook zo opwindend, zo heerlijk en zo onbeschrijfelijk zou zijn.
Jill belt later nog op, maar Alice laat haar moeder zeggen dat ze niet lekker is, en dat is ze ook niet, ze leeft op het moment met twijfels en angsten waar ze vroeger niet eens van droomde. Dan besluit Alice dat ze niets meer met Jill en al haar vrienden te maken wil hebben, ook niet met Bill.
Alice besluit om haar zelf is te verwennen en gaat naar een sjieke boetiek om iets leuks te kopen, daar ontmoet ze Chris die daar werkt, met Chris kon ze overal over praten. Chris en zij willen allebei met drugs en alles er omheen niets meer te maken hebben. Maar na een tijdje zijn ze zo triest dat ze allebei weer wat pep nemen, en 's avonds moeten ze een slaappil nemen om alle energie te stoppen. Zo gaat Alice een hele tijd door, 's middags een peppil en 's avonds een slaappil.
Een paar weken later probeert Alice voor het eerst marihuana, die ze van Richie had gekregen, dat was een student die Alice via Chris had leren kennen. Alice viel als een blok voor Richie, hij was ook zo slim. Richie zei ook al dat er veel moeilijker aan drank te komen was dan aan drugs. Ook bij je ouders, die kwamen er meteen achter als je uit een van hun drankflessen had gedronken, maar als je geld jatte om drugs van te kopen merkten ze niks.
Die avond was Alice met Richie naar bed geweest en Alice ws nu zijn vriendin. Alice gaat ook drugs verkopen anders kunnen Richie, Chris, Ted (dat was de vriend van Chris) en zijzelf geen drugs betalen. Eerst verkopen zij en Chris allleen aan zwaar verslaafden, die anders toch wel aan alle stuff kunnen komen, later verkopen ze ook op middelbare scholen en nog later ook nog aan kinderen vanaf 10. Wanneeer Chris en Alice een keer onverwacht langs Richie en Ted gaan om wat stuff bij te halen, treffen ze de twee stoned en met elkaar vrijend aan. Alice schaamt zich dood, hoe hebben zij en Chris zo stom kunnen zijn? Om alles te vergeten en achter hun te laten lopen Chris en Alice weg, net daarvoor geven ze Richie en Ted bij de politie aan. Chris en zij vluchten naar San Francisco, waar Chris nog iemand kent die misschien wel werk voor hun heeft, zodat ze over een tijdje een eigen boetiek kunnen beginnen.
San Francisco valt vies tegen, ze kunnnen die vriendin van Chris nergens vinden en ze kunnen nergens anders werk vinden. Dan komen ze Shelia en Rod tegen en hun geluk lijkt te keren, ze kunnen in Shelia's boetiek gaan werken en in Shelia's huis wonen. Bij Shelia thuis krijgen Chris en Alice voor het eerst te maken met heroine. Vlak voor Alice te ver weg was merkte ze dat Shelia en Rod bezig waren met pep, ze kan zich nog herinneren dat ze zich afvroeg waarom hun nou juist high gingen worden terwijl ze hun net zo lekker low hadden
gemaakt, pas later beseften Chris en Alice dat die vuile smeerlappen hen om de beurt verkracht hadden en hun brute en sadistische lusten op hen hadden gebotvierd.
Ze besluiten terug te gaan naar huis.
Alice is al een hele tijd van de drugs af wanneer Chris haar huilend opbelt en vraagt of Alice langs wil komen, dan gaan ze samen zitten huilen en zitten blowen. Alles begint weer van voor af aan. Alice zakt nog veel dieper en verkoopt zelfs haar lichaam. Alice probeert alle mogelijke manieren om van die troep af te komen, maar het wil niet lukken.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Alice sterft uiteindelijk op 12 oktober, haar ouders kwamen thuis van een film en troffen haar dood aan. Ze belden de politie en het ziekenhuis, maar niemand kon meer iets doen. Ze weten nog steeds niet of het een toevallige overdosis of een opzettelijke overdosis was, en in een zeker opzicht is die vraag ook niet belangrijk. Waar we ons zorgen om moeten maken is het feit dat ze stierf, en dat zij slechts 1 van de vele duizenden was, die in dat jaar aan het gebruik van verdovende middelen ten onder ging.
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen