Boekverslag : Maarten \'t Hart - Het Uur Tussen Hond En Wolf
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 248 woorden.

Het verhaal gaat over een conflict tussen huurder en huiseigenaar.
De huurder is (Fred Koudvuur) en de is huiseigenaar (Melchior). Melchior besluit in Amsterdam een huis te kopen en deze aan een paar vrienden te verhuren.
Wieneke bewoont het onderhuis en Fred Koudvuur het bovenhuis, waar Melchior de tweede etage van bewoonde. Voordat ze met zijn allen in het trekken, moet het hele huis eerst helemaal opgekapt worden. Ze vinden een paar zwartwerkers (WW-ers; vrienden van Fred), waarvan Antoine de aanvoerder is die collectief het huis beginnen op te knappen. Zodra het appartement van Fred vernieuwd is, gooit Fred ze het huis uit, zodat de etage van Melchior onopgeknapt blijft. Fred Koudvuur betaalt nooit zijn huur, omdat hij vindt dat het geld dat hij in het opknappen van het appartement heeft gestoken, gelijk staat aan de huur en weigert deze dan ook te betalen.
Melchior zegt van dit hele gebeuren niets van en besluit de etage onder die van Fred te verhuren, omdat deze leegstaat. Fred is gekant tegen elke potentiƫle huurder. En om zijn woorden nog meer kracht bij te zetten stuurt hij een bende krakers naar het huis, die de bezittingen van Melchior in de kelder zetten en ook het slot veranderen.
Melchior had al die tijd al een raadsvrouw in de arm genomen. Deze hele gebeurtenis leidt tot een proces voor de kantonrechter, die Melchior wint en Fred wordt verplicht 500 gulden en de onkosten van het geding te betalen en ook het huis te verlaten.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen